گروه سیاسی برابر آخرین آمار رسمی روز گذشته، نرخ مرگ و میر دلتا ویروس در ایران به ۵۲۷ نفر رسید و کمبود دارو، سرم و گرانی اقلام دارویی به پیچیدگی شرایط افزود و در همین شرایط رهبر معظم انقلاب، نیز بر اولویت موضوع تاکید کردند و از واردات واکسن تا تقویت تولید داخلی را توصیه […]
گروه سیاسی
برابر آخرین آمار رسمی روز گذشته، نرخ مرگ و میر دلتا ویروس در ایران به ۵۲۷ نفر رسید و کمبود دارو، سرم و گرانی اقلام دارویی به پیچیدگی شرایط افزود و در همین شرایط رهبر معظم انقلاب، نیز بر اولویت موضوع تاکید کردند و از واردات واکسن تا تقویت تولید داخلی را توصیه کردند تا این بحران کنترل شود.
ماجرای بیماری کرونا امروز به سطحی از تلفات انسانی رسیده که در آینده به عنوان یکی از فرازهای تلخ تاریخ معاصر در مورد آن کتابها خواهند نوشت و از آنجائیکه در تاریخ، چیزی پنهان نمیماند برخی مدیران شروع کردند به بازی تکراری «کی بود؟ کی بود؟ من نبودم» و هر کدام با طرح بخشی از حقایق بازی پینگ پنگ با افکار عمومی را شروع کردند.
شروع کننده پینگ پنگ علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران بود که گفت: وقتی اولین مورد کرونا در قم مشاهده شد خواهان قرنطینه قم شدم و گفتم انتخابات شهر قم تعطیل شود، اما بعضیها مرا مسخره کردند و گفتند این بیماری را به راحتی کنترل میکنیم.
وی گفت: وقتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به ایران آمدند ما به جای مشورت با آنها مدام از آنها میخواستیم در رسانهها از نظام سلامت ایران تعریف کنند. ما آمارهای مرگ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم.
دکتر زالی افزود: کمکهای جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم و از مشاورههای بین المللی استفاده نکردیم با این نگاه که چین دوست صمیمی ما است و به ما کمک میکند.
وی همچنین هشدار داد: خبرهای خیلی تلخ تری برای هفتههای آینده داریم و شرایط بسیار بدتر خواهد شد. دلتا ۳ ماه در هند طول کشید، آنها به سرعت همه را واکسینه کردند. ما نباید غصه قیمت واکسن را بخوریم حتی باید ۲ برابر قیمت بخریم و مردم را واکسینه کنیم. ما ۷۲۰ میلیون یورو خرج “رمدسیویر” کردیم و این پول را باید خرج واکسن میکردیم چطور در تحریم حاضریم تجهیزات نفتی را ۳ برابر قیمت بخریم، ولی در مورد واکسن این کار را نمیکنیم. هیچ راهی نداریم جز ۲ هفته تعطیلی که از همین امروز باید آغاز شود.
دکتر زالی گفت: سفیران ما در کشورهای خارجی به دنبال تأمین واکسن نبودند، با سفیر ژاپن صحبت کردم گفت اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است، این چه دیپلماسی است؟
سخنان زالی واکنش تند ظریف را به دنبال داشت و در صفحه شخصی خود نوشت: بنده و همکارانم در نبرد تمام عیار با جنایت تحریم و تروریسم اقتصادی، تمام سعیمان را برای افزایش واردات واکسن خارجی و تأمین نیازهای تولید داخلی انجام داده و خواهیم داد و در برابر مسئولین بهداشت کشور و ایثارگران سلامت سرتعظیم فرودآورده و دست تک تک آنها را میبوسیم.
ولی متأسفانه حمله و توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی از مستحب مؤکد هم عبور کرده و تبدیل به واجب عینی، و نه حتی واجب کفائی، شده است.
۸ سال است بخاطر منافع ملی و رعایت حرمت مردم عزیزمان سکوت کرده ایم ولی در موضوع تامین واکسن و مبارزه با کرونا که با جان ملت دلاور ایران سروکار دارد، توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی به جایی رسیده که سکوت را غیرممکن کرده است.
ظریف همچنین تهدید کرد که نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم: اولین بار چه کسی در دولت بحث کرونا را مطرح کرد؟ چه پاسخی به او داده شد؟ کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ دقیقا همان کاری که بعد از آن تاریخ امارات (برای سینوفارم) و ترکیه (برای سینوواک) انجام دادند؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟ کدام وزیر واکسن اسپوتنیک را در سفرش از روسیه گرفت؟ چه کسانی به او حمله کردند و او سکوت کرد و کار را ادامه داد؟ کدام دستگاه به مهمترین تامین کننده خارجی واکسن کشور هر روز حمله میكند؟ چه وزیری مجبور است از حیثیت خودش هزینه کند و برای مصالح مردم عزیز ایران حرفهای دوستان را رفع و رجوع نماید؟ کدام دستگاه تا امروز خرید و اهدای بیش از ۲۴ میلیون واکسن خارجی را تمهید کرده و واردات انبوه و مستمر را در هفتههای آینده مذاکره و نهایی کرده است؟ بیشتر دستگاها و مواد اولیه تولید واکسن داخلی را کدام وزارت خانه تامین و وارد کرد؟ کدام وزیر تولید مشترک واکسن کوبایی با پاستور را در سفرش به کوبا در پاییز سال گذشته کلید زد؟ چرا این قدر زمان تلف شد؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟
باز هم بگویم؟ این نیز بگذرد…
همزمان با واکنش ظریف به اظهارات زالی، رئیس اتاق بازرگانی نیز مدعی شد ما برای واردات واکسن آماده بودیم و حتی حسن روحانی نیز مجوز لازم را به ما داده بود اما وزارت بهداشت بنا به دلایلی که از ما پنهان ماند با واردات واکسن مخالفت کرد.
سعید نمکی نیز تلاش کرد به طوری احتیاط آمیز از کنار این اظهارنظرها عبور کند و تنها به این نکات بسنده کرد که کار ما واردات واکسن نیست و ما پس از رسیدن واکسی، واکسیناسیون را اجرایی میکنیم. وی البته به مطابق عادت همیشگی خود به خود آفرین گفت از اینکه موضوع کرونا را کنترل کرد و اجازه نداد به معضل امنیتی تبدیل شود.
پس از این اظهار نظرات که همه در یک روز رخ داد دکتر مرندی وزیر اسبق بهداشت و از افراد سرشناسی که نامه معروف ۲۵۰۰ پزشک را خطاب به روحانی نوشت مبنی بر منع واردات واکسن خارجی دست به قلم شد و ضمن انتقاد از برخی مدیران دولت تدبیر و امید، از ظریف دفاع کرد.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی در نامهای خطاب به محمد جواد ظریف ضمن اشاره به آمادگی چین برای ارایه رایگان واکسن کرونا در مقیاس وسیع از شهریور سال گذشته و تقدیر از اقدامات وزارت امور خارجه در این حوزه، نوشت: متاسفانه تلاشهای دستگاه دیپلماسی به مسوولیت جنابعالی در تامین بموقع واکسن از چین در سال گذشته آن هم در حد وسیع، توسط عدهای که سخنانشان در رسانههای غربی و معاند نظام خریدار دارد و دائما افکار عمومی را بر علیه واکسنهای چینی و روسی تهییج مینمودند، در زمان خود موثر واقع نشد و متاسفانه ایمن سازی عمومی را بر ضد کرونا به تاخیر انداخت.
بنابر اعلام روابط عمومی فرهنگستان علوم پزشکی ایران، دکتر سیدعلیرضا مرندی در نامهای به خطاب به محمد جواد ظریف آورده است:« با احترام بدینوسیله از تلاشهای دلسوزانه شما در مدت تصدی وزارت امور خارجه در مقابله با تحریمهای ظالمانه امریکای جنایتکار و کشورهای غربی حامی او که با قساوت تمام مردم عزیز کشورمان را از ابتداییترین حقوق مسلم خود یعنی دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی محروم نمودند، تشکر و قدردانی مینمایم.
تمهیدات جنابعالی و همکاران شریفتان در تامین واکسن کشور از یکسال پیش در شهریور ماه سال گذشته، که کشور چین آمادگی داشت فاز سوم تست بالینی را در ایران انجام دهد و برای این کار حتی واکسن رایگان در مقیاس وسیع هم ارائه میداد، قابل تقدیر است.
متاسفانه تلاشهای دستگاه دیپلماسی به مسوولیت جنابعالی در تامین بموقع واکسن از چین در سال گذشته آن هم در حد وسیع، توسط عدهای که سخنانشان در رسانههای غربی و معاند نظام خریدار دارد و دائما افکار عمومی را بر علیه واکسنهای چینی و روسی تهییج مینمودند، در زمان خود موثر واقع نشد و متاسفانه ایمن سازی عمومی را بر ضد کرونا به تاخیر انداخت در حالیکه کشورهای ترکیه و امارات ازک همین مسیر با واکسنهای چینی مردم خود را واکسینه کردند.
امید است دولت جدید بدون توجه به تبلیغات سوء عدهای مغرض، نسبت به تامین حداکثری و هرچه سریعتر واکسن تولید داخل و وارداتی اقدام نماید.
در پایان از تلاشهای جنابعالی و همکارانتان در دستگاه دیپلماسی کشور در زمینه تسهیل تامین کالاهای اساسی مرتبط با سلامت مردم تشکر و قدردانی نموده و از درگاه خداوند متعال توفیق روز افزون جنابعالی را در خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران خواستارم.
پس از این نامه بود که زالی جلوی دوربین صداوسیمای جمهوری اسلامی حاضر شد و از نقل نادرست سخنان خود انتقاد کرد و به نوعی حرف خود را پس گرفت.
در عصر همان روز پنجشنبه سید ابراهیم رییسی نیز در جمع مردمی که در یکی از داروخانههای تهران در صف بودند حاضر شد و به درد دل آنان گوش کرد و روز قبل از آن نیز واردات ۳۰ تا ۴۰ میلیون واکسن با هماهنگی رئیس جمهوری و به دستور مخبر دزفولی معاون اول دولت سیزدهم صادر شد و امید افکار عمومی به این است که با تسریع در واکسیناسیون همگانی دلتای هندی کنترل شود همانگونه که در هند نیز با همین رویه فروکش کرد.
امروز نیز چارهای نداریم جز اینکه مشکلات و اختلاف نظرها را کنار بگذاریم و این بازی پینگ پنگ را تمام کنیم و از همه ظرفیتها کمک بگیریم تا واکسیناسیون همگانی را سرعت ببخشیم.