کیانوش عیاری فراخوان بازیگری داد
کیانوش عیاری فراخوان بازیگری داد

کیانوش عیاری پس از ۶ سال دوری از سینما، برای ساخت فیلم جدیدش فراخوان بازیگری داد. کیانوش عیاری که آخرین فیلم ساخته شده‌اش با نام «کاناپه» از سال ۱۳۹۵ تاکنون همچنان توقیف است، قصد دارد یک فیلم سینمایی جدید با نام «رِکِر» به تهیه‌کنندگی رضا رخشان بسازد. تابستان دو سال قبل خبرهایی درباره این فیلم […]

کیانوش عیاری پس از ۶ سال دوری از سینما، برای ساخت فیلم جدیدش فراخوان بازیگری داد.
کیانوش عیاری که آخرین فیلم ساخته شده‌اش با نام «کاناپه» از سال ۱۳۹۵ تاکنون همچنان توقیف است، قصد دارد یک فیلم سینمایی جدید با نام «رِکِر» به تهیه‌کنندگی رضا رخشان بسازد.
تابستان دو سال قبل خبرهایی درباره این فیلم عیاری با بازی رضا عطاران منتشر
شده بود.
فیلمبرداری این فیلم که در مراحل پیش تولید به سر می‌برد، احتمالا به زودی آغاز خواهد شد و در همین راستا گروه سازنده‌ی «رکر» با انتشار فراخوانی از علاقه‌مندان و هنرجویان بازیگری سینما و تئاتر در بازه سنی ۱۵ تا ۴۰ سال دعوت کرده‌اند تا عکس و ویدیویی کوتاه ارسال کنند.
عیاری در حالی چهاردهمین فیلم سینمایی خود را کلید می‌زند که طعم توقیف آثارش را بارها چشیده و به‌جز «کاناپه»، فیلم «خانه پدری» اش هم با مشکلات
متعددی در اکران مواجه شد؛ به طوری که در سه مقطع گوناگون و از یک روز تا حدود یک ماه روی پره سینماها رفت و بعد دوباره توقیف شد و حتی اجازه نمایش در شبکه نمایش خانگی را هم پیدا نکرد. البته مشابه این قصه برای دیگر فیلم‌های این فیلمساز مثل «بودن یا نبودن»، «شبح کژدم»، «آن سوی آتش» و «آبادانی‌ها» نیز تکرار شده بود.
او در چهار سال گذشته مشغول ساخت سریالی با نام «۸۷ متر» برای تلویزیون بود که از سال گذشته آماده پخش شد ولی با وجود آنکه در مقاطعی، زمان پخش این سریال اعلام شد هنوز مجوز رفتن روی آنتن سیما را پیدا نکرده و به نظر می‌رسد سرنوشت مشابهی همچون «سرزمین کهن»، ساخته یکی دیگر از کارگردان‌های سینما یعنی کمال
تبریزی داشته باشد.
کیانوش عیاری که تهیه‌کنندگی بیشتر فیلم‌هایش را خودش برعهده داشته، برای ساخت «رکر» با رضا رخشان همکاری می‌کند. رخشان که در فیلمبرداری و عکاسی سینما هم سابقه دارد، پیش‌تر فیلم‌های کمدی «هزار پا» به کارگردانی ابوالحسن داودی و «ضد
گلوله» به کارگردانی مصطفی کیایی را تهیه‌ کرده است.

 

ادبیات

ده سال با حافظ اسد

کتاب «ده سال با حافظ اسد» به قلم بثینه شعبان با ترجمه رامین حسین‌آبادیان منتشر شد. این کتاب در ۴۰۸ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۰ هزارتومان در انتشارات مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران عرضه شده است.
در مقدمه کتاب آمده است:
«ده سال با حافظ اسد» نخستین کتابی است که با استناد به اسناد و منابع آرشیوی وزارت خارجه و کاخ ریاست‌ جمهوری سوریه به موضوع نبرد عربی اسرائیلی، فرایند مذاکرات صلح خاورمیانه در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی و همچنین خاطرات نویسنده به عنوان مترجم ویژه حافظ اسد پرداخته است.
نویسنده در این کتاب که به عنوان مترجم رئیس جمهور وقت سوریه در بسیاری از جلسات حافظ اسد با مقامات خارجی، به ویژه آمریکایی‌ها، حضور داشته و همراه عضوی از هیئت مذاکره‌کننده سور در مناقشات عربی-اسرائیلی بوده، علاوه بر استناد به منابع وزارت امور خارجه و کاخ ریاست جمهوری این کشور، به بیان خاطرات خود از جلسات حافظ اسد با مقامات آمریکایی و سایر کشورها و نیز مذاکرات هیئت‌های مذاکره‌کننده سوریه و اسرائیل در خلال حل و فصل مناقشات منطقه‌ای و فرایند مذاکرات صلح پرداخته که شاید کسی تا به حال آن‌ها را نشنیده باشد.
بثینه شعبان همچنین با ارائه تصویری از فضای جلسات هیأت‌های مذاکره‌کننده سوری و اسرائیلی، به بیان دیدگاه‌ها و نحوه رفتار این دو هیأت در جریان مذاکرات فرایند صلح می‌پردازد.
«در  مسیر مادرید»، «خوشا به سعادت حامیان صلح»، «روی کار آمدن بیل کلینتون»، «ماه عسل سوریه و آمریکا در دوران کلینتون»، «ودیعه رابین»، «زمین هسته اصلی منازعه»، «میراث یوسف‌العظمه»، «تفاهم‌نامه آوریل»، «مذاکرات غیرمحرمانه رونالدلاودر»، «فاجعه شبرزتاون» و «مردی که حاضر به امضای توافقنامه نشد» عناوین بخش‌های مختلف این کتاب هستند.
در نوشته پشت جلد کتاب هم می‌خوانیم:
اسد با بیان این‌که هیچ تصمیم مدبرانه‌ای را نمی‌توان عجولانه اتخاذ کرد، ادامه داد:« اگر رفتن به بهشت از مسیر خفت و خواری می‌گذرد، ما از گام گذاشتن در این مسیر خودداری می‌کنیم.
اگر در میان دو گزینه تن دادن به شروط اسرائیل و تداوم اشغال خاک‌مان قرار بگیریم، قطعا گزینه دوم را انتخاب
می‌کنیم.
تحمل اشغال اراضی‌مان آسان‌تر از تن دادن به خواسته‌های اسرائیل است.» او سپس با لحنی قاطعانه یادآورشد:«چنانچه من یک شهروند عادی بودم، می‌گفتم اگر سوریه جولان را نداشته باشد اما کرامتش را حفظ کند ، بهتر از آن است که جولان را داشته باشد اما کرامتش لگدمال شود.»

 

 

تجسمی

رشد ۱۸ درصدی درآمد بزرگترین حراج جهان

درآمد حراجی کریستیز در نیمه اول سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال گذشته، ۱۸ درصد افزایش یافت.
حراجی کریستیز که بزرگترین حراج خانه جهان است، (سه شنبه، ۲۱ تیر) از فروش ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری خود در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی خبر داد. این آمار و ارقام از افزایش ۱۸ درصدی درآمد ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری این حراجی در نیمه اول سال گذشته میلادی
حکایت دارد.
کریستیز از ماه ژانویه تا ژوئن، ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از حراج های زنده و برخط کسب درآمد کرد و باقی درآمدش را مدیون حراج‌های خصوصی بود. حراج‌های خصوصی که پیش‌تر درآمد قابل توجهی را نصیب کریستیز م. ی‌کردند امسال در مقایسه با سال گذشته نقش کم‌رنگ‌تری ایفا کردند؛ کریستیز در نیمه اول سال ۲۰۲۲، ۶۰۰ میلیون دلار از حراج های خصوصی کسب درآمد کرد که در مقایسه با درآمد ۸۵۰ میلیون دلاری سال گذشته ۲۹ درصد افت
کرده بود.
۴۴ درصد از افرادی که در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ از حراجی کریستیز خرید کردند، ساکن آمریکا بودند و ۳۴ درصد آنان ساکن اروپا، خاورمیانه و آفریقا. آسیایی‌ها نیز ۲۲ درصد باقی‌ما نده این خریداران را تشکیل دادند. خریداران قاره کهن برخلاف نیمه اول سال ۲۰۲۱ نقش کمرنگی در معاملات حراجی کریستیز داشتند؛ آن‌ها در نیمه اول سال ۲۰۲۱، ۳۹ درصد از کل فروش این حراج خانه را به خود اختصاص
داده بودند.
همچنین براساس گزارش منتشر شده، ۳۰ درصد از کل خریداران شش ماه گذشته از حراجی کریستیز کلکسیون‌دارانی بودند که به تازگی به جمع مشتریان این حراج
۲۵۰ ساله پیوستند.
حراجی کریستیز یکی از معروف‌ترین حراج‌خانه‌های جهان است. این حراجی که در سال ۱۷۶۶ تاسیس شد، سالانه بالغ بر۶۰۰ حراج در بیش از ۸۰ شاخه مختلف از جمله هنرهای زیبا، جواهرات، عکس و عتیقه‌جات برگزار می‌کند. کریستیز در ۴۳ کشور جهان ۸۵ دفتر و در نقاط مختلف جهان از جمله لندن، نیویورک، لس آنجلس، پاریس، میلان و هنگ کنگ نمایشگاه دارد.میزان فروش جهانی حراجی کریستیز در سال ۲۰۲۱ با ۵۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۷ میلیارد بیشتر بوده است.

 

 

سینما

راهیابی ۲ انیمیشن ایرانی به جشنواره سوپرتون کرواسی
دو پویانمایی کوتاه «بیماری دلسوزی» و «قایق شماره ۵» در بخش فیلم‌های کوتاه انیمیشن ویژه کودکان دوازدهمین جشنواره سوپرتون کرواسی انتخاب شد. فیلم‌های راه یافته به بخش مسابقه این جشنواره در پنج شاخه گراند توون (فیلم‌های کوتاه انیمیشن)، فیلم‌های انیمیشن کوتاه دانشجویی، پلانکتوون (فیلم‌های کوتاه انیمیشن ویژه کودکان)، ساپرتون (فیلم‌های انیمیشن موزیکال) و کمیک (در سه بخش) طبقه‌بندی شده‌ است.بر همین اساس، انیمیشن کوتاه «بیماری دلسوزی» از مارال علیزاده و «قایق شماره ۵» ساخته ریحانه کاوش و علی رئیسی در بخش پلانکتوون (فیلم‌های کوتاه انیمیشن ویژه کودکان) در رقابت با فیلم‌هایی از کشورهای اسپانیا، فرانسه، گرجستان، ارمنستان، ‌ اسلواکی و روسیه در سینمای روباز گوریکا شهر زاگرب کشور کرواسی به نمایش درمی‌آیند.امسال ۱۲۰ فیلم از میان تعداد بالای فیلم‌های ارسالی به جشنواره در بخش‌های رقابتی و نیز ۲۰ فیلم در بخش کمیک با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. جشنواره بین‌المللی فیلم‌های انیمیشن و کمیک سوپرتون، فضای آزادی را برای انیماتوران و دانشجویان این رشته ایجاد و همچنین برای نویسندگان کمیک فرصت دیدار با یکدیگر، شرکت در پنل‌های تخصصی، جلسه‌های پرسش و پاسخ و کارگاه‌های آموزشی تبادل ایده فراهم می‌کند.
دوازدهمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن و کمیک سوپرتون در روزهای ۲۷ تا ۳۱ تیر ۱۴۰۱ (۱۸ تا ۲۲ ژولای ۲۰۲۲) در شهر زاگرب کشور کرواسی به مدت پنج روز برگزار خواهد شد.