یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران برگزار شد
یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران برگزار شد

  یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران با حضور جمع کثیری از متخصصان، پژوهشگران، دانشگاهیان، تولیدکنندگان، فعالان و دست‌اندرکاران حوزه بتن کشور در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد. در افتتاحیه یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران، تدین رئیس انجمن بتن ایران با تاکید بر اینکه این کنفرانس به خوبی توانسته جایگاه خود را در […]

 

یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران با حضور جمع کثیری از متخصصان، پژوهشگران، دانشگاهیان، تولیدکنندگان، فعالان و دست‌اندرکاران حوزه بتن کشور در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

در افتتاحیه یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران، تدین رئیس انجمن بتن ایران با تاکید بر اینکه این کنفرانس به خوبی توانسته جایگاه خود را در میان کنفرانس‌ها باز کند، گفت: تعداد پژوهش‌هایی که هر سال در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در حوزه بتن انجام می‌شود افزایش یافته است و نیاز است تا نتایج آنها در قالب کنفرانس‌ها و همایش‌های گوناگون ارائه شود. خوشبختانه برگزاری کنفرانس‌هایی مثل رویه‌های بتنی، کنفرانس دوام، کنفرانس ملی بتن و نظایر آنها به نحوی مطلوب توانسته این فرصت را در اختیار متخصصین و علاقمندان در این حوزه قرار دهد.

تدین ادامه داد: متاسفانه در کشور ساماندهی و جهت‌دهی مشخص در کار پژوهشی نداریم. اما بد نیست تا اساتید و پژوهشگران با مراکزی مثل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و انجمن بتن ارتباطاتی را برقرار نمایند و بر روی موضوعاتی متمرکز شوند که به به کار این مراکز هم بخورد و بتوان همکاری‌های مشترک ایجاد نمود. خوشبختانه ما در تدوین آیین‌نامه جدید بتن ایران تا حدودی به این مسئله پرداختیم و سعی کرده‌ایم از کارهای پژوهشی داخل کشور استفاده کنیم بویژه در حوزه دوام که اقدامات بسیار خوبی در کشور شده است.

وی افزود: واقعا به این نتیجه رسیده‌ایم که متاسفانه در بعضی حوزه‌های پژوهشی که به کارمان می‌آید در کشور کار زیادی انجام نشده است و مجبوریم از آیین‌نامه‌ها و کارهای تحقیقاتی که دیگر کشورها انجام داده‌اند استفاده کنیم. امیدوارم روزی برسد که بتوانیم آیین‌نامه بتن ایران را کاملا بر اساس تجربیات خودمان تدوین کنیم. رئیس انجمن بتن ایران در پایان گفت: مقررات ملی کارش تمام شده است و برای چاپ ارائه شده است. در مقررات ملی بسیاری از موارد بخصوص در بحث‌های اجرا و دوام یا ارجاع شده به آیین‌نامه بتن ایران یا همان مطالب که در این آیین‌نامه آمده است به صورت خلاصه در آنجا ذکر شده است و ما تناقض و تفاوت خاصی بین مقررات ملی و آیین‌نامه بتن نخواهیم داشت.

مهدی چینی دبیر یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران در ادامه این کنفرانس با ارائه توضیحاتی در خصوص مقالات دریافتی، اطلاعات مربوط به ارائه مقالات را در اختیار حاضران در کنفرانس قرار داد.

وی گفت: امسال بیش از ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارائه شد که پس از انجام داوری‌ها، ۳۶ مقاله برای ارائه شفاهی برگزیده شدند. همچنین ۴۶ مقاله نیز جهت چاپ در مجموعه مقالات کنفرانس در نظر گرفته شدند.

چینی افزود: امسال خوشبختانه شکل مقالات تغییر بسیار خوبی داشته است به نحوی که بیشتر مقالات منتج از پروژه‌ها بوده است و نتایج و دستاوردهای این پروژه‌ها ارائه شده است.

پس از سخنان دبیر یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران، دیوید فرناندز دبیرکل فدراسیون بین‌المللی بتن (FIB) در تماسی تصویری فعالیت‌های این فدراسیون را به تفصیل در اختیار حاضران در کنفرانس قرار داد و در ادامه به سئوالات پاسخ داد.

مهدی نعمتی عضو هیات علمی بخش بتن مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آخرین سخنران بخش ابتدایی یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران نیز با ایراد سخنرانی با موضوع «حفاظ‌های بتنی از ابتدا تاکنون»، مجموعه اقدامات و تحقیقات صورت گرفته در کشور در حوزه تولید و بهره‌برداری از حفاظ‌های بتنی را تشریح نمود. در بخش پایانی یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران، مقالات برگزیده، در دو بخش در سه سالن با حضور متخصصین، پژوهشگران و علاقمندان ارائه شد.

خاطرنشان می‌شود نمایشگاه جانبی یازدهمین کنفرانس ملی بتن ایران با حضور تولیدکنندگان، شرکت‌ها و نمایندگان بخش خصوصی پذیرای علاقمندان است.

 

 

 

 

اطلس سنگدانه‌ها با همکاری مراکز تحقیقاتی

تهیه می‌شود

اولین همایش ملی سنگدانه صبح امروز با حضور جمع کثیری از اساتید، ‌ فعالان صنعت بتن و سنگدانه کشور، مدعوین و دانشجویان و اعضای انجمن علمی بتن ایران و انجمن شن و ماسه در مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی آغاز به کار کرد. در آیین افتتاحیه اولین همایش ملی سنگدانه و پس از خیرمقدم موسی کلهری دبیر همایش، ‌ محسن تدین رئیس هیات مدیره انجمن بتن ایران با اشاره به اینکه مبحث سنگدانه یک پارامتر بسیار مهم در حوزه بتن به شمار می‌رود، گفت: انجمن بتن به سنگدانه به عنوان جزئی از بتن نگاه می‌کند و مسائل کیفی آن را مورد توجه قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: انتظار داریم با برگزاری این همایش، دست‌اندرکاران تولید شن و ماسه، با دید علمی‌تری به این حوزه  نگاه کنند.

در بخش دیگری از اولین همایش ملی سنگدانه کلیپی مشتمل بر گفتگو با تنی چند از مدیران و متخصصین حوزه بتن کشور پخش شد. محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی نیز در بخشی از این کلیپ با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل کیفیت پایین بتن در شکور مشخصات سنگدانه و دانه‌بندی و رطوبت آنهاست که در پروژه‌ها کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: امیدوارم برگزاری نشست‌ها و جلسات تخصصی این موضوع را مشخص نماید که سنگدانه‌ها و مشخصات آنها می‌تواند در کیفیت بتن بسیار تاثیرگذار باشد.

وی افزود: از تولیدکنندگان سنگدانه‌ها در کشور درخواست دارم که با همکاری مراکز تحقیقاتی دانشگاهی به موضوع واکنش‌های قلیایی توجه کرده تا ما بتوانیم اطلس سنگدانه‌ها را تهیه کنیم.

در بخش دیگری از همایش صبح امروز میزگرد صنفی و تخصصی نقش سنگدانه در بتن با حضور جمعی از متخصصین دانشگاهیان در این حوزه برگزار شد.