گسترش شهرهای ایمن
گسترش شهرهای ایمن

    عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از تصویب تعیین حریم گسل‌های شهر قزوین در شورای فنی استان خبر داد و گفت: موضوع تعیین حریم گسل‌ها در قانون جدید مدیریت بحران در بند ض ماده ۱۴ حکم قانونی شده است. در همین خصوص و با توجه به تاکیدی که در مجموعه وزارت […]

 

 

عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از تصویب تعیین حریم گسل‌های شهر قزوین در شورای فنی استان خبر داد و گفت: موضوع تعیین حریم گسل‌ها در قانون جدید مدیریت بحران در بند ض ماده ۱۴ حکم قانونی شده است. در همین خصوص و با توجه به تاکیدی که در مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای طراحی مجموعه‌های شهری، ایمنی و ارتقای ایمنی شهری وجود دارد، موضوع حریم گسل‌ها به جد دنبال می‌شود که در مورد حریم گسل قزوین نیز این اتفاق مثبت رخ داد. علی بیت‌اللهی با اشاره به اینکه تعیین حریم گسل‌های شهر قزوین از حدود یک سال گذشته مورد پیگیری قرار گرفت، افزود: سه جلسه با کارگروه زلزله، سازمان برنامه و بودجه استان و همچنین استانداری قزوین برگزار شد که خوشبختانه به دلیل اهمیت موضوع، شورای فنی استان، ضرروت انجام اینکار را مصوب کرد.
بیت‌اللهی تصریح کرد: چنانچه منابع مالی تامین شود تا پایان تابستان امسال لکه حریم گسل‌های شهر قزوین که نیاز مبرم این شهر است، تهیه می‌شود.
وی در بیان اهمیت تعیین و تهیه لکه گسل‌های شهر قزوین، توضیح داد: گسل شمال قزوین دقیقا همانند گسل شهر تهران متصل به شهر قزوین است و سمت و سوی توسعه شهر قزوین نیز به این سمت که بخش پرخطر شهر است، می‌رود.
به گفته بیت‌اللهی، اگرچه ساخت و ساز در در قزوین به مرحله حاد تبریز، تهران و مشهد که احداث ساختمان‌های مهم و بلند عموما روی گسل‌ها فراوان رخ داده، نیست. اما این خطر وجود دارد ظرف چند سال آتی که مناطق شمالی که مناطق گسل دار شهر هستند پوشیده از ساختمان های مهم و بلندمرتبه شود. چنانچه این اتفاق رخ دهد، عملا انجام کار غیرممکن است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: با توجه به آنکه قزوین جمعیت‌پذیری بالایی دارد و همچنین به دلیل نزدیکی نسبی به تهران، انجام تعهدات از پیش‌اندیشیده شده و اقدامات پیشگیرانه کمک فراوانی می‌کند تا شهری ایمن برای سال‌های آتی در قزوین داشته باشیم.

 

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد:
استقبال از حضور صاحبان فناوری‌های نوین
و صنعتی در بخش مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از صاحبان صنایع، سازندگان، پیمانکاران و تولیدکنندگان صنعتی ساختمان و فناوریهای نوین دعوت کرد تا به طرح اقدام ملی تولید مسکن بپیوندند.
خلیل محبت‌خواه، با اشاره به ماده ۱۰ ذیل بند «د» از آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن تحت عنوان «برنامه حمایت از تولید صنعتی مسکن و استفاده از فن آوری‌های نو در احداث و عرضه مسکن» اظهار داشت: با هدف تسریع در تولید، افزایش کیفیت ساخت و تنوع بخشی به روش‌های تولید و همچنین کاهش قیمت تمام شده در طرح اقدام ملی مسکن، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران قصد دارد تا نسبت به شناسایی و ارزیابی شرکت های واجد صلاحیت که دارای تجریبات خوبی در حوزه امکانات صنعتی سازی و فن آوری‌های نوین هستند دعوت به همکاری به عمل آورد.
وی با اشاره به اهمیت دستور مقام معظم رهبری در خصوص سال «جهش تولید «، گفت: بدون شک این اتفاق بدون همدلی، حمایت، هم افزایی و تعامل بخش دولتی و خصوصی محقق نخواهد شد.
محبت خواه تصریح کرد؛ آگهی فراخوان عمومی این اطلاعیه به زودی منتشر می شود و امیدواریم ظرف دو هفته پس از انتشار آگهی، شرکت‌های خصوصی ایرانی به ارائه گزارش از سوابق عملی و اجرایی خود و معرفی امکانات و روش‌های ساخت و مقایسه با روش‌های موجود کشور به لحاظ سرعت در ساخت، کیفیت ساخت، قیمت تمام شده، تنوع محصولات و تصویر اسناد حقوقی و مالی و نیروی انسانی در قالب فایل‌های الکترونیکی به آدرس nhap@inbr.ir اقدام کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در ادامه گفت: برای افزایش اشتغال‌زایی به خصوص در دوران کرونا و پساکرونا، صنعت ساختمان و صنایع وابسته به این صنعت می‌توانند با ظرفیت‌سازی در طرح اقدام ملی تولید مسکن فرصت‌های جدید و بدیع ایجاد کند.
وی در پایان گفت: شرکت‌ها از هم اکنون آماده باشند و به زودی مدارک لازم از طریق روزنامه‌های کثیرالانتشار با جزئیات کامل تر اطلاع رسانی خواهد شد. لازم به ذکر است در طرح مذکور علاوه بر دست‌اندرکاران تولید مسکن (انبوه سازان)، تعاونی‌های مسکن و مالکان پروژه‌های در دست ساخت و نیمه تمام نیز به مشارکت در طرح اقدام ملی استان تهران دعوت شده‌اند.