معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴ هزار و ۴۷۴ نفر خبر داد و درخواست کرد که بانکها مصوبه ستاد کرونا را بدون نقص اجرا کنند. «محمود محمودزاده» درباره آخرین وضعیت اعطای تسهیلات ودیعه مسکن، افرود: تاکنون یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۱۲۷ نفر به عنوان متقاضی […]
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴ هزار و ۴۷۴ نفر خبر داد و درخواست کرد که بانکها مصوبه ستاد کرونا را بدون نقص اجرا کنند.
«محمود محمودزاده» درباره آخرین وضعیت اعطای تسهیلات ودیعه مسکن، افرود: تاکنون یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۱۲۷ نفر به عنوان متقاضی ثبت نام وام ودیعه مسکن در سامانه ثبت نام کردند.
وی گفت: از این تعداد ۳۷۳ هزار و ۶۰۶ نفر به بانک معرفی شده اند و تعداد وام پرداخت شده تا روز (شنبه) ۱۹ مهرماه ۴۴ هزار و ۴۷۴ فقره بوده است.
وی از مکاتبات دایم با بانک مرکزی برای حل مشکلات در پرداخت وام به مستاجران خبر داد و با اشاره به گلایه مستاجران از رفتار بانکها، گفت: برخی بانکها در پرداخت وام به مستاجران سخت گیری میکنند.
وی افزود: تاکید ستاد کرونا این بود که با حداقل وثایق و با حداکثر تسهیل، پرداخت تسهیلات به مستاجران انجام شود. اما اکنون با موضوعات جدیدی درگیر هستیم و هر بانکی شرایط خاص خود وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که وزارت راه برای حل این مشکل چه برنامهای دارد، گفت: وقتی مصوبهای صادر میشود هر نهادی وظیفه خود را باید انجام دهد. وظیفه وزارت راه تنطیمگری بازار اجاره بود که برای آن مصوبه اعطای تسهیلات را از ستاد اخذ کرد و سامانه ثبت نام را طراحی و واجدان شرایط را شناسایی و به نظاک بانکی معرفی کرد.
ثبتنام وام ودیعه مسکن از ۲۶ خرداد آغاز شده است و همه مستأجران واجد شرایط دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن که در سامانه tem.mrud.ir ثبتنام کردهاند اکنون یا منتظر پاسخ استعلام خود هستند با به نظام بانکی معرفی شدهاند.
سقف تسهیلات کمک ودیعه اجاره مسکن در منطقه شهری تهران ۷۰ میلیون تومان، سایر کلانشهرها (شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت یعنی شهرهای مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه) ۴۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان است. همچنین، متقاضیان دریافت این تسهیلات باید متاهل یا سرپرست خانوار باشند.
نماینده مردم نطنز:
تحویل مسکن ارزانقیمت به جوانان
در دستور کار قرار گیرد
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش سرسامآور قیمت زمین و مسکن باعث ایجاد معضلات زیادی شده، دولت باید هرچه سریعتر نسبت به رفع موانع و تحویل مسکن ارزان قیمت اقدام کند.
رحمت اله فیروزی پوربادی افزود: در کنار بسیاری از دستاوردها و خدماتی که نظام و انقلاب به مردم ارایه داده اند، تداوم برخی مشکلات و مسایل از جمله معیشت مردم، بیکاری و مسکن، گرانیهای افسارگسیخته موجب دلسردی و یاس عدهای در داخل و سوء استفاده معاندین و بدخواهان نظام شده است که این مهم تلاشهای جدی در رفع نگرانیهای ولی نعمتان انقلاب را می طلبد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت زمین و مسکن، گفت: یکی از نارضایتیهای امروز کشور افزایش سرسامآور قیمت زمین و مسکن است که باعث ایجاد معضلات زیادی برای جوانان و از همه مهم تر، موضوع ازدواج آنها شده است. جا دارد دولت تدبیری اندیشیده و با همکاری تمامی ارکان نظام هرچه سریعتر نسبت به رفع موانع و تحویل مسکن ارزان قیمت اقدام کند. مجلس هم با تصویب قوانین پیشگیرانه، دست سوداگران و دلالان زمین و ملک که به صورت مداوم نسبت به افزایش قیمت ها اقدام می کنند، قطع نماید.
بالاخره پس از یکسال و نیم انتظار؛
آیین نامه اجرایی مالیات برخانه های لوکس
ابلاغ شد
آیین نامه مصوب هیئت وزیران در خصوص نحوه اخذ مالیات از خانه ها و ویلاهای گران قیمت به وزارت خانه های راه و شهرسازی و اقتصاد ابلاغ شد.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور آئین نامه اجرایی نحوه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی و ویلاهای گران قیمت ذیل بند خ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مشهور به «قانون مالیات بر خانههای لوکس» را به وزارت خانههای اقتصاد، راه و شهرسازی، صمت، کشور و دادگستری ابلاغ کرد.
اخذ مالیات از خانههای لوکس در قانون بودجه سال ۹۹ و ۱۴۰۰ پیش بینی شده بود و مسئولان وقت در دولت دوازدهم بارها وعده دادن ایین نامه اجرایی آن را تدوین و ابلاغ خواهند کرد اما عمر دولت دوازدهم به پایان رسید و این آئین نامه ابلاغ نشد.
اینک معاون اول دولت سیزدهم ایین نامه اجرایی قانون مذکور را ابلاغ کرده است.
بر اساس این آئین نامه، کلیه واحدهای مسکونی اعم آپارتمان، مستغلات، ویلا و باغ ویلا که با احتساب عرصه و اعیان ارزش آنها بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات میشوند؛ ملاک در نوع ملک (مسکونی یا ویلایی بودن آن) چیزی است که در پروانه صادره این ملک ذکر شده باشد.
نرخهای مالیاتی خانههای لوکس به شرح زیر است:
تا ۱۰ میلیارد تومان، نرخ صفر
۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان، یک دهم درصد
۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تومان، ۲ دهم درصد
۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان، ۳ دهم درصد
۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان، ۴ دهم درصد
نسبت به مازاد بر ۶۰ میلیارد تومان، نیم درصد
برخی مواد این آئین نامه به این شرح است:
وزارت راه و شهرسازی (به عنوان متولی سامانه املاک و اسکان کشور)، وزارت صمت (به عنوان متولی سامانه املاک مستغلات کشور)، وزارت کشور (متولی سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف به ارائه اطلاعات املاک گران قیمت ظرف ۱۵ روز از زمان درخواست، به سازمان امور مالیاتی هستند.
در این آئین نامه، مدت زمان اتمام ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان کشور که در اختیار وزارت راه و شهرسازی است پایان آذر ۱۴۰۰ ذکر شده است.
ملاک قیمت املاک لوکس، ارزش روز آنهاست.
در املاک مشاعی، ابتدا ارزش کل ملک تعیین و سپس بر اساس قدرالسهم هر مالک، مالیات ستانده میشود.
خانههای لوکس در حال ساخت مشمول مالیات نیستند که بر این اساس، در حال ساخت بودن به معنی «پیش از زمان صدور گواهی پایان کار» است.
سقف زمانی سازمان امور مالیاتی برای محاسبه ارزش واحدهای مسکونی و ویلاهای گران قیمت، پایان آذر ماه امسال است؛ تا دو ماه پس از آن نیز میبایست مراتب احصا شده را به مالکان خانههای لوکس ابلاغ کند.
اگر مالکان خانههای لوکس تا پایان بهمن امسال مالیات متعلقه را پرداخت نکنند، سازمان امور مالیاتی میتواند رأسا اقدام به وصول آن کند.
سازمان ثبت اسناد از انتقال سند و جابه جایی واحدهای لوکس مشمول مالیات در صورت عدم پرداخت آن، ممانعت خواهد کرد.