۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص بدون وجود منابع
۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص بدون وجود منابع

سازمان برنامه و بودجه در توصیف شرایط اقتصاد کشور در زمان تحویل به دولت سیزدهم اعلام کرد: در پایان دولت قبل حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص بدون وجود منابع در خزانه گیر کرده بود؛ یعنی دولت سیزدهم خزانه خالی نه بلکه خزانه مقروض را تحویل گرفت. سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در دولت […]

سازمان برنامه و بودجه در توصیف شرایط اقتصاد کشور در زمان تحویل به دولت سیزدهم اعلام کرد: در پایان دولت قبل حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص بدون وجود منابع در خزانه گیر کرده بود؛ یعنی دولت سیزدهم خزانه خالی نه بلکه خزانه مقروض را تحویل گرفت.

سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در دولت قبل علی‌رغم بی‌عملی در افزایش درآمدهای پایدار دولت هزینه‌های جاری به‌ شدت افزایش یافت و به عبارتی دولت قبل با رشد هشت برابری نقدینگی هزینه‌های خود را از جیب مردم تامین کرد، در این‌ بین بیشترین آسیب به قشر متوسط و کم‌درآمد وارد شد و عبور ضریب جینی از ۴۰ واحد بیانگر افزایش فاصله طبقاتی است.هزینه‌های جاری در دولت گذشته بیش از ۴/۶ برابر شد؛ برای تامین این هزینه‌ها علاوه بر انتشار قابل‌توجه اوراق مشارکت و انتقال بدهی به دولت فعلی، به اذعان رییس‌کل بانک مرکزی وقت به استفاده از پول پرقدرت روی آورد و نتیجه هم شد عبور نقدینگی از مرز ۴ هزار هزار میلیارد تومان و تورم ۵۰ درصدی؛ تنها در ۵ ماه آخر دولت قبل ۵۴ هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی استقراض شد و این در حالی بود که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص بدون وجود منابع در خزانه گیر کرده بود؛ یعنی دولت سیزدهم خزانه خالی نه خزانه مقروض را تحویل گرفت.
اگر دولت موفق شود تغییر ریل بودجه یعنی کنترل ریشه‌های تورم و ایجاد رشد اقتصادی را محقق کند و برای شش سال متوالی به رشد اقتصادی هشت درصدی برسیم؛ اقتصاد کشور تازه به سال ۱۳۹۰ برخواهد گشت. بر همین اساس دولت سیزدهم از بدو آغاز فعالیت رویکرد غلط استفاده از پول پرقدرت را ممنوع کرد؛ از سوی دیگر با ایجاد برنامه‌ریزی دقیق موفق به افزایش درآمدهای کشور در بخش درآمدهای نفتی و غیرنفتی شد؛ در اثر همین رویکرد هم علاوه بر تامین هزینه‌های جاری رکورد تاریخی پرداخت ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به اشتغال بخش‌های عمرانی به ثبت رسید.دولت در پایان سال گذشته علاوه بر تامین غیرتورمی هزینه‌های جاری و عمرانی بخش قابل‌توجهی از بدهی اقشار مختلف را هم پرداخت کرد؛ حتی تنخواه ۵۴ هزار میلیارد تومانی که صرف خاصه‌خرجی‌های دولت قبل شده بود را تسویه نمود. همین رویکرد منجر به منفی شدن رشد نقدینگی بعد ۹ سال در فروردین امسال شد.البته باید گفت غلبه کامل بر معضلات کهنه ساختاری بودجه نیازمند برنامه‌ریزی و اندیشیدن تمهیداتی است که مسلما طی دوره مالی یک‌ساله امکان‌پذیر نمی‏باشد. در مورداستفاده از تنخواه‌گردان خزانه، برای ماه‌های ابتدایی سال، با عنایت به تاخیر در کسب درآمدها و الزام به پرداخت هزینه‌ها در زمان سررسید آنها، عموما دولت در ماه‌های اولیه سال از تنخواه استفاده می‌کند و به‌تدریج طی سال، با تامین درآمدها و منابع بودجه عمومی کشور، تنخواه‌گردان خزانه را تسویه می‌کند، اما دولت سیزدهم هزینه‌های کشور در دو ماه ابتدایی سال را بدون استفاده از این تنخواه انجام داد.دولت در ماه‌های ابتدایی سال علاوه بر تمرکز بر افزایش درآمدها بر استفاده از ابزارهای غیرتورمی تاکید کرد؛ یکی از این راه‌ها استفاده از منابع موضوع ماده (۱۲۵) قانون محاسبات عمومی کشور است. مطابق این ماده «خزانه مجاز است برای رفع احتیاجات خود از موجودی حساب‌های اختصاصی ازجمله حساب تمرکز درآمد شرکت‌های دولتی و سپرده موقتا استفاده نماید مشروط بر اینکه بلافاصله پس از درخواست سازمان ذی‌ربط وجوه استفاده شده را مسترد دارد.»مزیت این روش این است که از وجوه راکد می‌توان بهره برد و بلافاصله با اعلام نیاز، تنخواه تسویه می‌شود. در هر صورت دولت بر تبعات و اثرات کسری بودجه و مزمن شدن آن و راه‌های تامین و نتایج به‌کارگیری آنها وقوف کامل دارد و در هر برهه زمانی از بهترین گزینه قابل‌اجرا استفاده کرده است. ضمن اینکه همواره خود را متعهد به تسویه بدهی‌ها دانسته و شاهد این مدعا تسویه کامل اوراق سررسید شده در سال گذشته و در ماه‌های اخیر است. به گزارش ایرنا، پیش از این نیز مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود: دولت سیزدهم زمانی روی کار آمده که نه خزانه خالی بلکه خزانی مقروض و منفی را تحویل گرفت.معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: ۶۰ هزار میلیارد تومان در خزانه بدون تخصیص مانده بود، ۵۳۵ هزار میلیارد تومان تعهد خرید اوراق ایجاد شده و ۵۴ هزار میلیارد تومان هم تنها در چهار ماه پایانی دولت قبل از بانک مرکزی استقراض شده بود.

 

راه‌اندازی آزمایشی هوشمندسازی سوخت در دو جایگاه
مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گفت: بهبود فرایند کیفیت توزیع و تغییر دانش سامانه هوشمند، مدیریت مصرف، افزایش ایمنی و بومی سازی ربات های چند منظوره از جمله طرح های دانش بنیان شرکت پخش هست.علی اکبر نژادعلی در مراسم مبادله پنج تفاهم نامه با شرکت‌های دانش بنیان با اشاره به اینکه یکی از وظایف شرکت پخش تأمین، ذخیره سازی و توزیع فرآورده‌های نفتی است، افزود: این مهم توسط این شرکت در ۳۷ منطقه عملیاتی و به منظور پخش روزانه ۲۵۰ میلیون فرآورده اصلی در حوزه‌های مختلف در حال انجام است.وی افزود: این مهم توسط یک سری زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری انجام می‌شود و در جهت همکاری با شرکت‌های دانش بنیان و تحقق شعار سال، از اول سال در حوزه‌های مختلفی اقدام به شناسایی شود های دانش بنیان این حوزه کرده‌ایم.نژاد علی تصریح کرد: در حوزه هوشمند سازی جایگاه‌های CNG، علی رغم تصویب در سال‌های گذشته با یک سری ناکارآمدی مواجه شدیم و این موجب مغفول ماندن این طرح شد و ادامه پیدا نکرد.وی افزود: در این حوزه برخی شرکت‌های دانش بنیان شناسایی شدند و و به دنبال این هستیم در آینده نزدیک، در ۲ جایگاه به صورت آزمایشی انجام شود و در صورت موفقیت در ۲۵۰۰ جایگاه گاز طبیعی دیگر هم اجرا می‌شود.این مقام مسئول ادامه داد: به منظور بهینهسازی فرایند توزیع سوخت و یکپارچه سازی پرداخت، مطالعات و تست‌های زیادی انجام شد.مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ضمن معرفی سایر طرح‌های دانش بنیان گفت: بهبود فرایند کیفیت توزیع و تغییر دانش سامانه هوشمند، مدیریت مصرف، افزایش ایمنی و بومی سازی ربات‌های چند منظوره از دیگر طرح‌های دانش بنیان شرکت پخش هست.

 

 

۱۰ هزار نفر صادرکننده بدهکار بانکی داریم
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با ۱۰ هزار نفر صادرکننده بدهکار بانکی روبرو هستیم که برای کاهش بدهی آنها در حال تلاش هستیم.
علی‌رضا پیمان‌پاک با بیان اینکه کشورهای آفریقایی بازاری بکر و پرسود برای ایران هستند، اظهار کرد: کشورهای آمریکای لاتین و هند هم که جزو پنج مقصد اول صادراتی ایران قرار گرفته، از جمله فرصت‌ها هستند.
وی افزود: فرهنگ تجارت خارجی ما سنتی است و باید با کمک تشکل‌ها، این فرهنگ را تغییر دهیم و با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، تجارت دانش‌بنیان هم داشته باشیم و بر همین اساس و در نخستین گام‌ها، در امارات و در سایت آمازون، پاویون ویژه کالاهای ایرانی را ایجاد کرده‌ایم.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ثبت حقوقی کنسرسیومی در کشور نداریم ولی اهمیت زیادی دارد که بتوانیم یک نهاد یا مجموعه را به صورت کنسرسیوم به ثبت برسانیم، گفت: یکی از پروژه‌های مشترک با مرکز تجارت جهانی، ایجاد کنسرسیوم تجاری و ورود آن به بازارهای تجاری است.
پیمان پاک با اشاره به اینکه با ۱۰ هزار نفر صادرکننده بدهکار بانکی روبرو هستیم که برای کاهش بدهی آنها تلاش می‌کنیم، عنوان کرد: بلافاصله بعد از تشکیل دولت سیزدهم، کارگروهی با حضور رئیس بانک مرکزی و وزیر صمت شکل گرفته و امروز شاهد هماهنگی در سیاست‌های ارزی کشور هستیم.

 

 

 

 

طرح مشترک «از آبخیز تا جالیز» در کشور اجرا می‌شود
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح از آبخیز تا جالیز به صورت مشترک بین معاونت آب و خاک و سازمان منابع طبیعی اجرا می شود که موجب افزایش آبدهی قنوات و توسعه آبخیزداری خواهد شد.
عباسی گفت: در بحث احیا و مرمت قنوات برای اولین بار از محل اعتبارات محرومیت زدایی اعتبار ویژه‌ای به صورت مشترک به احیای قنوات و اجرای طرح آبخیزداری
اختصاص یافت.
وی گفت: یکی از بحث‌های مهم در حوزه آب و خاک این است که ترسیمی از وضعیت کل منابع و مصارف آب و خاکی در کشور داشته باشیم و به همین منظور از حدود پنج سال پیش معاونت آب و خاک با مشارکت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، اندازه‌گیری آب مصرفی بیش از ۳۵ محصول کشاورزی را که بیش از ۸۵ درصد تولیدات کشاورزی را تشکیل می‌دهند، به تفکیک استان، محصول و روش آبیاری در قالب ۳۵ مجلد جمع آوری نموده است.
سرپرست معاونت آب و خاک گفت: به طور متوسط میزان آب آبیاری در کشور ۸ هزار متر مکعب در هکتار است که استان البرز با متوسط آب آبیاری ۱۰ هزار مترمکعب در هکتار از وضعیت آبی مناسب‌تری برخوردار است.
وی افزود: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کاهش پروانه چاه‌های کشاورزی ممنوع است.

 

 

 

یک چهارم مصرف برق در کشور بر دوش وسایل سرمایشی است
معاون مهندسی شرکت توانیر گفت: بیش از ۲۰ هزار مگاوات مربوط به بارسرمایشی است که یک چهارم از کل برق برای این بخش است بنابراین تنظیم دمای کولر بسیار موثر است.
مسعود صادقی گفت: شرایط بسیار گرمی در کشور حاکم است و منجر شده تا نیاز مصرف برق در کشور به عدد ۷۰ هزار مگاوات نزدیک شود. برنامه ریزی از شرکت توانیر و شرکت مدیریت برق صورت گرفته تا شاهد خاموشی در کشور
نباشیم.
به گفته معاون مهندسی شرکت توانیر مدیریت مصرف در بخش خانگی بسیار مهم است و باید در اولویت مشترکان خانگی قرار گیرد. استفاده از ماشین لباسشویی و ظرف شویی در ساعات غیر از پیک مصرف در کاهش میزان مصرف برق بسیار موثر
است.
بیش از ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق مربوط به بار سرمایشی است که یک چهارم از مصرف کل کشور است؛ بنابراین تنظیم دمای کولر بسیار موثر است استفاده از دور کند ۳۰ درصد کاهش می دهد ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور اوج ایام مصرف
برق است.
۳۰۰ کیلووات در روز الگوی مصرف است الگوی مصرف در مشترکان خانگی که با رعایت و صرفه جویی شاهد کاهش و رایگان شدن قبوض برق می شود.

 

 

 

بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه آبادان و اصفهان تا پایان شهریور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه آبادان و اصفهان تا پایان شهریورماه خبر داد.
جلیل سالاری با اشاره به اینکه طرح افزایش کیفیت فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه اصفهان آماده بهره‌برداری است، گفت: تمام اقدامات لازم برای آغاز بهره‌برداری از این طرح انجام شده و تنها چند کاتالیست باقی
مانده است.
وی ادامه داد: با قرار گرفتن کاتالیست در این واحدهای فرآیندی تا پایان شهریورماه راه‌اندازی انجام خواهد شد.
سالاری به طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان نیز اشاره کرد و گفت: این طرح به تناسب برنامه‌ریزی‌های انجام شده جلو می‌رود.
به گفته معاون وزیر نفت، طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان نیز تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی تاکید کرد: با اجرای طرح توسعه‌ای در پالایشگاه آبادان، در این مرحله ظرفیت پالایشگاه تثبیت می‌شود و در فاز بعد افزایش ظرفیت ایجاد خواهد شد.
سالاری با اشاره به مصرف بالای سوخت در کشور در مقایسه با میانگین جهانی گفت: باید انقلابی در بهینه‌سازی اتفاق بیفتد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: در هر ترازی و در مقایسه با هر کشوری میزان مصرف سوخت در ایران ۵ برابر استانداردهای جهانی است.