رئیس بنیاد مسکن کشور گفت: برای پنج هزار واحد خسارت دیده از آبگرفتگی در بندر امام و به ازای هر واحد باید مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن با کارمزد پنج درصد پرداخت شود. علیرضا تابش در جلسه بررسی موانع تسریع در بازسازی مناطق آب گرفته بندر امام، اظهار کرد: شهر بندر امام در […]
رئیس بنیاد مسکن کشور گفت: برای پنج هزار واحد خسارت دیده از آبگرفتگی در بندر امام و به ازای هر واحد باید مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن با کارمزد پنج درصد پرداخت شود.
علیرضا تابش در جلسه بررسی موانع تسریع در بازسازی مناطق آب گرفته بندر امام، اظهار کرد: شهر بندر امام در اثر سیل گذشته خسارت کلی دید که برای احیای بافت فرسوده و ناکارآمدی و همچنین برای بازسازی این منطقه یک برنامه وسیع پیشبینی شده است.
وی افزود: سال گذشته بعد از سیل ابتدا به هیئت دولت پیشنهادهایی برای یک هزار واحد مسکونی که به طور عمده هم حاشیهنشین و هم فاقد همه نوع امکانات بودند، داده شد؛ بعد از شروع کار متوجه عمق فاجعه و وجود افراد مشابهی شدیم که هیچگونه امکاناتی ندارند که با یک بارندگی شدید خانههای آنها ویران میشود.
رئیس بنیاد مسکن کشور بیان کرد: با انجام برآورد جدید تعداد واحدهای نیازمند به بازسازی را به پنج هزار واحد مسکونی افزایش یافت و طرح آن پس از ارائه به هیئت دولت تأیید شد.
تابش با اشاره به اینکه از سال گذشته با پرداخت وام و کمکهای بلاعوض و معیشتی کار آغاز شده است، بیان کرد: چون از ماده ۱۰ و ۱۲ استفاده میشود، امسال نیز به تأیید مجدد هیئت دولت نیاز است که این کار انجام شد؛ بنابراین در مجموع برای پنج هزار واحد و به ازای هر یک واحد باید مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن با کارمزد پنج درصد پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه در مجموع باید به هر واحد ۱۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت میشود، گفت: برای کمکهای بلاعوض و سایر اقدامات مثل اجرای شبکه فاضلاب، شبکه دفع آبهای سطحی و همچنین معابر یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
رئیس بنیاد مسکن کشور با اشاره به انتخاب مشاوران پروژه و تأیید طرحهای آنها، عنوان کرد: اراضی که مالکیت دولتی داشتند در یک مصوبه از مسکن و شهرسازی گرفته و قیمت آنها پرداخت میشوند؛ افرادی که از گذشته در محل سکونت داشته باشند تا حد امکان زمین بلاعوض به آنها واگذار میشود.
تابش با اشاره به اینکه تفکیک اراضی از ابتدا در طرح تفکیک و شهرسازی جدید انجام شده است، گفت: نقشههای ساختمانسازی نیز برای مردم تهیه شده و شهرداری و استانداری در این زمینه همکاری داشتند؛ در چند منطقه حاشیه کشور مثل ۱۰ هزار واحدی زاهدان، چهار هزار واحدی چابهار و در مشهد تجربه مشابهی وجود دارد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد:
تامین بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار زمین توسط
سازمان ملی برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر اینکه پروژههای طرح اقدام ملی مسکن پیشرفت مناسبی دارد اراضی تامین شده برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن را از سوی سازمان بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار برشمرد.
احمد اصغریمهرآبادی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص طرح اقدام ملی مسکن و وظایفی که سازمان دراین باره برعهده دارد به ارایه توضیح پرداخت.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در کل کشور در اقدام ملی مسکن یک میلیون و ۴۰ هزار نفر ثبتنام کردند که از این میزان ۱۹۵ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند و ۱۲۵ هزار نفر نیز واریز وجه داشتند. به اندازه افرادی که وجه واریز کردند و متقاضیان موثر شناخته میشوند و سازمان ملی زمین و مسکن در قبال آنها متعهد به تامین زمین است، زمین تامین شده است.
مهرآبادی افزود: تعهد سازمان برای تامین زمین متقاضیان موثر به غیر از ۲ هزار واحد برای مابقی انجام شده است و در تلاش هستیم تا زمین این ۲ هزار واحد نیز تامین شود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار زمین از سوی سازمان ملی زمین و مسکن به منظور اجرای طرح اقدام ملی مسکن تامین شده است، تصریح کرد: کار در اغلب پروژههای طرح اقدام ملی مسکن آغاز شده است و اغلب پروژهها از پیشرفت مناسبی برخوردار است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی:
وام ساخت مسکن به واحدهای گران قیمت
تعلق نمیگیرد
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: پرداخت تسهیلات ساخت مسکن افزایش یافته به واحدهای گرانقیمت تعلق نمیگیرد و این بخشی از ضوابط وزارت راه و شهرسازی است. واحدهای متوسط و ارزان قیمت مشمول قانون دریافت تسهیلات ساخت هستند.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰، یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد اعم از واحدهای مسکونی شهری و روستایی، مقرر است تا از تسهیلات ساخت مسکن استفاده کنند که از این تعداد ۴۰۰ هزار واحد برای واحدهای مسکونی روستایی و ۸۰۰ هزار واحد برای واحدهای مسکونی شهری در نظر گرفته شده است.
محمودزاده توضیح داد: همه مالکان خصوصی، خودمالکان و سازندگان بخش خصوصی میتوانند بر اساس ضوابطی که وزارت راه و شهرسازی تعیین کرده به بانکها مراجعه و تقاضای استفاده از تسهیلات ساخت کنند. بر اساس شاخص بندی ای که انجام شده این تسهیلات در اختیار واجدان شرایط که عموماً سازندگان واحدهای متوسط و ارزانقیمت هستند، قرار میگیرد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: پرداخت تسهیلات ساخت مسکن افزایش یافته به واحدهای گران قیمت تعلق نمیگیرد و این بخشی از ضوابط وزارت راه و شهرسازی است. واحدهای متوسط و ارزان قیمت مشمول قانون دریافت تسهیلات ساخت هستند. همچنین حدود ۴۰۰ هزار از یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای واحدهای مسکونی روستایی و ۸۰۰ هزار واحد برای مسکن شهری در نظر گرفته شده است.
محمودزاده در خصوص سقف تسهیلات ساخت اعلام کرد: این موضوع هم اکنون در شورای پول و اعتبار در دست بررسی است که بر اساس سیستم بانکی باید این چهارچوب تعیین شود.
وی اعلام کرد: بر اساس قانون همه بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری مشمول اجرای این طرح هستند و ابلاغ سهمیههایی که باید به تسهیلات ساخت مسکن اختصاص دهند را دریافت کردهاند.
محمودزاده یادآور شد: سهمیه بانکها در ارائه تسهیلات ساخت مسکن متفاوت است و سهمیه بانک عامل بخش مسکن با توجه به تخصصی بودن آن بانک در حوزه مسکن از سایر بانکها بیشتر است.
گفتنی است، بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ مجموعاً بانکها باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان برای واحدهای مسکونی شهری و روستایی که در مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد است پرداخت کنند.