گمرک سبز بین ایران و روسیه  راهاندازی می شود
گمرک سبز بین ایران و روسیه  راهاندازی می شود

رئیس کل گمرک روسیه در دیدار با همتای ایرانی خود، گفت: در صورت شناسایی فعالان اقتصادی مجاز در ایران و روسیه، می توانیم موافقتنامه جدیدی را برای راه‌اندازی گمرک سبز امضا کنیم. علیرضا مقدسی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر بولاوین رئیس کل گمرک فدراسیون روسیه، دو یادداشت تفاهم‌همکاری و یک پیش‌نویس موافقتنامه […]

رئیس کل گمرک روسیه در دیدار با همتای ایرانی خود، گفت: در صورت شناسایی فعالان اقتصادی مجاز در ایران و روسیه، می توانیم موافقتنامه جدیدی را برای راه‌اندازی گمرک سبز امضا کنیم.

علیرضا مقدسی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر بولاوین رئیس کل گمرک فدراسیون روسیه، دو یادداشت تفاهم‌همکاری و یک پیش‌نویس موافقتنامه حقوقی امضا کردند. یادداشت تفاهم همکاری بین سرویس فدرال گمرک روسیه با گمرک جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش و تربیت نیروهای زبده، تفاهم‌نامه تعامل بین گمرک دو کشور درباره مبارزه با تخلفات گمرکی تا سال ۲۰۲۵ میلادی و نیز پیش‌نویس موافقتنامه شناسایی فعالان مجاز اقتصادی به منظور استفاده از گذرگاه سبز گمرکی از جمله تفاهم‌نامه‌های امضا شده بین گمرک ایران و روسیه بود. ولادیمیر بولاوین در مذاکره با علیرضا مقدسی، با اشاره به ضرورت همکاری ایران و روسیه برای راه‌اندازی گذرگاه گمرکی سبز گفت: در صورت شناسایی فعالان اقتصادی مجاز در دو کشور، می‌توانیم موافقتنامه جدیدی را برای راه‌اندازی گمرک سبز امضا کنیم.

 

آغاز مانور نظارت بر قیمت
 کالاهای اساسی

وزیر جهاد کشاورزی از آغاز مانور نظارت بر زنجیره تأمین، تولید و توزیع کالاهای اساسی و رعایت قیمت های تعیین شده در سراسر کشور خبر داد.

سید جواد ساداتی نژاد گفت: چهار هزار نفر در کشور کار نظارت بر کل زنجیره تأمین، تولید و توزیع کالاهای اساسی و مواد غذایی را برعهده دارند.  وی افزود: در راستای مردمی سازی یارانه‌ها و نظارت بر قیمت‌های تعیین شده، نظارت بر بخشی از این زنجیره در کارخانه‌های مواد غذایی خواهد بود.

ساداتی نژاد، کالاهای مورد بررسی را شامل محصولات کشاورزی، لبنیات، حبوبات، برنج وارداتی، شکر و روغن عنوان و بیان کرد: از آغاز زنجیره توزیع تا فرآوری در کارخانه و توزیع آنها مورد نظارت بازرسان قرار خواهد گرفت. تعزیرات هم با توجه به ضوابط جدیدی که برای این دستگاه تعیین شده و افزایش اختیارات، به نظارت‌ها کمک می‌کند. در این مانور قیمت‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند تا در صورتی که بیش از قیمت تمام شده ارائه و عرضه شوند به تعزیرات معرفی خواهند شد. مردم هم با شماره ۱۲۴ تخلفات گران فروشی را به تعزیرات اعلام کنند.

واردات ۹۰۸ هزار تن گندم
 از طریق بندر امام به کشور

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان از واردات ۹۰۸ هزار تن گندم از طریق بندر امام خمینی (ره) به کشور خبر داد.

امید جهان نژادیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: واردات گندم به عنوان یک کالای اساسی طبق برنامه تنظیمی شرکت بازرگانی دولتی ایران و با هدف تامین کامل نیاز کشور در دستور کار است.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹۰۸ هزار تن گندم توسط ۱۳ فروند کشتی از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد کشور شده است و روند واردات همچنان ادامه خواهد داشت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: تاکنون ۶۰۰ هزار تن گندم وارداتی از بندر امام خمینی(ره)، به وسیله کامیون و شبکه حمل و نقل ریلی به استان‌های مختلف کشور حمل شده است.

جهان نژادیان ادامه داد: در حال حاضر ۳۰۸ هزار تن گندم در انبارهای بندر امام خمینی (ره) موجود است که کار حمل آن‌ها به دیگر نقاط کشور در حال انجام است و به سرعت این محموله‌های گندم نیز به مناطق مورد نظر حمل خواهند شد.

وی در خصوص وضعیت ذخایر گندم عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به تدابیر اتخاذ شده، ذخایر این کالای اساسی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و جای نگرانی نیست.

کارت‌های آزاد پمپ بنزین‌ها
فعال هستند

رئیس صنف جایگاهداران سوخت گفت: کارت‌های آزاد موجود در جایگاه‌ها فعال هستند و اخبار منتشر شده در فضای مجازی صحت ندارد.

اسدالله قلیزاده گفت: در بخش گازوئیل و بنزین، همچنان کارت‌های آزاد با نرخ‌های ۶۰۰ و ۳۰۰۰ تومان فعال است و جایگاه‌ها خدمات توزیع سوخت به مراجعان را انجام می‌دهند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده‌های نفتی کشور می‌گوید: مردم اخبار را از رسانه‌های معتبر دنبال کنند و بلافاصله پس از شنیدن هر خبر غیرموثقی در پمپ بنزین‌ها برای سوختگیری تجمع نکنند، قطعا اگر تصمیماتی در این حوزه اتخاذ شود، قبل از اجرا به مردم و این مجموعه صنفی اطلاع رسانی خواهد شد.

به گفته او، تعداد کارت‌های آزاد جایگاهداران در بخش گازوئیل که کاهش یافته نیاز به بازنگری و هرگونه اقدام برای تغییر تعداد کارت‌ها خصوصاً در مورد کارت‌های آزاد بنزین، نیاز به دوراندیشی دارد تا برای مردم و جایگاهداران مشکلی ایجاد نشود.

اخباری در فضای مجازی مبنی بر غیرفعال شدن کارت‌های آزاد جایگاه‌ها منتشر شد که پس از بررسی میدانی از سوی صنف جایگاهداران، مشخص شد کذب بوده است.

۵۰ درصد از خودروهای طرح فروش فوق العاده سایپا فاکتور شده است

معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا از فاکتور شدن ۵۰ درصد از خودروهای طرح فروش فوق العاده سایپا در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، یک روز پس از واریز وجه خودرو به نام مشتریان خبر داد.

حسین کاظمی گفت: در طرح فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا که از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو انجام شد ۳۷۱ هزار و ۸۱۲ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۲۳ هزار و ۲۳۱ نفر شرایط حضور در قرعه کشی را نداشتند و از فرآیند قرعه کشی حذف شدند.

وی افزود: در این مرحله تعداد ۷۰ هزار خودرو جهت تخصیص به مشتریان در نظر گرفته شده بود که بین ۳۴۸ هزار و ۵۸۱ نفر حائز شرایط، قرعه کشی انجام و نتیجه آن از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو اعلام شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱ هزار و ۷۶۰ نفر از افراد برگزیده نسبت به ثبت نام و واریز وجه اقدام کرده‌اند که ۱۷ هزار و ۵۱۹ نفر از آنها مربوط به طرح فروش فوق العاده بوده و ۴ هزار و ۲۴۱ نفر هم مربوط به طرح پیش فروش محصولات گروه سایپا هستند. ۵۰ درصد از خودروهای طرح فروش فوق العاده در مدت یک روز پس از واریز وجه خودرو، به نام مشتریان فاکتور شده است.