۳۰ سال انتظار برای یک جرعه آب
۳۰ سال انتظار برای یک جرعه آب

از شهرستان قلعه گنج در جنوب کرمان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی یاد می‌شود و از چندین سال قبل با انتخاب معین‌های اقتصادی سعی شد محرومیت از این روستا رخت بربندد اما هنوز روستاهای بسیاری در این منطقه با محرومیت‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند و از ابتدایی‌ترین امکانات نیز بی بهره هستند. از […]

از شهرستان قلعه گنج در جنوب کرمان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی یاد می‌شود و از چندین سال قبل با انتخاب معین‌های اقتصادی سعی شد محرومیت از این روستا رخت بربندد اما هنوز روستاهای بسیاری در این منطقه با محرومیت‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند و از ابتدایی‌ترین امکانات نیز بی بهره هستند.

از جمله این مناطق روستای «درزه» با ۷۰ خانوار جمعیت در ۱۵۰ کیلومتری مرکز این شهرستان است. ۳۰ سال قبل بود که تجهیزات انتقال آب از جمله یک تانکر و خط لوله کشی انتقال آب به روستاها در بالا دست این روستا راه اندازی شد اما از آن زمان تا کنون هیچ اقدامی برای راه اندازی این خط انتقال و تأمین آب روستا انجام نشده است.
تانکر و تجهیزات زیر باران و تابش نور خورشید فرسوده شده است و مردم همچنان در انتظار یک جرعه آب بهداشتی هستند.

é وعده‌های بی سرانجام محقق نشد
تنها منبع در دسترس برای تأمین آب شرب، بهداشتی و شست و شوی این مردم برکه‌های آب غیر بهداشتی هستند که هم برای استفاده دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و هم زنان روستا اذان صبح با ظرف‌هایی که بر سرمی گذارند پس از طی کردن دو کیلومتر راه آب را برای شرب به خانه‌هایشان می‌برند.
سال ۹۹ بود که در گزارشی با عنوان «تأمین آب درزه از برکه‌ها غیر بهداشتی / ‏‬ طرحی که نیمه کاره ماند» مشکلات مردم این روستا را مطرح کرد و بعد از آن موجی از وعده‌های مختلف مسئولان وقت، مردم تشنه روستا را در بر گرفت اما این موج پس از گذشت سال‌ها فروکش کرده و مردم روستاها همچنان روزانه باید چند کیلومتر برای آوردن آب غیر بهداشتی به روستا طی کنند. محمد یکی از ساکنان این روستا می‌گوید: چند سال قبل پس از مطرح شدن مشکل آب این روستا مسئولان برای سرکشی و رفع مشکل به درزه آمدند و قول‌های زیادی دادند و حتی عنوان شد تا پایان سال ۹۹ مشکل رفع می‌شود اما هیچ اقدامی نشد.

é دولت مستعضفان به داد مردم درزه برسد
وی افزود: در این روستا ۳۰۰ نفر زندگی می‌کنند که به دلیل خشکسالی اکثر باغ‌های آنها خشک شدن و تعداد دام‌ها نیز به شدت کاهش یافته است اگر مسئولان برای رفع مشکل مردم کاری نکنند جوانان از روستا می‌روند و دیگر امیدی به احیای روستا نخواهد بود.
وی عنوان کرد: در دولت قبل وعده‌های زیادی شنیدیم که محقق نشد اما در دولت انقلابی سیزدهم همه امید ما به مسئولانی است که برای محرومان کار می‌کنند و امیدواریم در آستانه سفر رئیس جمهور به استان کرمان رفع مشکل آب این روستا هم در دستور کار باشد.
زهرا دیگر ساکن این روستا است که می‌گوید: ما حتی از خوردن آب سالم هم محروم هستیم و بسیاری از مردم دچار بیماری‌های مختلف کلیوی و گوارشی شده‌اند. وی می‌گوید: هر روز صبح در دمای ۵۰ درجه و شرجی جنوب باید ظرف‌های بزرگ آب را روی سرمان حمل کنیم تا بتوانیم آب مورد نیاز فرزندانمان را تهیه کنیم.
وی افزود: برکه‌های آب تا روستا چند کیلومتر فاصله دارند و دامداران هم از همین برکه‌ها برای آبشخور دام‌ها استفاده می‌کنند و حتی حیوانات وحشی هم از همین برکه‌ها تغذیه می‌کنند.
وی با اشاره به غیر بهداشتی بودن این برکه‌ها افزود: انتظار داریم ما هم بتوانیم حداقل از آب شرب سالم بهره‌مند شویم. هر با که مسئولان به این منطقه می آیند قول‌هایی می‌دهند اما عملی نمی‌شود و یادشان می‌رود ده‌ها خانوار در این روزها در حال زندگی هستند.
سوال این است که چرا اعتبار طرح آبیاری روستا تأمین نمی‌شود؟
محمد علی از سالمندان روستا است که می‌گوید: چند بار به مرکز شهرستان و بخش رفته‌ایم هر بار مسئولان اداره آب می‌گویند اعتبار لازم برای رفع مشکل این روستا را نداریم! چطور در این کشور اعتبار برای آبرسانی به شهرهای بزرگ هستند و امکانات مختلف برای مردم مهیا می‌شود اما حداقل نیاز ما یعنی آب شرب بهداشتی اعتبار ندارد؟ وی از نماینده‌های مجلس خواست با سفر به این روستا از نزدیک در جریان کم کاری‌های صورت گرفته برای رفع مشکل آب شرب مردم قرار گیرند و ببینند چطور ۳۰ سال ما از آب بهداشتی محروم مانده‌ایم.
وی گفت: درآمد اکثر مردم این روستا از یارانه‌ها و اندک دام‌های باقیمانده تأمین می‌شود و مردم محروم همیشه پای کار بوده‌اند و از مسئولان هم انتظار داریم بعد از سه دهه آب مورد نیاز ما را تأمین کنند.
وی افزود: ۳۰ سال قبل همزمان با احداث مجتمع آب مردم هم لوله کشی آب روستا را انجام دادند اما در حالی که خانه‌ها لوله کشی شده است در این مدت حتی یک قطره آب در لوله‌ها رها نشده است و ما آب چشمه‌ها و برکه‌ها را استفاده کرده‌ایم.

é چه کسی مسئول این عدم مدیریت است؟
وی گفت: چرا این همه اعتباری که برای احداث این مجتمع و لوله کشی روستاها و خانه‌ها انجام شد رها، فرسوده و مستهلک شد؟ چه کسی مسئولان این عدم مدیریت است؟
حسیبه دیگر ساکن این روستا گفت: ۳۰ سال یک عمر است تمام این سال‌ها هر روز آب برکه را به خانه‌هایمان می‌آوریم و بعد از جوشاندن می‌خوریم. وی افزود: یک کودک که آن سال‌ها به دنیا آمده امروز جوانی است که خودش چند فرزند دارد در تمام این سال‌ها اعتباری برای رفع مشکل وجود نداشت! از مسئولان در سطح کشور و از دولت و وزارت خانه می‌خواهیم به این روستا بیایند و از نزدیک دلیل این عدم مدیریت را بررسی کنند و مشکل ما را برای همیشه رفع کنند.
تلاش خبرنگار مهر برای صحبت با مسئولان مرتبط بی نتیجه ماند و امیدواریم در آستانه سفر دولت به کرمان مشکل ۳۰ ساله مردم محروم روستای درزه رفع شود.

 

مدیرعامل برق منطقه‌ای مازندران و گلستان:
۹۰۰ مگاولت آمپر ترانسفورماتور قدرت در گلستان و مازندران نصب شد

مدیرعامل شرکت برق منطقه مازندران و گلستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون در استان‌های مازندران و گلستان، حدود ۹۰۰ مگاولت آمپر ترانسفورماتور قدرت انتقال نصب شد.
کوروش موسوی تاکامی در آئین بارگیری از بزرگترین ترانسفورماتور قدرت سه فاز یکپارچه ایران در پست ۲۳۰/۴۰۰ کیلوولت ناریوران شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان، همزمان با دهه امامت و ولایت، این اقدام را پرقدرت‌ترین اقدام عملی این شرکت در دهه اخیر توصیف کرد و گفت: با نصب ترانسفورماتور ۲۳۰/۴۰۰ با ظرفیت ۳۸۵ مگاولت آمپر همراه با فیدرها و تابلوهای کنترل و حفاظت مرتبط ظرف سه ماه گذشته، مشکل افت ولتاژ مناطق وسیعی از مرکز مازندران از جمله بابل، آمل، بابلسر، محمودآباد و قائمشهر مرتفع شد.
وی، عملکرد رله های ریزش بار ولتاژی را یکی از عوامل مهم خاموشی در سال گذشته دانست و اعلام کرد: این شرکت در دولت مردمی با تکیه بر توان داخلی، با برنامه ریزی دقیق و با هدف بهره گیری از حداقل منابع و انتفاع رسانی حداکثر در قالب اندیشه و استفاده از نیروی متخصص، توانست این ترانسفورماتور غول پیکر سنگین وزن را که بالغ بر ۲۱۰ تن وزن دارد را با احداث چندین کنارگذر روی رودخانه‌های استان مازندران که امکان عبور این ترانسفورتور از روی پل‌های موجود به سبب سنگینی و وزن زیاد میسور نبود، از فروردین ماه به سمت محل پست حمل و در ماه گذشته به روی ریل ترانسفورماتور انتقال داد. موسوی تاکامی در ادامه سخنان خود گفت: با احداث یک بی ۱.۵ کلیدی ۴۰۰ کیلوولت و یک بی ترانسفورماتور ۲۳۰ کیلوولت، این ترانسفورماتور عظیم و پرقدرت بارگیری شده است. مدیرعامل شرکت برق منطقه مازندران و گلستان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون، تنها در استان‌های مازندران و گلستان، حدود ۹۰۰ مگاولت آمپر ترانسفورماتور قدرت انتقال نصب شد که معادل حدود ۲۳ درصد ظرفیت پیک استان‌های مازندران و گلستان بوده و که عددی تحسین بر انگیز است. وی گفت: در حوزه فوق توزیع نیز با افزایش ظرفیت حدود ۵۰۰ مگاولت آمپر ترانسفورماتور، ظرفیت پست‌ها ارتقا یافته است، به طوری که خوشبختانه در سال جاری علیرغم بارگیری بالا از ترانسفورماتورهای قدرت، مشکل عملکرد رله‌های ریزش بار و یا خاموشی مرتفع شده و عدد خاموشی در دو استان مازندران و گلستان در عدد صفر باقی مانده است.

 

 

 

 

فرماندار همدان:
ایجاد نمایشگاه عرضه محصولات مشاغل خانگی وصنایع دستی در شهرستان ضروری است

é همدان، خبرنگار روزنامه جمله:
فرماندار همدان خواستار راه‌اندازی نمایشگاه عرضه مستقیم محصولات تولیدی مرتبط با مشاغل خانگی و هنرهای سنتی و صنایع دستی در این شهرستان شد و گفت: این نمایشگاه باید با استفاده از ظرفیت های حوزه میراث فرهنگی و با همکاری انجمن صنایع دستی، ایجاد و راه اندازی شود.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری همدان، محمدعلی محمدی در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان همدان افزود: نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی فرصتی مناسب برای ارائه و رصد توانمندی‌ها، ‌ایجاد انگیزه برای فعالان این حوزه، تسهیل ارتباط با بازارهای هدف و همچنین کمک‌ به افزایش اشتغالزایی این بخش در شهرستان است.
وی با اشاره به گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در زمینه تعهدات اشتغالزایی سال جاری شهرستان بر اساس سامانه «رصد»، اظهار داشت: با توجه به میزان و آمار بیکاری شهرستان همدان، تحقق ۱۰۰ درصدی تعهدها در زمینه اشتغالزایی افتخاری محسوب نمی‌شود و همه باید برای ایجاد مشاغل پایدار با هدف صفر کردن نرخ بیکاری شهرستان تلاش مضاعف و جهادی داشته باشیم. فرماندار همدان افزود: هدف اصلی اقدامات و برنامه‌ها در این زمینه باید ایجاد اشتغال پایدار و تامین امنیت شغلی برای افراد باشد چرا که دنبال آمار سازی نیستیم و تمامی مشاغل ایجاد شده باید براساس آمار و مستند به مشخصات افراد در سامانه مربوطه هم ثبت و مستند قابل رصد باشد.
محمدی بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت بنیاد علوی و تعریف عرصه‌های کاری با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی برای اشتغالزایی در شهرستان تاکید کرد و گفت: رفع مشکل برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در ناحیه صنعتی قهاوند و احیای مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای روستای کوزره نیز باید به عنوان یک اولویت در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان همدان نیز دراین جلسه گفت : ایجاد هفت هزار و ۱۵ فرصت شغلی در سال جاری تعهد شهرستان همدان است که تاکنون هزار و ۷۱۹ شغل معادل ۲۵ درصد آن محقق شده است.
محمد جلیلوند ابا اشاره به پیشتازی همدان در بین شهرستان‌های تابعه استان به لحاظ اشتغالزایی، افزود: عملکرد مرتبط با ایجاد اشتغال برخی از ادارات هنوز در سامانه رصد ثبت نشده و تعدادی از طرح‌ها و اطلاعات ثبت شده در سامانه نیز نیازمند ویرایش برای رفع نواقص است

 

 

نمایشگاه مد و لباس ایرانی در قائمشهر برپا شد

نمایشگاه مد ‌و لباس ایرانی با نام “بانوی ایرانی” روز دوشنبه در محوطه شهرداری قائمشهر برپا شد .
کاظم علیپور شهردار قائمشهر در این مراسم افزود: نمایشگاه مد و لباس ایرانی از ۲۰ تا ۲۲ تیرماه و در ۳۰ غرفه در محوطه عمارت شهرداری قائمشهر در حال برگزاری است.
وی گفت: هدف از برپایی این نمایشگاه تلفیق معیارهای اسلامی با هنر ایرانی در راستای اشتغال بانوان و همچنین ارائه لباس های ایرانی با کمترین قیمت به شهروندان است.
شهردار قائمشهر با بیان اینکه متاسفانه مکان‌هایی که لباس ایرانی عرضه می‌شود شناخته شده نیست، گفت: در تلاش هستیم با برپایی این نمایشگاه مکان مناسبی برای فعالیت این افراد ایجاد کنیم تا آنها هم بتوانند در چنین فضایی محصولات خود را با قیمت کمتری به فروش برسانند.
رضا خانی کوچکسرائی در پایان از شهردار قائمشهر خواست تا برای سال آینده ردیف بودجه‌ای را برای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در نظر بگیرد تا آنان هم نسبت به برپایی نمایشگاه‌ها، ایجاد فضا و کلیپ‌های فرهنگی اقدام کنند. این نمایشگاه به مناسبت هفته عفاف و حجاب با ۳۰ غرفه در محوطه شهرداری قائمشهر برپا شد .

 

استاندار آذربایجان غربی:
زیرساخت‌های پارک علم و فناوری آذربایجان غربی تکمیل شود
استاندار آذربایجان غربی با تشریح فعالیت های پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی خواستار توجه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تکمیل زیر ساخت های پارک علم و فناوری استان شد.
محمدصادق معتمدیان عصر دوشنبه در دیدار با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به روند فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در استان، افزود: آذربایجان‌غربی به لحاظ نیروی انسانی فعال و کارآمد یکی از استان‌های مستعد در حوزه فعالیت‌های علمی است.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز در این دیدار با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: این قانون به دنبال رفع نواقص و مشکلات قانونی پیش روی کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق است و به نوعی تضمین کننده ۲۰ سال آینده کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان است.
وی در ادامه رفع چالش از فعالان اقتصادی، حمایت از توسعه بازار ماشین آلات و تجهیزات ساخت داخل، اصلاح و تقویت ابزارهای تأمین مالی فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، را از جمله برنامه‌ها و اولویت کاری این معاونت عنوان کرد. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان ” سال تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین” از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آماده حمایت از شرکت‌های دانش بنیان استان آذربایجان غربی است. همچنین در این جلسه مقرر شد استان آذربایجان غربی نیز با توجه به ابلاغ جدید قانون جهش تولید دانش بنیان در جهت توسعه زیر ساخت‌های لازم برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان، تمرکز بخشی به ابزارهای اجرایی قانون جهش تولید دانش بنیان و همچنین حمایت از توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری و تقویت جایگاه صندوق نوآوری و شکوفایی و ایجاد خانه‌های خلاق و نوآوری حمایت حداکثری را داشته باشد. در این دیدار بهشتی رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی و کرمی رئیس روابط عمومی و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز حضور داشتند.

معاون استاندار ایلام:
تکمیل زیرساخت‌های اربعین اولویت اول مسئولان ایلام است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام گفت: تکمیل زیرساخت‌های اربعین اولویت اول مسئولان ایلام است.
سعید هژبری در نشست کمیته زیرساخت اربعین اظهار کرد: تلاش ما بر این است که زیرساخت‌های اربعین در استان به ویژه در مرز بین‌المللی مهران هر چه بیشتر و بهتر تکمیل شود.
وی، یکی از مهمترین زیرساخت‌ها را مسیرهای ارتباطی منتهی به این مرز و چهار بانده کردن آنها دانست و افزود: شهر مهران از این نظر که مرز بین‌المللی استان ایلام در آن قرار گرفته و محل تردد زوار عتبات عالیات است، اهمیت پرداختن به زیرساخت‌های آن را دوچندان می‌کند. معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام یادآور شد: تکمیل زیرساخت‌ها در استان به عنوان اولویت اول استان بوده و اقدامات خوبی در خصوص چهار خطه کردن مسیر حمیل به شباب انجام و در دستور کار قرارگاه خاتم قرار گرفته است. هژبری، خواستار تسریع در تکمیل پروژه‌های زیر ساختی و بهره‌برداری از آنها در اربعین شد و تاکید کرد: اربعین به عنوان دریچه توسعه استان یک رویداد فرهنگی اجتماعی و اقتصادی است و در دراز مدت موجب تحول در توسعه استان خواهد شد.
وی ادامه داد: پیش‌بینی‌ها بیانگر این است که اربعین جاری با حداکثر ازدحام جمعیت برگزار خواهد شد لذا تمام دستگاه‌های اجرایی متعهد به اولویت بخشیدن به پروژه‌های اربعین هستند.
معاون استاندار ایلام، اجرای چهار خط کردن مسیر ایلام به مهران را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تعریض مسیر کنجانچم به رضاآباد اولویت اصلی استان‌های معین است. در این نشست پروژه‌های ساختمان فرماندهی اربعین، روگذر ورودی مهران، تامین شبکه برق پایدار و روشنایی حدفاصل پاسگاه بهرام آباد تا پایانه مرزی، خط انتقال فاضلاب و سایه‌بان‌های مسیر اربعین مورد بررسی قرار گرفت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
آژیر قرمز کرونا دوباره به صدا درآمد
دکتر عباس علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که روند مراجعه بیماران سرپایی و بستری بیماران مبتلا به سویه جدید اُمیکرون ۵ BA.در بخش مراقبت‌های ویژه در مراکز درمانی استان رو به افزایش است.
دکتر علیپور با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد آزمایش ابتلا به کرونا در مسافران هوایی به استان تاکنون مثبت بوده است افزود: این آزمایش نشان می‌دهد موج جدیدی از سویه اُمیکرون ۵ BA. را درمازندران شاهد هستیم. رئیس مرکز بهداشت استان مازندران گفت: آبریزش بینی، گلودرد، سردرد، سرفه‌های مداوم و خستگی به عنوان رایج‌ترین علائم زیرسویه‌های۵BA. ویروس کرونا گزارش شده است. دکتر عباس علیپور با بیان اینکه بر گذر و مدیریت این پیک از کرونا در استان نیازمند به عزم همگانی برای واکسیناسیون هستیم افزود: افرادی بالای ۱۸ سالی که ۶ ماه از دریافت دُز سوم واکسن کرونا آن‌ها گذشته است برای دریافت دُز چهارم به مراکز تجمیعی واکسیناسیون شهر‌های استان مراجعه کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، حضور نیافتن در تجمع‌ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از سفر‌های غیرضروری و بهداشت دست تاکید کرد.