معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۲۴۰ هزار متقاضی طرح اقدام ملی مسکن تعیینتکلیف شدند از تمدید مهلت واریز اولیه وجه برای ۶۰ هزار نفر باقیمانده طرح تا ۵ دیماه خبر داد و گفت: چنانچه باقیماندگان تا مهلت ۵ دیماه نسبت به واریز اولیه وجه اقدام نکنند لیست ذخیره جایگزین […]
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۲۴۰ هزار متقاضی طرح اقدام ملی مسکن تعیینتکلیف شدند از تمدید مهلت واریز اولیه وجه برای ۶۰ هزار نفر باقیمانده طرح تا ۵ دیماه خبر داد و گفت: چنانچه باقیماندگان تا مهلت ۵ دیماه نسبت به واریز اولیه وجه اقدام نکنند لیست ذخیره جایگزین آنها خواهد شد.
محمود محمودزاده در خصوص جزئیات تمدید مهلت آورده نقدی متقاضیان مسکن ملی تا ۵ دیماه، گفت: کسانیکه مدارک خود را تکمیل کردند و فقط مشکل تکمیل موجودی آنها باقیمانده بود باید تا ۳۰ آذرماه نسبت به تکمیل موجودی اولیه خود اقدام میکردند، که در تصمیمی تازه، مقرر شد تا جمعه شب، پنجم دیماه، نسبت به تکمیل وجه خود اقدام کنند.
معاون مسکن و ساختمان با تاکید بر اینکه فرصت تمدید شده تنها برای متقاضیانی است که مدارک شان تکمیل شده و آورده اولیه را واریز نکردهاند، افزود: حدود ۶۰ هزار نفر از متقاضیان مسکن ملی باقیمانده اند که نسبت به واریز اولیه وجه خود اقدام نکردند که این فرصت برای آنها تمدید شده است.
محمودزاده در خصوص جزئیات افتتاح حساب متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن، گفت: در طرح اقدام ملی مسکن که ۴۰۰ هزار واحد است، ۱۰۰ هزار واحد مربوط به بافت فرسوده است که این تعداد از واحدها آمارشان به شکل مجزا ارایه میشود. در خصوص ۳۰۰ هزار واحد مسکن ملی در سایر بافتها تاکنون ۲۴۰ هزار نفر یا نسبت به افتتاح حساب خود اقدام کرده اند و یا اینکه جزو پروژههایی مشارکتی بودند که زمین طرح اقدام ملی برای احداث واحدها مسکونی به آنها واگذار شده است. فقط ۶۰ هزار نفر از ۳۰۰ هزار نفر، هنوز وضعیت حساب آنها از نظر تکمیل و یا واریز کل وجه باقیمانده است که تا ۵ دیماه در خصوص آنها تصمیمگیری نهایی خواهد شد.
وی یادآور شد: افرادی که تا ۵ دیماه نسبت به واریز اولیه وجه اقدام ملی مسکن اقدام نکنند از لیست حذف میشوند.
محمودزاده اعلام کرد: هماکنون ۱۶۰ هزار نفر در لیست ذخیره طرح اقدام ملی مسکن است که اگر بنا به دلایلی افرادی نسبت به واریز وجه اقدام نکنند لیست ذخیره جایگزین آنها خواهد شد.
در حال حاضر تامین مسکن برای اقشار متوسط و کم درآمد جامعه به یکی از مهمترین اهداف در زندگی شهرنشینی در کلانشهرهای ایران بدل شده است. با ساخت مسکن دولتی در حال حاضر، بعنوان یک راه حل کوتاه مدت این مساله از وضعیت بحرانی به وضعیت عادی برگشته اما از این نکته هم نمی توان غافل بود که رشد قیمت مسکن در سال ها و بویژه ماه های اخیر متاثر از وضعیت کلی اقتصادی کشور و شاخص های اقتصادی نظیر کاهش درآمد نفت و رشد تورم بوده است.
وزارت راه و شهرسازی اقداماتی برای حل این مشکلات در نظر گرفته است اما وضعیت اقتصاد ناپایدار، گوی سرعت را از اقداماتی که اگر زودتر صورت می گرفت بهتر بود، گرفته است. در عین حال طرح ملی مسکن با کیفیتی مناسبتر از طرح مسکن مهر و همچنین سنجیده تر از آن در نظر دارد تا مشکلات مسکن را حل کند و در این راه از تجارب تازه و چشم اندازهای پیشنهاد شده توسط کارشناسان امر نیز نشان داده که استقبال می کند.
این در حالی است که هرکدام از مجموعه های متبوع وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن و شهرسازی، قسمتی از طرح های مسکنیِ این وزارتخانه را عهده دار هسستند. شرکت عمران شهرهای جدید در ساخت مسکن و خدمات در شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی شهری در بهبود سکونت در مناطق فرسوده و سازمان ملی زمین و مسکن نیز در حوزه تامین زمین مورد نیاز در طرح های مسکن و برخی از وظایف دیگر مشغول به خدمت رسانی اند.
از اواخر سال ۹۷، طبق تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت بحث مسکن و اولویت دادن به آن در دولت، طرح برنامه اقدام ملی و تولید و عرضه مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت که در کنار آن، موضوع تکمیل مسکن مهر نیز به عنوان یکی از دغدغههای متقاضیان پیگیری شد. اما پس از افزایش قیمتی که در دو سال گذشته در بخش مسکن رخ داده، در اولین گام تکمیل مسکن مهر پیگیری شده که در این راستا، پروژه مسکن مهر در سه حوزه شهرسازی زیر ۲۵هزار نفر توسط بنیاد مسکن، شهرهای جدید توسط شرکت عمران شهرهای جدید و شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر توسط سازمان ملی زمین و مسکن، پیگیری شده است. در حوزه مسکن مهر نیز اکثر پروژههای بدون مشکل حقوقی به پایان رسید و مسکن مهر هم طبق وعده ها تا قبل از پایان سال به اتمام می رسد.
این در حالی است که پروژه طرح ملی مسکن نیز از شهریور ماه ۹۶ کلید خورده است و مرحله دوم ثبت نام آن نیز در اسفند ماه سال گذشته به رغم شیوع کوید۱۹ و به شیوه اینترنتی آغاز شد و با این حساب، مشکل مسکن برای قشر متوسط و کم درآمد جامعه تا حد زیادی حل خواهد شد.
مضاف بر اینها، از همین آغاز کار سعی شده که مشکلات مسکن مهر در این طرح ایجاد نشوند و اقشار آسیب پذیر اقتصادی و همچنین طبقه متوسط جامعه بتوانند به مسکن با کیفیت دست یابند. بر این اساس قرار شد تا ساخت ۴۰۰هزار واحد مسکونی در سراسر کشور در دستور کار قرار گیرد که ۲۰۰هزار واحد در شهرهای جدید و نیز ۱۰۰هزار واحد توسط بنیاد مسکن و ۱۰۰هزار واحد در بافت فرسوده احداث خواهد شد. بر این اساس، سازمان ملی زمین و مسکن اراضی مورد نیاز برای ساخت ۲۰۰هزار واحدی که توسط بنیاد مسکن و شرکت بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده ساخته میشود را تامین کرده و از سوی دیگر، بازآفرینی شهری و بنیاد مسکن نیز از اراضی خود در این طرح استفاده خواهند کرد. سازمان ملی زمین و مسکن، در این بین مالک یک میلیون و ۱۹۰هزار و ۲۱۵واحد مسکن مهر نیز بوده است که تاکنون یک میلیون و ۱۹هزار و ۶۱۷واحد، افتتاح و ۲۰هزار و ۲۹۹واحد آماده افتتاح شده است.
این در حالی است که دولت توانسته علی رغم وجود سختی های بسیار در حوزه اقتصاد، نوسانات ارزی و ریالی دو سال اخیر و سنگ اندازی های داخلی و خارجی، طرح مسن مهر که یادگار از دولت قبل است را تا آبان ماه به پایان برساند. در همین زمینه معاون وزیر راه و شهرسازی آخرین جزئیات تکمیل واحدهای مسکونی مهر که بخش عمده آنها بر عهده سازمان ملی زمین و مسکن بوده است را اعلام کرد و گفت: پایان آبان ماه تمامی واحدهای باقیمانده مسکن مهر به غیر از پرونده های دارای مشکلات حقوقی و زیر ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی به متقاضیان تحویل شد.