گزارش «جمله» درباره اهمیت هفته حمل‌ونقل و آیین نکوداشت‌اش در شرکت راه‌آهن؛/  اعطای تسهیلات بانکی به چند شرکت حمل‌و‌نقل ریلی
گزارش «جمله» درباره اهمیت هفته حمل‌ونقل و آیین نکوداشت‌اش در شرکت راه‌آهن؛/  اعطای تسهیلات بانکی به چند شرکت حمل‌و‌نقل ریلی

  زهرا ایران‎شاهی/ هفته گذشته به‌طور همزمان، مراسم گرامیداشت هفته حمل‌ونقل و هفته پژوهش برگزار شد. مراسم گرامیداشت هفته حمل ونقل با حضور وزیر راه و شهرسازی، توسط سازمان های مختلف و مجموعه های متبوع وزارت راه مدیرعامل راه‌آهن برگزار شد اما آخرینِ این برنامه ها، همایشی بود که در شرکت راه آهن و با […]

 

زهرا ایران‎شاهی/

هفته گذشته به‌طور همزمان، مراسم گرامیداشت هفته حمل‌ونقل و هفته پژوهش برگزار شد. مراسم گرامیداشت هفته حمل ونقل با حضور وزیر راه و شهرسازی، توسط سازمان های مختلف و مجموعه های متبوع وزارت راه مدیرعامل راه‌آهن برگزار شد اما آخرینِ این برنامه ها، همایشی بود که در شرکت راه آهن و با حضور وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مدیران عامل بانک‌ها برگزار شد.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این مراسم گفت: همکاری و تعامل با بخش غیردولتی یکی از اولویت‌های مهم شرکت راه‌آهن است و در این راستا استفاده از ظرفیت های تبصره ۱۸ قانون بودجه و مبادله اسناد آنها نشان می دهد که شرایط مناسبی در آینده خواهیم داشت. سعید رسولی افزود: خوشبختانه با امضای تفاهم‌نامه ۲ هزارمیلیارد تومانی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه در ۲۷ اسفندماه سال ۹۷ ظرفیت های قانونی مناسبی در این بخش فراهم شده و تاکنون چند شرکت حمل‌و‌نقل ریلی برای دریافت تسهیلات مورد نیاز به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: در مرحله نخست هم اکنون پرداخت ۵ هزار میلیارد ریال با عاملیت بانک توسعه تعاون، ۲۶۰۰ میلیارد ریال توسط بانک آینده، ۴۰۰ میلیارد ریال توسط بانک ایران و ونزوئلا و ۵ هزارمیلیارد ریال توسط بانک صادرات ایران برای شرکت‌های حمل و نقل ریلی اختصاص یافته است که نرخ سود آن در حوزه تولید واگن‌های باری ۱۳درصد و درحوزه واگن‌های مسافری ۱۲درصد تعیین شده است.
رسولی بیان کرد: خوشبختانه با تلاش تمام دست اندرکاران بخش دولتی و غیردولتی در ۹ ماهه نخست سال جاری ۴۵۶ دستگاه ناوگان وارد خطوط ریلی کشور شده است و در آینده نزدیک نیز ۲۷۰ واگن وارد خطوط ریلی کشور خواهد شد.
گفتنی است که در مراسم گرامی داشت هفته حمل‌ونقل در راه‌آهن، اسناد عاملیت چهار بانک برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌های ریلی مبادله و تفاهم نامه احداث پایانه‌های کانتینری و حمل بار با ناوگان ریلی بین شرکت راه آهن و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید.
اسناد عاملیت پرداخت تسهیلات به شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی از محل وجوه اداره شده و منابع داخلی این بانک ها، به استناد تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۸ بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و چهار بانک ایران و ونزوئلا، آینده، صادرات و توسعه تعاون بین طرفین مبادله شد.
دراین تفاهم نامه که بین شرکت راه‌آهن و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید، دو طرف در زمینه ایجاد پایانه لجستیکی کالا و کانتینر و حمل کالاهای ترانزیتی به وسیله ریل و راه‌اندازی قطارهای برنامه‌های کانتینری و حمل خرده بارها از طریق قطارهای باری همکاری خواهند کرد. این تفاهم نامه توسط سعید رسولی، معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل راه آهن و محمد رضا مدرس خیابانی مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید.

مرکز تحقیقات کاربردی راه‌آهن احیا می‏شود
این در حالی است که آیین نکوداشت هفته پژوهش با حضور مدیرعامل راه آهن در ساختمان مرکزی این شرکت برگزار شد. مدیرعامل شرکت راه‌آهن در این مراسم نیز سخنرانی کرد و گفت: انتظار دارم پژوهش و تحقیقات کاربردی در ساختار سازمانی راه‌آهن احیا و به طور صریح و پررنگ مورد اقدام قرار گیرد.
رسولی با تاکید بر اهمیت پژوهش و تحقیقات کاربردی اعلام کرد: به مناسبت آغاز هفته پژوهش، احیا مرکز تحقیقات کاربردی راه آهن را در دستور کار قرار دادیم و طی حکمی دستور احیا این مرکز صادر شده است.
رسولی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست، یکی از مهمترین منابع راهبردی در عصر فراصنعتی، دانشی است که محصول پژوهش است و خوشبختانه صنعت ریلی مفتخر به وجود نیروی متخصص، مجرب و دلسوزی است که اقدامات موثری در امور پژوهش های کاربردی انجام داده اند. نیازسنجی صحیح و اقدام برای اجرایی کردن پیشنهادها و پژوهش های کاربردی در راه آهن با اتکا به توان نیروی متخصص داخلی یکی از اولویت های مهم در پیاده سازی سیاست های اصلی مورد تاکید در شرکت راه آهن است.
وی گفت: تمامی پژوهش ها باید برآمده از نیازها و چالش های موجود در حوزه های مختلف صنعت ریلی با نگاهی آینده نگر و همگام با تکنولوژی های روز دنیا باشد.
مدیرعامل راه آهن تاکید کرد: در کشورهای صنعتی بین سه تا سه و نیم درصد از تولید ناخالص ملی صرف پژوهش و تحقیقات می شود و این رقم در کشور کره جنوبی حدود ۴ درصد است، این در حالی است که این رقم در ایران حدود نیم درصد است.
رسولی با اشاره به سابقه طولانی تحقیقات کاربردی و پژوهش در راه آهن گفت: کشف استعدادها و شناسایی پژوهشگران مستعد و علاقه مند در خانواده بزرگ راه آهن در دستور کار جدی قرار دارد و احیای این مرکز فرصت مناسبی برای شکوفایی صنعت حمل و نقل ریلی خواهد بود. در پایان این مراسم از پژوهشگران برگزیده راه آهن تقدیر شد.
گفتنی است که ۲۶ آذر، روز ملی حمل و نقل ایران است. تعیین این روز به این مناسبت در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری وقت و برای آگاه‌سازی جامعه با نقش و جایگاه بخش حمل و نقل در اقتصاد ایران، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور صورت گرفت. گستردگی منحصر به فرد فعالیت هایی که در بخش حمل و نقل انجام می گیرد و همچنین، تحولات سریع فناوری این بخش، ارتباط میان آن و فرآیند توسعه اقتصادی و اجتماعی را آن چنان حساس و پیچیده ساخته است که کارشناسان این صنعت، آن را محور و پیشران توسعه می دانند.
در تاریخ تحولات صنعت حمل و نقل روزهای سرنوشت سازی بوده اند که نقشی تعیین کننده در انسجام شبکه حمل و نقل داشته اند و ۲۶ آذرماه سال ۱۳۶۱، از شمار چنین روزهایی است. در این روز و در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود ۱۰۰ کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور، در انتظار تخلیه بار بود و بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالاهای اساسی در کشور، تهدید کشتی های منتظر از سوی عراق و نیز شمول بیمه های جنگی، نگرانی هایی را برای مسئولان فراهم آورده بود. در همین روزها، رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی رحمه الله در پیامی تاریخی، کامیونداران کشور را به مشارکت در تخلیه هر چه سریع تر کشتی ها فراخواندند.
به دنبال فرمان تاریخی حضرت امام خمینی رحمه الله مبنی بر تخلیه کشتی های منتظر در بندرهای جنوبی کشور، ایران زمین شاهد بسیج عمومی کامیون داران گردید و صحنه های کم نظیری از فداکاری، ایثار و تلاش شبانه روزی به ثبت رسید و این روز را در تاریخ کشور در یادها ماندگار ساخت.
پانزده سال پس از زمان صدور فرمان حضرت امام رحمه الله، به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و در جهت آگاهی اقشار مختلف مردم از نقش و جایگاه والای شبکه گسترده حمل و نقل کشوری، در سال ۱۳۷۶ از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، ۲۶ آذر به عنوان «روز حمل و نقل» شناخته شد.