متاسفانه امروز وضع تختجمشید و بیستون بسیار اسفبار است و تنها کاری که انجام میشود، دستبهدست شدن تصاویر نابودی هرروزهی آنها در فضای مجازی است. آنچه دارد این بنای ارزشمند را به فراموشی میسپارد، آلایندگیهای موجود در هوا، بهرهبرداری غیر اصولی از چاههای آب، فرونشست زمین و رشد گلسنگها بر پیکره این بناست و یکی از مقصران اصلی تمام این مضرات هم پتروشیمی مرودشت است. از عوامل محیطی که گلسنگ از آن تغذیه میکند و بر پیکره بناها میروید و آنها را نابود میکند، نیتروژن است. امروز نیتروژن حاصل از فعالیت شرکت پتروشیمی مرودشت باعث شده که گلسنگ بر پیکره تختجمشید رشد کند و آن را نابود کند و با وجود توصیههایی که در خصوص آن شده و هشدارهایی که متخصصین امر دادهاند، متاسفانه نه تنها پتروشیمی مرودشت محل اسکان خود را تغییر نداده بلکه یک مجتمع دیگر جهت توسعه اهداف پتروشیمی احداث شدهاست.
پتروشیمی مرودشت، نزدیک به نیمقرن است که در حال فعالیت است. زمانی که الزام دولتها به حفظ و نگهداری از آثار باستانی ارزشمند توسط سازمانهای جهانی ابلاغ شد، این پتروشیمی زیست داشت و بحثهای مطرح امروز، مربوط به جابهجا کردن آن است. دولت هشتم به ریاست «سیدمحمد خاتمی» تنها دولتی است که در طول روند این ماجرا، در این زمینه اقدام کرد اما به نتیجه مطلوب نرسید. درواقع جابهجا کردن پتروشیمی در برابر بقای تختجمشید، هنوز آنچنان که باید دغدغه همهگیری نشدهاست.
«صامت اجرایی»، مدیرپایگاه جهانی بیستون درخصوص احداث پتروشیمی بیستون و تاثیر آلایندههای آن بر کتیبه بیستون گفت: «زمستان ۱۴۰۱ پایگاه میراث جهانی بیستون جلساتی با مدیرعامل پتروشیمی با هدف اجرای مطالعات آسیبشناسی و نجاتبخشی کتیبه بیستون برگزار کرد و درخواست همکاری برای اجرای طرح مطالعاتی و آسیبشناسی داشت که متاسفانه پتروشیمی موافقت نکرد و زیر بار مطالعات آسیبشناسی و نجاتبخشی نرفت.»
وی تاکید کرد: «در سال جدید بودجهای اختصاصی برای مطالعات و خرید تجهیزات پایش کتیبه بیستون در نظر گرفته شده تا با پایش یکساله به بررسی آلایندهها تا لرزش کتیبه بپردازیم. در این خصوص مشاور تایید شده و تجهیزات نیز قرار است بهزودی خریداری شود.»
همچنین از نگرانیهایی که اخیرا درخصوص تختجمشید مطرح شده بود، برگزاری کنسرت موسیقی «علیرضا قربانی» در این بنا بود. با اینکه انجام پرفورمنسهای نمایشی و اجراهای نیازمند تجهیزات باید هم باعث نگرانی باشد، اما در خصوص این کنسرت اذعان شد که اجرا در نزدیکی بناهاست و در مرکز آنها نیست. به اضافه اینکه این بناها از قدیمالایام محل برگزاری جشنهای بزرگ با ضربآهنگهای بسیار کوبندهتر از ادوات و آلات موسیقی امروزی بودهاند و اجرای کنسرت نمیتواند خطر خیلی بزرگی محسوب شود. هرچند باید با رعایت نکات ایمنی باشد.
اینکه جابهجا کردن پتروشیمی مرودشت نیازمند صرف هزینه فراوان است و قبل از اینکه تمهیدات لازم برای تعدیل نیروهای آن و جایگزین کردن درآمدهای مادی و معنوی حاصل از آن در دستور کار قرار نگرفته نمیتوان به همین راحتی یک پتروشیمی را به مکان تازهای منتقل کرد، از ادلههایی است که باعث شده این پروژه تا امروز مسکوت بماند و اگر منصف باشیم باید بگوییم که به واقعیت هم نزدیک هستند. جانمایی یک مکان تازه برای منتقل کردن پتروشیمی، خود نیازمند صرف زمان و هزینه فراوان است و با توجه به خلاها و شکافهای اقتصادی فراوانی که امروز حاکمیت درگیر آن است، نمیتوان انتظار داشت که با آسودگی به این مهم بپردازیم. با این حال نگاهی به تجربه دیگر کشورها در این زمینه نشان میدهد که بدون اینکه آلایندگی هوا کاهش پیدا کند یا عوامل تخریبکننده محیطی و آلودگیساز را منتقل یا تعطیل کنند، توانستهاند از رشد گلسنگها بر پیکره آثار باستانی ممانعت جدی به عمل آورند. نمونه آن شهرهای رم و فلورانس در ایتالیا هستند که آثار سنگی فراوانی دارند و شرایط آبوهوایی آنها نیز ایجاب میکند که گلسنگ بر پیکره این آثار رشد کند. در این کشور مطالعات گلسنگزدایی از سال ۲۰۱۳ آغاز شد و حدود ۲ سال هم ادامه پیدا کرد اما به نتیجه رسید و امروز به عنوان یک معضل در این کشور احساس نمیشود. بنابراین استفاده از تجربیات جهانی و برگزاری نشستهای مطالعاتی، یکی از راههای حفظ بناهای تاریخی است و آنطور که فعالان این حوزه میگویند، در ایران مطالعات علمی و آکادمیک در زمینه گلسنگها به چشم نمیخورد. این در حالیاست که شاید شرایط تخت جمشید از نمونههای مشابه جهانی آن بسیار در معرض بحرانتر باشد و حتی برخی از قسمتهای آن مانند ایوان جنوبی کاخ تچرا کاملاً به رنگ سبز درآمدهاست و اگر همین امروز هم مطالعات آن آغاز شود معلوم نیست که چه زمانی به نتیجه برسد
مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرد؛
ضرورت همفکری روابطعمومیها برای بازتاب مؤثر صدای دولت
مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر اهمیت برگزاری جلسات همفکری و تبادل نظر میان روابطعمومیهای دستگاههای اجرایی گفت برگزاری همایش روابط عمومیها گامی مؤثر در تقویت سرمایه اجتماعی، افزایش هماهنگی بین دستگاهها و جلوگیری از گمشدن صدای دولت در برابر رسانههای خارجی است.
قاسم بینیاز در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دولت درباره اهمیت برگزاری جلسات و همایشهای روابطعمومی دستگاههای اجرایی کشور اظهار کرد: «یک کار اساسی و بسیار مؤثر این است که جامعه اطلاعرسانی و خانواده ارتباطات دولت را جمع کنیم و مسائل کلان و مهم را در میان بگذاریم. مهمترین مسألهای که اکنون در کشور داریم، سرمایه اجتماعی است و این سرمایه عمدتاً توسط دولتها با ارائه گفتمان و برقراری ارتباط از طریق روابطعمومیها با مردم و مدیران ارشد تحقق پیدا میکند. »
مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران افزود: «افزایش سرمایه اجتماعی نیازمند این است که تصویری از دولت که قرار است به جامعه منتقل شود، در چنین جلساتی با تبادل نظر و مرور آخرین وضعیت جامعه و رویکرد دولت در حوزههای مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مرور شود. این فرآیند باعث میشود تا همه عزیزانی که در دستگاههای اجرایی در تهران و استانها حضور دارند، با برنامههای کلان دولت آشنا شوند و بتوانند هماهنگ و یکصدا عمل کنند. »
بینیاز در ادامه اظهار کرد: «در نهایت این همفکریها باعث میشود مردمامیدوارانه به فعالیتهای دولت و رئیسجمهور نگاه کنند. در میان این همه صدای مختلفی که از رسانهها در داخل و خارج کشور منتشر میشود، اگر صدای ما گم شود، عملاً به جایی نمیرسیم. بنابراین دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت نمیتواند بدون برقراری ارتباط با جامعه روابطعمومی در سطح کشور این امر را محقق کند. »
وی همچنین اضافه کرد: «ما نیاز به جلسات تخصصی بیشتری داریم تا بتوانیم با واقعیات جامعه روبهرو شویم و آسیبهایی که با آنها مواجهیم را شناسایی کنیم. این جلسات باید سریعاً تبدیل به برنامههای عملیاتی شوند و پس از هر اجرای آنها آسیبشناسی صورت گیرد تا بتوانیم به بهبود وضعیت ارتباطی دست یابیم. »
مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران در نهایت گفت: «دست روی دست گذاشتن و نشستن پشت درهای بسته، بیارتباط با اعضای جامعه مطبوعاتی، رسانهای و ارتباطی کشور، قطعاً کار را از این بدتر میکند. »
نخستین همایش مدیران روابطعمومی دستگاههای اجرایی کشور روز سهشنبه ۱۱ دیماه به همت شورای اطلاعسانی دولت و با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور؛ وزیران میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ سخنگوی دولت؛ رئیس و دبیر شورای اطلاعرسانی دولت و مدیران روابطعمومی دستگاههای اجرایی کشور در مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.ایدهپردازی و بلوغ ارتش در ساخت پهپادها
فرزانه حسنی
به گزارش جمله، ارتش جمهوری اسلامی ایران تمثیل سرفرازی و صلابت جان بر دستها و شجاعمردان قهرمان، باایمان و پایبند است که در حراست از امید و آرزوهای شامخ انقلاب همگام دیگر سربازان مجهز، با عزم برقرار، تلألو متوطن از جانبازی و فداکاری در صحنههای متلون را نمایان بخشیدند.
مجاهدت مردان ارتش در محافظت از کرانههای ایران اسلامی و در عصر فراموشنشدنی دفاعمقدس و پس از آن در همه رزمگاههایی که جمهوری اسلامی ایران به خدمتگزاری ایشان لازم دیدن تحسین برانگیز است و ابداً از افکار امت نجیب ایران خارج نمیشود.
در این عصر ارتش نحلهایی آراستگی، ترتیب و تقبل به ایدئالهای نظام و انقلاب از خطیرترین نمودارهای آن میباشد، برخاسته از مردم، برای مردم و وجیهالمله قلبهای مردم و مقام معظم رهبری «مدظله العالی» است، چرا که ارادت، باورداشت و خوی عرفانی جوانان پایبند ارتش یادآور کنندهی خوی مشحون از تزکیه و پاکیزگی بسیجیان مفر و بیتوقع است.
آری، ارتش جمهوری اسلامی ایران را که حضرت امام «رضوان الله تعالی علیه» آن را «حامی مردم» و رهبر معظم انقلاب آن را «حزبالله» خواندند و در این اثنا تجلیل یادبود شهدای ارتش از ساحت خداوند برای همهی شرافتمندان فیروزمندی مداومت و مقاومت سربازی توام با اخلاص فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنهای «مدظله العالی» که امیدواریم طلیعه سربازی در رکاب حضرت بقیهاللهالاعظم «ارواحناهفدا» خواهد بود مسئلت داریم ارتش را میبایست از آنگونه مشعشترین و مدبرانهترین مبادرت شخیص امام خمینی (ره) دانست که بدون تردید مورث مباهات ارتشی شد که امروز به یمن نام اسلام و خون ۴۸ هزار شهید این به موقف رفعت «الجُنُود باذِنِ اللهِ حُصونُ الرّعیه» میسر شده و چه خجستگی برای امت که فرزندان و سربازان جان بردست چونان ارگی حصین در کنار آنان ایستاده و از کیان این احتشام و سرزمین تمام عیار تدافع دارند.
آرامش و آسایشی که امروز به آن مفتخر هستیم در گرو شوق برانگیزی و پشتیبانی جنگجویانی است که در هشت سال دفاع مقدس از محاربهی عظیم و در موازات همهی استطاعت گران روز جهان آبدیده شدند و سرافرازی و مباهات را برای مسقطالراس عزتمند منسوب به خلعت آوردند.
باتوجه به ارتقا توان دفاعی کشور با الحاق یک هزار فروند پهپاد راهبردی بهطور همزمان در چندین نقطه از کشور با قابلیتهای ضد استحکامات و پنهانکار به سازمان رزم ارتش ملحق شد فلذا این پرندههای بدون سرنشین با ویژگیهایی از قبیل؛ «برد بالای ۲ هزار کیلومتر»، «قدرت تخریب بالا»، «قابلیت عبور از لایههای پدافند با داشتن RCS بسیار پایین»، « تداوم پرواز بسیار بالا» و «خوداتکا و بدون نیاز به کنترل از ابتدا تا انتها» هستند که برای اجرای ماموریتهای خاص، ضمن افزایش عمق شناسایی و پایشهای مرزی، موجب ارتقای توان رزم و قدرت انهدامی ناوگان پهپادی ارتش در مقابله با اهداف دوردست میشود.
گفتنی است این پهپادها توسط دانشمندان و مبتکران ارتش، وزارت دفاع و شرکتهای دانشبنیان در کارخانجات پهپادسازی ارتش و وزارت دفاع بهصورت مشترک، طراحی و تولید شده است و در پایگاهها و مناطق مورد نیاز، مستقر میشوند.
ناگفته نماند این تعداد پهپادهای مختلف به ارتش، نشان از اهمیت هواپیماهای بدون سرنشین در جنگهای آینده دارد، پهپادها جدایی از هزینه بسیار کم چه در تولید و چه در تنوع نسبت به هواپیماهای با سرنشین، موجب افزایش عمق شناسایی و پایشهای مرزی، ارتقای توان رزم و قدرت انهدامی در مقابله با اهداف دوردست شدهاند.
گزارش جمله از آغاز ناامیدکننده بازار سرمایه در اول هفته؛
شنبه سیاه بورس
سرویس اقتصادی
جمله
شاخص کل بورس تهران در اولین روز معاملاتی هفته ۵۰ هزار واحد سقوط کرد تا در روزی که ارزش معاملات خرد به کمترین سطح در ۴۴ روز معاملاتی اخیر رسید، شاهد خروج پول ۱۸۰۰ میلیارد تومانی باشد.
به گزارش جمله بورس اوراق بهادار تهران که در سال ۱۴۰۲ به بورس تهران تغییر نام داده شده، بازاری متشکل و خودانتظام است که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران یا معاملهگران طبق قانون مورد دادوستد قرار میگیرد. بورس اوراق بهادار در قالب شرکت سهامی عام تأسیس و اداره میشود. همچنین سهام بورس اوراق بهادار تهران در بورس تهران عرضه شدهاست.
اولین روز هفته آخر دی ماه بورس تهران، با سرخپوشی یکدست شاخصهای سهامی به پایان رسید. در جریان معاملات امروز، شاخص کل بورس تهران بیش از ۵۰ هزار واحد ریخت تا با افتی ۱. ۷۶ درصدی به سطح ۲ میلیون و ۸۱۵ هزار واحدی برسد. شاخص کل هموزن هم امروز رفتاری مشابه داشت و با افتی ۱. ۳۹ درصدی کانال روانی ۹۰۰ هزار واحدی را از دست داد.
بر پایه تحلیل اکوایران ارزش معاملات خرد هم امروز به واسطه صفهای سنگین فروش کمتر از ۷ هزار میلیارد تومان ( ۶هزار و ۸۸۵ میلیارد تومان) به ثبت رسید. رقمی که از ۲۶ آبان بیسابقه بوده است. امروز همچنین خروج پول حقیقی از بازار ۱۸۷۲ میلیارد تومان بود که اگر چه نسبت به یکشنبه هفته گذشته کمتر بود ولی در مقایسه با ارزش معاملات خرد رقم بسیار بالایی به حساب میآید.
امروز سه نماد فارس، فملی و فولاد بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و روی هم رفته بیش از ۱۵ هزار واحد شاخص را منفی کردند. در میان این سه نماد فملی با خروج پول ۸۵. ۶ میلیارد تومانی پول حقیقی بعد از وبملت در میان نمادهای بازار بیشترین خروج پول را به ثبت رساند. فولاد و فارس هم به ترتیب با خروج پول ۴۸. ۵ و ۳۹. ۶ میلیارد تومانی مواجه شدند.
امروز صندوقهای درآمد ثابت بیشترین ارزش معاملات را ثبت کردند و ارزش معاملات آنها بیش از ۷ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان بود. در میان گروههای صنعت هم فلزات اساسی و بانکها سردمدار بودند و به ترتیب ۴۴۱ و ۴۳۷ میلیارد تومان معاملعه شدند. بعد از آنها صنایع دارویی و خودروییها در رتبههای بعدی قرار گرفتند. خروج پول ۵۰۰ میلیارد تومانی از صندوقهای سهامی هم از دیگر نکات مهم بازار امروز بود. فلزات اساسی و بانکها هم با خروج پول ۲۶۰ و ۲۳۳ میلیارد تومانی مواجه شدند.
با این حال معاملات در صندوقهای طلا در حال حاضر متعادل دنبال میشود و تا این لحظه که یک ساعت تا پایان معاملات آنها باقی مانده، حدود ۱۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد نمادهای مختلف طلایی شده است.
ندا کریمی – تحلیلگر بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران در خصوص روند بازار امروز گفت: بازار روز شنبه بعد از افت ۳ درصدی در هفته قبل مجدداً با فشار فروش همراه شد؛ این فشار فروش بیشتر در نمادهای بزرگ نمایان بود به نحوی که در اواسط بازار بیشتر نمادهای بزرگ صف فروش شدند، در ادامه فشار فروش به کلیت بازار تسری پیدا کرد. همچنین در پایان معاملات شاخص با بیش از ۵۰ هزار واحد کاهش به ۲، ۸۱۵، ۰۰۰ واحد افت کرد و شاخص هم وزن هم افت ۱. ۴درصدی را به خود دید.
وی در ادامه افزود: ارزش معاملات خرد با افت معنادار نسبت به میانگین هفتههای اخیر به ۷ هزار میلیارد تومان رسید و شاهد خروج بیش از ۱۸۰۰ میلیارد توان نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار بودیم که عدد بالایی محسوب میشود.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: در اواسط بازار خبر ترور سه تن از قضات دیوان عالی کشور هم اندکی باعث شدت گرفتن صفهای فروش شد.
به گفته کریمی؛ در اواخر بازار شاهد حمایت حقوقیها از نمادهای بزرگ و برچیده شدن صفهای فروش آنها بودیم که به احتمال زیاد باعث کم شدن فشار فروش در روزهای آتی میشود. همچنین در پایان بازار امروز بیش از ۴۴۰ نماد صف فروش، ۵۷ نماد صف خرید بودند و بیش از ۸۵ درصد نمادها در بازار امروز صف فروش بودند.
به گزارش جمله تأثیر منفی بر بازار را نمادهای فارس، فولاد و فملی بر روی بورس گذاشت و بیشترین تأثیر مثبت بر بازار را سیستم، شبریز و وپخش داشتند. همچنین با توجه به فرا رسیدن زمان انتشار گزارشهای فصلی شرکتها انتشار و یا پیشبینی فعالان بازار از کیفیت انتشار گزارشهای فصلی هم در وضعیت نمادها تأثیر زیادی داشت و گروههای دارویی و سیمانی وضعیت بهتری نسبت به کلیت بازار داشتند.
شنبه همچنین دلار نیمایی با کاهش ۳۰۰ تومانی همراه بود؛ صندوقهای طلا هم با توجه به افت مختصر دلار با در محدوده منفی بازگشایی شدند و عمدتاً با حباب منفی
همراه هستند.
نمایشگاه بینالمللی کیش اکسپو ۲۰۲۵ افتتاح شد؛
فرصت بینظیر جذب سرمایه و آمادگی حضور در تجارت جهانی
سرویس اقتصادی
جمله
نمایشگاه بینالمللی کیش اکسپو ۲۰۲۵ ” با هدف ارائه توانمندیهای تولیدی و با موضوع “تجارت جهانی و فرصت های سرمایهگذاری” افتتاح شد.
به گزارش روزنامه جمله، دکتر محمدرضا قادری، دبیر اجرایی نمایشگاه در مراسم افتتاحیه آن گفت: نمایشگاه کیش اکسپو حاصل دو سال برنامهریزی و فکر است و مفهوم جدیدی از ارتباطات اقتصادی و تجاری با کشورها را ارائه میدهد. چرا که تجارت امروز دیگر فقط در سطح خرید و فروش نیست و ما نیاز داریم که در ابعاد مختلف تجارت ارتباطات موفقی ایجاد کنیم. علت اینکه این رویداد در جزیره کیش برگزار میشود به واسطه جذابیتهای گردشگری و حضور در منطقه آزاد و شرایطی است که امکان حضور تشریفات خاصی را برای روادید و احداث شرکتهای خارجی فراهم میکند.
وی افزود: در این دوره نگاه بومیسازی به جشنواره کمی متفاوت شده است. شرکتهایی که میتوانند روابط اقتصادی با ایران ایجاد کنند، شناسایی شده و این شروع خوبی برای کیش اکسپو است. شرکتهای مختلف نفت، گاز، پتروشیمی تا صنایع غذایی و دارویی در این رویداد حضور دارند.
قادری تاکید کرد: اکسپوها بعد از جام جهانی و المپیک پربازدیدترین همایشهای کشورها هستند و ما باید تلاش بکنیم که در این رویداد بزرگ قابل پذیرش باشیم. اگر ما تامین درستی از برگزاری نمایشگاههای جهانی در سطح اقتصادی و تجاری داشته باشیم میتوانیم از این فرصتها استفاده کنیم و در این راستا یک برنامه پیشرفت ۵ ساله تدوین کردهایم که میتوان بر اساس آن یک اکسپوی منطقهای برای ایران ایجاد کرد تا در نتیجه آن مراودات اقتصادی ایران با کشورهای همسایهاش افزایش پیدا کند. قطعاً این جشنواره نواقصی هم دارد اما تمرینی برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی است؛ فضاهایی که فقط یک حوزه به خصوص را در بر نمیگیرند و وقتی که همه پتروشیمیها جمع باشند و کشوری نتواند در این زمینه حضور پیدا کند عقب میافتد.
وی درخصوص وجوه تمایز این نمایشگاه گفت: ما تلاش داریم که به جای تکیه بر محصول و مشتریان خود فضای جدید تجارتی ایجاد بکنیم و این به نوعی رزمایشی است در این اکسپو برای آمادگی و شناسایی نقصهایمان. در این خصوص هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۳ کارگاههایی با موضوعات آسیبشناسی برگزار کردهایم. کالاهای در جشنواره همچنین بزرگان و صاحب نظران این حوزهها دعوت شدهاند و به بحث و گفتگو درباره مسائلی میپردازند که به نوعی سنگ جلوی پای توسعه اقتصاد، تجارت، سرمایهگذاری، مولدسازی و مدیریت در مجموعههاست. این همایشها کمتر از نمایشگاهها نیستند و گویی یک دانشگاه در کنار نمایشگاه است تا وزن علمی آن را بالا ببرد.
قادری ادامه داد: اقدام موثر دیگر تلاش برای این است که بازدید کنندهها از مشارکت کنندهها بیشتر باشند. در این راستا جلسات موثر و نشستهایی با هدف و نگاه سرمایهگذاری با موضوع تجاری به لحاظ قراردادها و ایجاد ارتباط جدید و گامهای محکم در آینده موثر واقع شدهاند. در چند نقطه نمایشگاه پاویونهایی برای مذاکرات تدارک دیده شده که محل برگزاری جلساتی هستند که حتی شرکت کنندهها هم میتوانند در آنها شرکت کنند. وجه تمایز دیگر این نمایشگاه حضور مجموعههای دانش بنیان است که برای جذب سرمایهگذاری بسیار موثر هستند. دانش بنیانها ۳۰ درصد مجموعههای این جشنواره را تشکیل میدهند. جشنوارههای فرهنگی در کنار نمایشگاه هر روز به ارائه دستاورد میپردازند. به طور کلی حدود ۱۰۰ غرفه داریم که حدود ۱۳۰ شرکت از مجموعههایی که آمادگی ورود به بازارها را دارند در آن حضور دارند. از ۴۰ کشور هیئتهای تجاری دعوت شدهاند و تا همین امروز بیش از ۱۱۰ نفر از کشورهای خارجی از سفرا، رایزنهای بازرگانی، دیپلماتهای سیاسی و روسای اتاقهای بازرگانی کشورها در این جشنواره حضور پیدا کردهاند تا بتوانند جذب سرمایه داشته باشند و حتی ممکن است که با تبلیغات تا انتهای جشنواره این بازدیدها افزایش هم پیدا کند.
وی در پایان ضمن سپاس از دستاندرکاران این نمایشگاه گفت: سازمان سرمایهگذاری نگاه خوبی به سرمایهگذاری داشت و در برگزاری این همایش اقدامات موثری انجام داد. بر همین اساس ما در ۹ ماه گذشته در جذب سرمایهگذاری خارجی رشد چند صد درصدی داشتهایم. همچنین هلدینگ خلیج فارس، بانک اقتصاد نوین، وزارت دفاع، شستا، مجموعه انرژی اتمی، وزارت ارتباطات، وزارت نیرو، استانداری تهران، شرکت مخابرات و دیگر سازمانها و ارگانها در برپایی این همایش نقش بسزایی ایفا کردند.
- نویسنده : سایه برین/ دبیر سرویس فرهنگ و اجتماعی