کوریِ احساسی و زمهریر زندگی زوج‌ها
کوریِ احساسی و زمهریر زندگی زوج‌ها

شاید خیلی ها به این ضرب المثل قدیمی مبنی براینکه «زن و شوهر با هم دعوا کنند، ‌ ابلهان باور کنند» باور داشته باشند و از اختلافات بین زوج ها، سرسری بگذرند، ‌ولی در صورت بروز کوری عاطفی امکان ریزش پایه های زندگی وجود دارد. باید توجه داشت هنگامیکه در خانواده‌ای، کوری عاطفی اتفاق می […]

شاید خیلی ها به این ضرب المثل قدیمی مبنی براینکه «زن و شوهر با هم دعوا کنند، ‌ ابلهان باور کنند» باور داشته باشند و از اختلافات بین زوج ها، سرسری بگذرند، ‌ولی در صورت بروز کوری عاطفی امکان ریزش پایه های زندگی وجود دارد. باید توجه داشت هنگامیکه در خانواده‌ای، کوری عاطفی اتفاق می افتد، باید نگاه‌ها را تغییر داد و به این نوع رفتار پیش پا افتاده ولی خانمان برانداز، به‌طور جدی پرداخت.

اهمیت مهارت گفت‌وگو بین زوج‌ها
متخصص روانشناس بالینی در گفت و گو با ایرنا درباره کوری عاطفی گفت: نخستین موضوعی که در رابطه با اختلال کوری عاطفی مطرح می شود این است که بیشتر زن و شوهرها به دلیل عدم مهارت در گفت و گو که چه وقت، چگونه و با چه کلماتی باب مراوده را در باید با یکدیگر آغاز کنند، دچار اختلاف می شوند. گفت و گو بین زوج ها باید به گونه ای باشد که این گفت و گوها نه تنها بوی دوستی و مودت دهد بلکه درصورتی‌که ناراحتی و کدورتی بین زوج پیش بیاید، زوج ها بتوانند با تعامل و مهارت، آن را برطرف کنند. ارسیا تقوا گفت: زن و شوهر در جریان وقوع اختلال کوری عاطفی، به مرور زمان در دوران زناشویی دچار سکوت و افسردگی می شوند و از این رو از هم فاصله می‌گیرند و برای گفت و گو نیز حرفی پیدا نمی کنند و با اینکه در منزل حضور دارند اما هر یک در اتاقی بوده یا به طریقی مشغول کاری می شود تا روز به پایان برسد. اما به محض دیدن دوست و یا آشنایی زبان باز می‌کنند و کلی حرف نگفته حتی درباره‌ همسران خود با فرد بیگانه رد و بدل می کنند.

ازدواج پرحرف با کم حرف ممنوع
تقوا اظهار داشت: هنگامیکه افراد بدون بررسی های لازم قبل از ازدواج با هم ازدواج می کنند، بعد از مدتی ممکن است متوجه شوند دو دنیای کاملا متفاوت از یکدیگر دارند. در این گونه مواقع، سخنان‌شان برای دیگری جذابیت ندارد یا حتی می تواند آزاردهنده و بی ربط باشد.
این متخصص روانشناس افزود: در مواردی که هر دو زوج دارای کوری عاطفی هستند، حرف زدن آنها محدود به بیان نکته های ضروری است تا امور زندگی بگذرد. اتفاقا این زوج ها معمولا از زندگی و انتخاب خود راضی هستند. در حقیقت چنانچه هیچیک از اعضای خانواده یا همسران تمایلی به صحبت زیاد با هم ندارد، ولی از کنار هم بودن خوشحال هستند، هیچ اشکالی ندارد.
این روانشناس بالینی در پاسخ به این سوال که در بین برخی زوجین چنانچه یکی پرحرف و دیگری کم حرف باشد آیا اختلال کوری عاطفی رخ داده است، اظهارداشت: وقتی یکی از طرفین میل زیادی به حرف زدن دارد و دیگری خیلی اهل گفت و گو نیست، دقیقا زمینه بروز کوری عاطفی مهیا است و چه بسا این روند به سمت ناخوشایندی از رابطه در حرکت باشد. چراکه در یک سو همسری است که راحت حس خود را بیان می کند و در مقابل طرف مقابل، اشتیاقی برای شنیدن آن حرف ها ندارد؛ این موقعیت دردآور بوده و موجب فشارهای عصبی خواهد شد.
گفت و گو، راه از بین بردن کوری عاطفی
تقوا افزود: خانواده ها باید تا پیش از ازدواج دختر و پسرها به آنها، اجازه آشنایی و گفت و گو را بدهند چراکه این گفت و گوها در به وجود آمدن یک زندگی سالم مشترک نقش بسزایی دارد. بیان احساسات زن و شوهر برای افزایش ارتباط و صمیمیت بین اعضای خانواده بسیار مهم است. در چنین خانواده ای، هر اتفاقی که می افتد به یک تهدید ترسناک تبدیل نمی شود چراکه فرهنگ گفتمان بین اعضای خانواده وجود دارد اما درخانواده ای که فرهنگ گفت و گو وجود نداشته باشد، هر پدیده ای حتی حرف یک ناآشنا بین اعضای خانواده می تواند در زندگی مشترک، بحران های بزرگ ایجاد کند.
وی یادآور شد: در چنین خانواده هایی که اختلال کوری عاطفی از ابتدای زندگی مشترک وجود داشته و دارد، هنگامیکه کودکان به ۲۰ سالگی می رسند و افراد بالغی برای خود شده اند، والدین متوجه می شوند که باید به فرزندان مراجعه کنند و از آنها برای برخی کارها کمک گیرند که متاسفانه دیگر دیر شده و زمان گذشته است. چرا که بچه های این خانواده ها نیز با کم حرفی و سرد مزاجی پدر و مادر به یکدیگر رشد کرده و تربیت شده اند و در نهایت کمکی نمی توانند به والدین خود کنند.