گزارش «جمله» از افزایش سقف تسهیلات توسط بانک مسکن؛پرداخت تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان  در سال ۹۷ افزایش یافت
گزارش «جمله» از افزایش سقف تسهیلات توسط بانک مسکن؛پرداخت تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان  در سال ۹۷ افزایش یافت

ماهور مهراد قرار است که ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید و بافت فرسوده ساخته و توزیع شود که برای ساخت این پروژه‌ها با سازندگان متخصص وحرفه‌مند تفاهم نامه منعقد شده است. به گزارش جمله، ساخت این واحدهای مسکونی برای شهرهای دارای متقاضی برنامه‌ریزی شده و برای جذب متقاضی در سایر شهرها هم وزارت […]

ماهور مهراد
قرار است که ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید و بافت فرسوده ساخته و توزیع شود که برای ساخت این پروژه‌ها با سازندگان متخصص وحرفه‌مند تفاهم نامه منعقد شده است.
به گزارش جمله، ساخت این واحدهای مسکونی برای شهرهای دارای متقاضی برنامه‌ریزی شده و برای جذب متقاضی در سایر شهرها هم وزارت راه به دنبال شهرک سازی در حریم شهرها و شهرهای جدید است که در جریان این شهرک‌سازی‌ها می‌توان محیط مسکونی متفاوتی را برای متقاضیان با هر استطاعت مالی ایجاد کرد.
اما مساله در شهرهای بزرگ کمبود زمین است که بر این اساس اقشار جامعه هدف با این میزان درآمد نمی‌توانند در شهرهای بزرگ صاحب خانه شوند. بنابراین احداث شهرک‌ها در حریم این شهرها با ایجاد ۱۷ شهر جدید نصویب شده است تا همه مردم بتوانند صاحب خانه شوند.
خبر خوب اما این است که در راستای خانه دار شدن مردم، امسال سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن با افزایش سرمایه بانک مسکن نیز افزایش خواهد یافت و این خبر برای شهرهای جدید خبر خوبی است. در همین ارتباط بانک مسکن در گزارشی اعلام کرده است که روند پرداخت تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان طی سال های ۹۴ تا ۹۷ از رشد مثبت و حرکت صعودی برخوردار بوده است.
درواقع سال مالی منتهی به پایان اسفند ۹۷ بیانگر این است که در سال گذشته ۲۳ هزار و ۸۳ میلیارد تومان تسهیلات توسط این بانک به قسمت‌های مختلف بخش مسکن و ساختمان در قالب تسهیلاتی همچون تسهیلات ساخت، خرید و تعمیرات منزل پرداخت شد. این میزان تسهیلات پرداختی نسبت به مبلغی که در سال ۹۶ پرداخت شده از رشد ۱۰.۵ درصدی برخوردار شده است. همچنین تسهیلات پرداخت شده توسط بانک مسکن به بخش مسکن و ساختمان در سال ۹۶ نیز رشد مثبت داشته است. در سال ۹۶ این بانک رقمی معادل ۲۰ هزار و ۸۸۹ میلیارد تومان انواع تسهیلات به متقاضیان در بخش مسکن و ساختمان پرداخت کرد که نسبت به سال ۹۵ رشد ۴ درصدی داشته است.
این در حالی است که ضمن افزایش سرمایه بانک مسکن، این بانک تا کنون رقمی معادل ۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز مسکن یکم به سپرده گذاران و خانه اولی ها پرداخت کرده است.
گفتنی است که روند ورود خانه اولی ها به صندوق طی این مدت از رشد یکسان برخوردار نبوده است بلکه در سال ۹۶ بیشترین حجم استقبال و تعداد ثبت نام و سپرده گذاری را در صندوق پس انداز مسکن یکم شاهد بودیم و البته در سال ۹۷ به دلیل رکود معاملات مسکن در تهران و شهرهای بزرگ از یک سو و رشد قیمت خانه از سوی دیگر، ورودی به صندوق یکم نیز تحت تاثیر قرار گرفت و در مقایسه با سال اوج (سال ۹۶) با کاهش مواجه شد.

 

ابوالقاسم رحیمی انارکی در همین ارتباط گفت: رشد استقبال از سپرده گذاری در صندوق پس انداز مسکن یکم در شهرهای کوچک طی حداقل یکسال گذشته به قدری بوده که به لحاظ تعداد، آمار ثبت نام ماهانه خانه اولی ها در شهرهای کوچک تقریباً با تهران در ماه های اخیر برابری می کند.
مدیر عامل بانک مسکن ادامه داد: از خرداد سال ۹۴ تا پایان سال ۹۷ تعداد ۵۷۵ هزار و ۴۲۶ فقره حساب در صندوق پس انداز مسکن یکم افتتاح شد که ۳۱۰ هزار فقره از حساب ها مربوط به ساکنان شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و ۱۴۸ هزار فقره دیگر نیز مربوط به شهر تهران بوده است. همچنین بیش از ۱۱۷ هزار حساب افتتاحی در این مدت نیز مربوط به شهرهای کوچک (شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر) است.

قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌مسکن
با افزایش سرمایه افزایش یافته است
این در حالی است که معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد نیز درباره افزایش سرمایه بانک مسکن با اشاره به این افزایش سرمایه با تصویب در مجمع عمومی فوق‌العاده بانک ‌مسکن اظهار کرد: یکی از نسبت‌هایی که برای بانک‌ها بسیار مهم و حائز اهمیت است، شاخص نسبت کفایت سرمایه است.
عباس معمارنژاد با بیان اینکه نسبت کفایت سرمایه در بانک‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است، ادامه داد: با افزایش ۵۰ هزار میلیارد ریالی سرمایه بانک توسعه‌ای مسکن، «نسبت کفایت سرمایه بانک» به نسبت قابل قبول در نظام بانکی رسیده است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد افزود: قطعا افزایش سرمایه بانک مسکن می‌تواند قدرت تسهیلات دهی بانک را افزایش دهد و همچنین به تبع آن شاخص‌های مالی بانک ارتقا یابد.

 

 


معمارنژاد ادامه داد: افزایش سرمایه و بهبود شاخص‌های بانک مسکن می‌تواند به عنوان اهرم عمل کند و سایر منابع را به کار گیرد، بنابراین می‌تواند قدرت اعتباری بانک را افزایش دهد. بر اساس این گزارش، هفته گذشته در مجمع عمومی فوق العاده بانک مسکن که با حضور وزیر اقتصاد و مدیرعامل بانک مسکن برگزار شد، افزایش سرمایه ۵۰ هزار میلیارد ریالی بانک تصویب شد و به حدود ۱۳۰ هزار و ۷۳۵ میلیارد ریال رسید.
در بند ب تبصره ۸ قانون بوجه ۹۸ کل کشور، افزایش سرمایه بانک مسکن تا ۵۰ هزار میلیارد ریال دیده شده بود تا از محل این افزایش سرمایه نسبت پرداخت تسهیلات اقدام شود.
طبق آنچه که به تصویب مجلس شورای اسلامی در جریان تصویب بودجه ۹۸ رسیده بود، بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بابت اصل و سود خطوط اعتباری طرح مسکن مهر تا سقف پنجاه هزار میلیارد ریال به حساب بدهی دولت به بانک مرکزی منتقل و مبلغ مزبور به عنوان افزایش سرمایه دولت در بانک مسکن منظور می شود.
گفتنی است که طبق گزارش بانک مسکن، نگاه جزیی به پرداخت تسهیلات از سوی بانک مسکن طی سال‌های ۹۲ تا ۹۷ مشخص می‌کند که در سال گذشته بیشترین حجم پرداخت تسهیلات صورت گرفته است. به بیان دیگر اگر چه رونق معاملات خرید مسکن و ساخت و سازهای مسکونی در سال ۹۲ به لحاظ حجم و تعداد خیلی بیشتر از سال ۹۷ بوده اما میزان پرداخت تسهیلات توسط بانک مسکن در سال ۹۷ حدود ۴۰ درصد بیشتر از سال ۹۲ بوده است. در سال ۹۲ بانک مسکن ۱۶ هزار و ۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان به متقاضیان پرداخت کرد.
بخشی از رشد در حجم پرداخت تسهیلات مسکن طی سال‌های اخیر به افزایش سقف مبالغ تسهیلات خرید و ساخت مسکن در مقایسه با سقف ­های سال ۹۲ مربوط است اما بخشی دیگر ناشی از برقراری ارتباط حجم بیشتری از خریداران و سازنده های مسکن با تسهیلات بانک مسکن به دلیل متنوع تر شدن این تسهیلات بوده است.
راه‌اندازی و شکل‌گیری صندوق پس‌انداز مسکن یکم نیز در سال ۹۴ و استقبال تصاعدی متقاضیان خرید مسکن واجد شرایط از ورود به این صندوق طی سال‌های بعد از آن باعث شد دایره استفاده ­کنندگان از تسهیلات بانک مسکن در فاصله سال‌های ۹۴ تا ۹۷ نسبت به سال‌های قبل از آن افزایش پیدا کند و در کنار آن، میزان پرداخت تسهیلات نیز بیشتر شود. همچنین تغییرات مثبتی که در شکل پرداخت تسهیلات اوراق مسکن طی سال‌های اخیر ایجاد شد نیز در استقبال بیشتر متقاضیان تسهیلات مسکن موثر بود.
براساس این گزارش در سال گذشته ۲۹ هزار و ۳۴۶ فقره تسهیلات ساخت مسکن، ۲۲۸ هزار و ۹۴۹ فقره تسهیلات خرید مسکن و ۱۶۳ هزار و ۶۳ فقره تسهیلات جعاله به متقاضیان در سراسر کشور توسط بانک مسکن پرداخت شد. از بین انواع تسهیلاتی که بانک مسکن در سال گذشته به خریداران مسکن پرداخت کرد، سهم تسهیلات صندوق پس ­انداز مسکن یکم به لحاظ تعداد، ۵۵ هزار و ۲۹۹ فقره بوده است. سال گذشته ۴ هزار و ۴۴۳ میلیارد و ۷۸۹ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن به سپرده­ گذاران صندوق پس ­انداز مسکن یکم پرداخت شد و سال گذشته ۱۰۲ هزار نفر در سراسر کشور با استفاده از تسهیلات اوراق مسکن، ‌ صاحب خانه شدند.