علیرغم تاکید چندین باره کارشناسان، متخصصان و ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و عدم تجمع در محیطهای بسته، مطب پزشکان شیراز به کانونی برای گسترش ویروس کووید ۱۹ تبدیل شده است. بر اساس ارزیابیهای میدانی خبرنگار مهر، با آغاز فصل پاییز فرصتی ایجاد شده که بیماران از نقاط مختلف کشور به ویژه جنوب برای […]
علیرغم تاکید چندین باره کارشناسان، متخصصان و ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و عدم تجمع در محیطهای بسته، مطب پزشکان شیراز به کانونی برای گسترش ویروس کووید ۱۹ تبدیل شده است.
بر اساس ارزیابیهای میدانی خبرنگار مهر، با آغاز فصل پاییز فرصتی ایجاد شده که بیماران از نقاط مختلف کشور به ویژه جنوب برای درمان به شیراز مراجعه کنند و در این میان آنچه در بوته فراموشی قرار گرفته حفظ جان بیماران در محیطهای بستهای مانند کلینیکهای پزشکی است به گونهای که در جریان مشاهدات خبرنگار مهر در بلوار شهید مطهری در یک مجتمع پزشکی که بسیاری از پزشکان سرشناس در آن به طبابت مشغول هستند متأسفانه تجمع مراجعین که عمدتاً هم دارای بیماریهای زمینهای هستند خطر شیوع بیماری کرونا را افزایش داده است.
این در حالیست که در نقاط مرکزی شیراز که محل تجمع کلینیکها و مراکز درمانی و پزشکی است نیز چنین روندی رو به فزونی است.
یکی از مراجعینی که به کلینیکی در بلوار شهید مطهری آمده است به خبرنگار مهر، میگوید: از ساعت ۳ بعد از ظهر برای نام نویسی پشت در اتاق پزشک متخصص منتظر ایستادم تا نام بیمارم را بنویسم، در حالی که میشود با یک تلفن یا در نظر گرفتن نوبت دهی اینترنتی جلو تجمع را در این فضای بسته و پر خطر گرفت.
دیگر بیماری که از شهرستان ۵ ساعت مسیر را پشت سر گذاشته و برای نشان دادن پاسخ آزمایش منتظر جواب منشی پزشک است به خبرنگار مهر، عنوان میکند: با این شیوهای که برخی پزشکان پیش گرفتهاند انتظار شکست کرونا را نباید داشته باشیم، بیش از اینکه شاهد شکست کرونا باشیم، شاهد شکستن استخوانهایمان زیر فشار این بیماری هستیم. او ادامه میدهد: ساعتها باید منتظر باشیم که پزشک متخصص در میان ویزیت بیمارانی که تعدادشان هم کم نیست نگاهی به آزمایش بیمار بیاندازد.
این در حالیست که در همین کلینیک مطب پزشکی که دارای بورد تخصصی کشور در زمینه بیماری زنان و زایمان است بیماران بدون فاصلهگذاری اجتماعی کنار هم نشستهاند و فضای مطب به گونه ایست که در صورت ابتلای حتی یک نفر به کووید ۱۹ جان بسیاری از مراجعان به خطر خواهد افتاد.
یک بانوی مبتلا به دیابت که برای ویزیت دورهای به این کلینیک مراجعه کرده است به خبرنگار مهر میگوید: جای نشستن در سالن وجود ندارد و مطب هم به دلیل ازدحام بیمار محل مناسبی برای انتظار نیست، بنابر این بیماران ناچار هستند در پیاده رو یا ماشین ساعتها سر کنند تا شاید نوبت به آنها برسد، این در حالیست که حق ویزیت پزشکان هم مزید بر علت شده است. در میان این نارساییها که قطعاً میتواند با نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز جلو آنرا گرفت آنچه بیش از همه بیماران راهی قطب پزشکی جنوب کشور را آزار میدهد، نرخ پر نوسان ویزیت پزشکان است.
به گفته یک بیمار، نرخ ویزیت یک پزشک که هفته گذشته ۶۵ هزار تومان بوده، در حالی به ۷۰ هزار تومان افزایش یافته که به نظر نمیرسد افزایش نرخ ارز ربطی به آن داشته باشد.
اول پول ویزیت را بدهید بعد شکایت کنید!
او به خبرنگار مهر، میگوید: برای گزارش این افزایش بهای ویزیت به سامانه رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی تماس گرفتم اما پاسخ آنها این است که ابتدا باید ویزیت را پرداخت و سپس شکایت کنید!
این بیمار ادامه میدهد: وقتی که همواره از سوی مراکز درمانی و وزارت بهداشت عنوان میشود «پیشگیری بهتر از درمان است» آیا چنین رویکردی در هزینههای درمانی مردم قابل پیگیری نیست؟ دانشگاه علوم پزشکی نمیتواند نظارتی بر رفتار و عدم رعایت کرامت انسانی بیماران توسط پزشکان داشته باشد.
در این میان البته هستند پزشکان متعهدی که در دوران همه گیری کرونا علیرغم همه کمبودها و فشارهای ناشی از مشکلات اقتصادی کرامت انسانی را بر تجارت و سوداگری جان انسانها ترجیح داده و به درمان بیماران نیازمند میپردازند.
هنوز هستند پزشکانی که برای کمک رسانی به بیماران و هموطنان خویش زندگی و کار خود را در کشورهای پیشرفته ترک کرده و به ایران رهسپار شدند تا جان بیماران را مهم تلقی کنند و به سوگند پزشکی خویش وفادار بمانند و در این میان انتظار بیماران این است که متولی قطب پزشکی جنوب کشور هم در نظارت بر حسن اخلاق و حرفه پزشکی دقیقتر عمل کند.