یک متخصص بیماریهای عفونی در تشریح علائم زیرسویههای جدید امیکرون، از گلودرد شدید به عنوان بارزترین آنها یاد کرد. دکتر بهزاد مهدویان در گفتگو با ایسنا، با اشاره به شیوع زیرسویههای جدید امیکرون دربسیاری کشورهای جهان، گفت: این زیرسویهها اخیرا در کشور ما هم شناسایی شدهاند و انتظار داریم ظرف روزها و هفتههای آینده درگیری […]
یک متخصص بیماریهای عفونی در تشریح علائم زیرسویههای جدید امیکرون، از گلودرد شدید به عنوان بارزترین آنها یاد کرد.
دکتر بهزاد مهدویان در گفتگو با ایسنا، با اشاره به شیوع زیرسویههای جدید امیکرون دربسیاری کشورهای جهان، گفت: این زیرسویهها اخیرا در کشور ما هم شناسایی شدهاند و انتظار داریم ظرف روزها و هفتههای آینده درگیری گستردهای را رقم بزنند.
وی افزود: آنچه مسلم است قدرت سرایت این زیرسویهها نسبت به زیرسویههای قبلی امیکرون افزایش یافته و همین امر موجب شیوع گسترده آن در بسیاری کشورها شده است.
مهدویان گفت: در همین راستا افراد حتما باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه استفاده از ماسک اهتمام داشته باشند.
این متخصص بیماریهای عفونی در تشریح علائم این زیرسویههای جدید، با بیان اینکه افتراق آنها از سایر زیرسویهها و بیماریهایی مانند آنفلوآنزا بسیار دشوار است، گفت: به لحاظ بالینی تفاوت چندانی میان علائم این زیرسویهها با سویههای قبلی وجود ندارد و تنها از راه انجام تست میتوان آنها را تشخیص داد.
مهدویان گفت: این زیرسویهها نیز مانند قبلی ها، علائمی مشابه سرماخوردگی از جمله بدن درد، سردرد، گرفتگی و آبریزش بینی و… را ایجاد میکنند.
وی افزود: در این میان تنها نشانه بارز گلودرد شدید است و افرادی که با گلودرد شدید بیماری آنها شروع میشود به احتمال زیاد گرفتار زیرسویههای جدید امیکرون شدهاند.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص مدت دوره بیماری هم گفت: چنانچه دستگاه تنفسی فوقانی درگیر شود، مدت بیماری حدود سه تا پنج یا نهایتا هفت روز خواهد بود، اما اگر درگیری ریوی ایجاد شده و شدت بیماری بالا باشد به تبع زمان بیشتری بیماری به درازا میکشد.
وی خاطرنشان کرد: در هر صورت توصیه میشود افراد مبتلا به ویژه آنها که در منزل خود والدین سالمند یا مبتلایان بیماری زمینهای دارند حتما تا دو هفته پروتکلهای بهداشتی را در محیط خانه به دقت اجرا کرده و از ماسک استفاده کنند.
گفتنی است عفونتهای اومیکرون معمولاً باعث بیماری کمتر جدیتر میشوند و مرگ و میر کمتری با اومیکرون نسبت به انواع قبلی در سطح دنیا گزارش شده و انتظار نیز می رود که این حالت نیز برای سویه۴٫۶ BA اعمال شود اما هنوز هیچ گزارشی مبنی بر اینکه این نوع سویه باعث علائم شدیدتر می شود یا خیر، وجود ندارد.
ما همچنین می دانیم که متغیرهای امیکرون تمایل بیشتری نسبت به انواع قبلی دارند. به نظر می رسد سویه۴٫۶ BA حتی در فرار از سیستم ایمنی بهتر از ۵ BA (نوع غالب فعلی) باشد اگرچه مطالعات دقیق و جامعی هنوز توسط همتایان مورد بررسی قرار نگرفته است.