گزارش «جمله» از تجهیز سیستم راهداری به امکانات روزآمد؛/ بهبود عملکرد راهداری زمستانی با خرید ماشین‎الات راهداری
گزارش «جمله» از تجهیز سیستم راهداری به امکانات روزآمد؛/ بهبود عملکرد راهداری زمستانی با خرید ماشین‎الات راهداری

  خرید ۱۵۰ دستگاه گریدر، ۱۵۰ دستگاه لودر و ۵۰ دستگاه بیل مکانیکی از شرکت هپکو برای تقویت ناوگان راهداری کشور در دستور کار سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای قرار گرفته است. این سازمان در صدد تشکیل یک ستاد بحران برای امداد رسانی هنگام بروز بلایای طبیعی در نقاط مختلف کشور است و خرید […]

 

خرید ۱۵۰ دستگاه گریدر، ۱۵۰ دستگاه لودر و ۵۰ دستگاه بیل مکانیکی از شرکت هپکو برای تقویت ناوگان راهداری کشور در دستور کار سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای قرار گرفته است. این سازمان در صدد تشکیل یک ستاد بحران برای امداد رسانی هنگام بروز بلایای طبیعی در نقاط مختلف کشور است و خرید انواع این ماشین آلات برای روزهای بحرانی همچون وقوع سیل و زلزله و یا بروز سرمای زمستانی در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که علاوه بر خرید ماشین آلان فنی و زمستانی، معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داده است که در طرح راهداری زمستانی امسال، بیش از ۱۳ هزار نفر از نیروهای عملیاتی و ستادی به‌کارگیری شده است.
عبدالهاشم حسن‌نیا با اشاره به آغاز طرح راهداری زمستانی در جاده‌های کشور اظهار داشت: ۹۸۰ اکیپ راهداری در طرح زمستانی مشارکت دارند. درواقع ۱۰ هزار دستگاه ماشین‌آلات راهداری به همراه دوربین‌های نظارت تصویری، آماده ارائه خدمات در طرح راهداری زمستانی است.
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل ادامه داد: برای اجرای این طرح ۱۳ هزار راهدار با استفاده از ۱۰ هزار خودرو در جاده‌ها برای خدمات‌رسانی مستقرشده‌اند. او همچنین از نوسازی ماشین‌آلات راهداری خبر داد و بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی یک هزار دستگاه ماشین‌آلات راهداری خریداری و در گام نخست ۳۵۰ دستگاه شامل بیل مکانیکی، گریدر و لودر با همکاری وزارت صنعت، کارخانه هپکو و سازمان برنامه و بودجه، راه و شهرسازی تأمین می‌شود.
حسن‌نیا با اشاره به اینکه فرایند تحویل ماشین‌آلات راهداری تا اوایل سال آینده برآورد شده است، خاطرنشان کرد: برآورد قرارداد آن ۶۰۰ میلیارد تومان است که فرایند تحویل تا اردیبهشت سال آینده باید انجام شود. با توجه به واگذاری ساخت و آسفالت راه‌های روستایی سازمان راهداری و حمل‌ونقل ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی در کشور آسفالت می‌شود.
رهگیری ماشین‌آلات راهداری
گفتنی است که خرید ملشین الات راهداری مساله ای و نگهداری از آنها مساله دیگری است که با رهگیری این ماشین‌آلات نگهداری از آنها بهتر انجام خواهد شد. با پيشرفت تكنولوژي مديريت بر وسايل نقليه در سطح جاده‌ها، مرزها و مسيرهاي ترانزيت براحتي امكانپذير شده است و اين سيستم‌ها ابزار كنترلي بسيار مهمي در دست مجموعه سازمانهاي درگير در امور مرتبط با حمل‌ونقل است، از طرفي ديگر اين سيستم‌ها با كنترل اطلاعات حركتي خودرو از قبيل: مسيرهاي طي شده، سرعت لحظه‌اي و متوسط، ورود و خروج از مسيرهاي برنامه‌ريزي شده، نقاط مبدا و مقصد، نقاط تعريف شده و … خدمات بسيار مهمي در زمينه پيگيري و رديابي حركت خودروها، ايمني و سهولت در امر حمل‌ونقل جاده‌اي مي‌نمايند. امروزه اطلاعات و سيستم‌هاي اطلاع‌رساني بعنوان ابزارهايي قوي در مديريت صنعت حمل‌ونقل، مورد استفاده فراوان قرار مي‌گيرند. با كمك تكنولوژي‌هاي مخابرات و ارتباطات اين اطلاعات دقيق‌تر، لحظه‌اي‌تر و كارآمدتر شده و امكان نظارت از راه دور بر ناوگان را براي مديران اين صنعت فراهم آورده تا بتوانند تصميم‌گيري‌هاي بهتري جهت بالا بردن بهره‌وري منابع انجام دهند.
پس از بررسي هاي آماري و تجربي انجام گرفته در خصوص ميزان تردد وسايط حمل و نقلي و كارگاهي متعلق به ادارات كل راه و ترابري و نيز بررسي های فني در مورد روشها و ابزارهاي استفاده از سيستم های GPS‌، تلفن سيار GSM و ارتباط راديويي و نيز راه‌حل On-Line در داخل ايران، استفاده از پروتكل GPRS و SMS بر روي بستر GSM مناسبترين روش شناخته شده است. آنچه در ادامه آمده است كلياتي در خصوص ضرورتها، كاربران و امكانات مورد انتظار از سيستم است به طوري كه عملكرد سيستم مورد بهره‌برداري دستگاهها و كاربران مورد اشاره قرار گرفته و علاوه بر تامين نيازهاي كنترلي ادارات كل راه و ترابري و ارگان های ذيربط، امكانات رفاهي و امنيتي براي راننده و پيمانكار نيز به همراه داشته باشد.

ظرفیت هپکو برای خرید ماشین‌آلات راهداری
گفتنی است که شرکت تولید تجهیزات سنگین-هپکو اراک یک ابرشرکت ایرانی در حوزه صنایع سنگین است. این شرکت اولین و بزرگترین کارخانه تولید تجهیزات سنگین در ایران و خاورمیانه است. به‌علاوه این شرکت تولیدکننده انواع ماشین‌آلات کشاورزی و معدنی نیز هم هست. همچنین هپکو توانسته سهم مناسبی در تولید انواع واگن‌ها، انواع کامیون‌ها، انواع جرثقیل‌ها، تجهیزات صنایع فولاد و صنایع مس، تجهیزات معادن، تجهیزات نیروگاه‌ها، تجهیزات فناوری هسته‌ای، تجهیزات سدها و تجهیزات صنایع نفت‌وگاز به‌دست‌آورد.
خط تولید هپکو مجهز به تجهیزات پیشرفته شامل ابزارآلات برشکاری، جوشکاری، ماشین‌آلات فرزکاری و همچنین دستگاه CNC است. این ظرفیت به هپکو اجازه می‌دهد ۲۵۰۰ دستگاه از ماشین‌آلات مختلف را تولید کند و ۲۰۰۰۰ تن از سازه‌های فولادی در سال بسازد.
این شرکت، بزرگترین کارخانه تولید ماشین آلات معدنی و راهسازی کشور و خاورمیانه در شهر اراک استان مرکزی فعال است که دارای ظرفیت تولید ۲ هزار دستگاه و مونتاژ ۳ هزار دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی در کشور است. این کارخانه که تا پیش از انقلاب اسلامی ایران با مشارکت سه شرکت خارجی ساخته شده بود تنها توان مونتاژ ۱۵۰۰ دستگاه را در سال داشت.
بعد از انقلاب و در چهار دهه ی گذشته و با راه اندازی خطوط تولید و مونتاژ جدید، ظرفیت این کارخانه توانست به تولید وطنی برسد. شرکت هپکو در دهه شصت با تولید و ارسال ۲ هزار دستگاه ماشین آلات راهسازی به جبهه های دفاع مقدس نقش استراتژیک و پشتیبانی را در جبهه بازی می کرد. در ۴ دهه ی گذشته این کارخانه سهم بزرگی در عمران و آبادانی ایران اسلامی داشته است. تولیدات این شرکت بیل چرخ زنجیری و چرخ لاستیکی، مینی لودر، بکهو لودر، غلتک، گریدر، بلدوزر، دستگاه حمل نیشکر است و پیش از این نیز قرارداد تولید ۶۰ دستگاه غلتک با سازمان راهداری کشور انعقاد شده بود و روند تولید بعد از دوره ی رکود دراین شرکت حالا دوباره از سر گرفته شده است.
این شرکت هم اکنون با فعالیت ۱۵۰۰ کارگر در تلاش است تا در سال آینده به ظرفیت تولیدی ۱۰۰ درصدی برسد.