۱۸ مرگ به دلیل آنفلوآنزا  در هفته گذشته
۱۸ مرگ به دلیل آنفلوآنزا  در هفته گذشته

  رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن اعلام سیر نزولی بروز آنفلوانزا در کشور و تشریح اقدامات انجام شده در جهت کنترل آن، آخرین وضعیت بروز این بیماری را اعلام کرد. دکتر حسین عرفانی در تشریح آخرین وضعیت همه‌گیری آنفلوآنزای فصلی انسانی که از اواخر مهر ماه در کشور شروع شده، […]

 

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن اعلام سیر نزولی بروز آنفلوانزا در کشور و تشریح اقدامات انجام شده در جهت کنترل آن، آخرین وضعیت بروز این بیماری را اعلام کرد.

دکتر حسین عرفانی در تشریح آخرین وضعیت همه‌گیری آنفلوآنزای فصلی انسانی که از اواخر مهر ماه در کشور شروع شده، گفت: از چهارشنبه دو هفته قبل یعنی ۱۳ آذر ماه شاهد کاهش موارد بروز این بیماری در بیشتر نقاط کشور بودیم و امیدواریم با همکاری مردم در زمینه مسایل رعایت موازین بهداشتی و پیشگیرانه، تا یکی دو هفته آینده موج همه‌گیری بیماری در کشور کنترل شود و موارد بروز از حالت همه‌گیری خارج شود.

وی با اشاره به فعالیت شبکه مراقبت آزمایشگاهی آنفلوآنزا در کشور، ادامه داد: در کشور ما علیرغم تحریم‌ها و مشکلات دسترسی به کیت‌های تشخیصی، مواد و ملزومات و تجهیزات آزمایشگاهی، شبکه مراقبت آزمایشگاهی آنفلوآنزای کشور به جرات قوی‌ترین و بهترین شبکه مراقبت آزمایشگاهی در میان کشورهای مدیترانه شرقی است و در همین راستا هم مهر ماه گذشته لوح تقدیر سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرد و در مجموع آزمایشگاه ملی آنفلوآنزای کشور با بهترین و پیشرفته‌ترین مراکز دنیا برابری می‌کند.

عرفانی ادامه داد: علیرغم تمام کمبودها اما از کلیه موارد آنفلوآنزای شدید بستری در بیمارستان‌ها که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند، قطعا نمونه آزمیاشگاهی گرفته می‌شود و باز هم علیرغم کمبودها از کل موارد مرگی که با شک به آنفلوآنزا اتفاق افتاده نیز نمونه آزمایشگاهی گرفته می‌شود.

 

۱۸ مورد مرگ در هفته گذشته

وی در تشریح آخرین موارد بروز و مرگ ناشی از آنفلوآنزا در کشور به ایسنا گفت: تا روز یکشنبه گذشته ۸۱ مورد مرگ به دلیل این بیماری در کشور ثبت شد. در هفته گذشته نیز (از روز ۱۶ آذر ماه تا ۲۳ آذر ماه) تعداد موارد مرگ به دلیل آنفلوآنزا ۱۸ مورد بوده است که خوشبختانه در این ۱۸ مورد، زن بارداری گزارش نشده است. از این ۱۸ مورد نیز پنج نفر مربوط به تبریز، یک تن در قزوین، ۳ مورد در تهران، یک نفر در خوزستان، یک نفر در اردبیل، یک نفر در البرز، دو نفر در گلستان،  دو نفر در خراسان رضوی و دو نفر در زاهدان بوده است.

وی ادامه داد: در مجموع عملکرد مناسب مدیریت بیماری‌های واگیر در حوزه همه‌گیری‌ها شامل آن است که بتوان همه‌گیری را پیش بینی و رفتارهای پیشگرانه را توصیه کرد. اما نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای دنیا نمی‌توان جلوی اپیدمی فصلی آنفلوآنزا را گرفت و این بیماری در فصل مربوطه اتفاق می‌افتد. اما لازم است بدانیم که هر همه‌گیری یک دامنه‌ای دارد و یک مدت زمانی که ادامه می‌یابد و همچنین یک سری مشکلات و عوارضی که در جامعه اتفاق می‌افتد مثل مرگ و میر. یک مدیریت خوب آن است که بتواند دامنه این موج همه‌گیری را کم و مدت زمان آن را نیز کاهش دهد و عواض و مشکلات همه گیری‌ را نیز کاهش دهد. در این موج همه‌گیری و اپیدمی نیز اگر ما اقدامات پیشگرانه را انجام نمی‌دادیم، حداقل حدود شش ماه و تا پایان فصل سرد ادامه می‌یافت؛ این درحالیست که در اواسط آذرماه شاهد فروکش کردن آن هستیم.

 

کتمان واقعیت نداریم

عرفانی با تاکید بر اینکه کلید اصلی در کنترل این بیماری رفتار بهداشتی مردم است، تاکید کرد: در حوزه ارایه خدمات سلامت، کتمان واقعیت نداریم و برخوردمان شفاف مبتنی بر اعتماد و صداقت و بدوراز هر گونه طرز فکر سیاسی و غیر کارشناسی است و در یک کلام سلامت مردم اولویت ما در وزارت بهداشت است.

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه حتی یک مورد مرگ نیز به دلیل بیماری زیاد است و در جهت حفظ جان مبتلایان و بازگشت سلامتی آنها تلاش می‌شود، افزود: ۹۷ تا ۹۸ درصد آنفلوآنزا، یک عفونت ساده و خفیف حاد تنفسی ایجاد می‌کند که از نظر بالینی قابل افتراق با موارد سرماخوردگی معمولی نیست. در این موارد توصیه اکید این است که در دوره واگیری بیماری که فاز تب‌دار است، فرد مبتلا ۳ تا ۵ روز در منزل استراحت کند؛ چراکه استراحت بهترین درمان برای آنفلوآنزاست و باعث تقویت سیستم ایمنی و مقابله بهتر با بیماری می‌شود. در صورتی که علایم بیماری تشدید نیز حتما باید به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را دریافت کنند.