جلسه سالانه مدیران عامل شرکتهای عمران شهرهای جدید روز یکشنبه دهم فروردینماه با حضور حبیباله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید از راه دور و بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد. طاهرخانی در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه به توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور […]
جلسه سالانه مدیران عامل شرکتهای عمران شهرهای جدید روز یکشنبه دهم فروردینماه با حضور حبیباله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید از راه دور و بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
طاهرخانی در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه به توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور این جلسه به شکل ویدئوکنفرانس برگزار می شود به ذکر نکاتی در خصوص عملکرد سال ۹۸ شرکت عمران شهرهای جدید و شرکتهای زیرمجموعه آن پرداخت و ضمن ابراز امیدواری برای عملکرد توفیقآمیز در سال «جهش تولید” گفت: در سال ۹۸ علی رغم شرایط سخت ناشی از تحریمها در کشور، در مجموع فعالیتهای شرکت عمران شهرهای جدید رکودی مشاهده نشد و حرکتهای بسیار خوبی شکل گرفت. از جمله اینکه عملکرد درآمدی شرکت عمران شهرهای جدید که موتور محرکه فعالیتهای این شرکت است به بیش از دو برابر سال ۹۷ افزایش پیدا کرد که نتیجه کوشش و تلاش همکارنمان در شرکتهای تابعه بود تا بتوانیم سطح عملکردمان را با توجه به افزایش سطح عمومی قیمتها حفظ کنیم. خوشبختانه عملکرد خوبی در شروع پروژههای مشارکتی داشتیم و با وجود اینکه انتظارات خیلی بیشتر است اما سال ۹۸ سال ویژهای از این حیث بود و در مجموع هفت هزار میلیارد تومان پروژههای مشارکتی در جریان در مجموعه شهرهای جدید داریم که انعقاد قرارداد چهار میلیارد تومان آن در سال گذشته انجام شد و نشاندهنده عملکرد توفیقآمیز در این خصوص است. پروژه های مشارکتی علاوه بر اینکه حوزه ساخت و ساز را با استفاده از مشارکت بخش خصوصی رونق میدهد، کارکرد دیگری که دارد این است که ثروت پایداری برای آینده شهرهای جدید است و بعدها نیز برای پیشبرد فعالیت ها مجموعه شرکت عمران شهرهای جدید با مشکل مواجه نشود.
او، افتتاح مترو گلشهر-هشتگرد را از مهمترین پروژههای استراتژیک شرکت عمران شهرهای جدید در سال ۹۸ خواند که با حضور رییسجمهور افتتاح شد، و گفت: در سال ۹۸ که این پروژه در انتهای کار و نیازمند اعتبارات نقدی بالایی بود که خوشبختانه این اقدام انجام شد. ساختارمند کردن موضوعات اجتماعی، اتفاق مهم دیگری بود که پس از سالها در سال ۹۸ در مجموعه شهرهای جدید انجام شد. در این زمینه مباحث مختلفی مبنی بر اینکه آیا شرکت عمران شهرهای جدید، وظیفه و مسوولیت اجتماعی دارد یا خیر وجود داشت و این موضوع مهمی بود که مدنظر و توجه ما قرار گرفت و در این زمینه خوشبختانه دفتر توسعه اجتماعی مورد تایید سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی قرار گرفت و مجموعه اقدامات در این حوزه چارچوبمند شد و ردیف اعتباری مشخصی نیز برای حوزه توسعه و خدمات اجتماعی در نظر گرفته شده است و انتظار داریم شرکتهای تابعه نیز این موضوع را در زیرمجموعه خود فعال کنند. شرکتهایی که مشاور اجتماعی قویتری انتصاب کردند عموما عملکرد توفیقآمیزی در این حوزه داشتند و این اقدامات باید ادامه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: ما در سال ۹۸ پس از سالها دو شرکت عمران جدید تاسیس و از ۱۷ شرکت به ۱۹ شرکت افزایش پیدا کردیم. شرکت عمران شهر جدید تیس در سواحل مکران که از نقاط استراتژیک برای توسعه آتی کشور است و شرکت عمران شهر جدید ایوانکی دو شرکت جدیدی بودند که در سال ۹۸ به مجموعه شهرهای جدید پیوستند و امیدواریم در سال جاری چارچوب استقلال مالی خود را به دست آوردند.
سیاست احداث و توسعه مراکز محلات از دیگر موضوعاتی بود که طاهرخانی به آن اشاره و عنوان کرد: این سیاست سال گذشته مورد توجه قرار گرفت و انتظارت زیادی از آن داشتیم؛ امسال نیز مجددا بر آن تاکید میشود؛ حجم بالای واگذاری واحدهای مسکونی در مجموعه شهرهای جدید نیازمند خدمات و فضای شهری هستند. سیاستی که از دو سال گذشته آغاز کردهایم، احداث مراکز محلات به شکل مشارکتی است که برخی شرکتهای عمران آن را به صورت جدی در دستور کار قرار دادهاند و مقدمات کار را فراهم کردهاند و انتظار داریم امسال این سیاست با دقت و سرعت دنبال شوند.
او در ادامه به موضوع مسکن مهر شهرهای جدید پرداخت و با اشاره به اینکه عملکردمان در بحث مسکن مهر در سال ۹۸ بهتر از سال ۹۷ بوده است، بیان کرد: این پیشرفت با توجه به افزایش قیمتهای سال ۹۸ و مشکلات متعدد دیگر انجام گرفت و در پایان سال نیز همهگیری بیماری کرونا به خصوص در شرکتهایی که دارای حجم عمده مسکن مهر بودند کار را دشوار کرد. با این حال، نسبتبه برنامهها و تعهدات وزارت راه و شهرسازی عقب هستیم و انتظار میرود با توجه به اینکه مقدمات کار را در سال گذشته بهتر آماده کردهایم، امسال عملکرد بهتری داشته باشیم.
محافظت از شهروندان و محیطهای کسب و کار دو استراتژی مهم در مواجهه با کرونا
او در ادامه به تشریح برنامههای شرکت عمران شهرهای جدید در سال جاری پرداخت و با اشاره به اینکه ما در ابتدای سالها به صورت سنتی دچار یک رکود و وقفه در کشور هستیم و موضوع همهگیری بیماری کرونا این مساله را مضاعف کرده است، افزود: اگر برنامه و تدبیر مشخصی در این حوزه نداشته باشیم شرایطمان خیلی حاد خواهد شد؛ به همین منظور دو استراتژی در بحث مواجهه با کرونا خواهیم داشت که یکی محافظت از زندگی مردم و کارکنان است که در اولویت است و استراتژی دوم نیز حفاظت از محیط کسب و کار و فعالیتهایمان است که این موضوع را نیز نمیتوانیم متوقف کنیم. از اینرو به همه مدیران عامل شرکتهای عمران تاکید میکنم که به کارکنان دارای بیماری زمینهای مرخصی دهند؛ تجربه نشان داده است که این افراد آسیبپذیر هستند و حفاظت از جان آنان جزو وظایف ما است و این موضوع باید بهصورت جدی مد نظر ما قرار داشته باشد. موضوع دوم، ایمنی محیطهای کاری است و دستورالعملهای کافی برای مناسبسازی محیطهای کاری برای مواجهه با کرونا آماده شده است، در این خصوص، مدیران شرکتها باید ضمن توجه و دقت مضاعف به دستورالعملها، نسبتبه تهیه و در اختیار گذاشتن امکانات بهداشتی و محافظتی لازم به کارکنان اقدام کنند. موضوع مهم دیگر شهروندان هستند. شهروندانی که هم ساکن شهرهای جدید هستند و هم شهروندانی که برای ارائه خدمات به ما مراجعه میکنند. اقدامات خوبی توسط شرکتها صورت گرفته و مسوولیت اجتماعی و شرکتی ما این است که در این برهه به ساکنان شهرهای جدید کمک کنیم؛ به همین دلیل در این زمینه هیچ محدودیتی نداریم و اگر شرکتها در این خصوص نیازمند اصلاح بودجه و تقویت ردیفهای مربوط هستند این اقدام را انجام خواهیم داد تا در چند زمینه مهم به شهروندان خدمترسانی کنیم؛ به خصوص در سایتهایی که افراد کمدرآمدتر ساکن هستند و ممکن است دسترسی محدودتری به امکانات بهداشتی داشته باشند.
گفتنی است که شرکت عمران شهرهای جدید تهیه پکیجهای بهداشتی و ضدعفونی کردن محیطهای شهری باید با همکاری دستگاههای ذیربط به صورت مستمر در کنار اطلاعرسانی به شهروندان در خصوص نحوه مواجهه با ویروس و محیطهای آلوده، را در دستور کار قرار داده است. چراکه تجربه نشان داده است که دسترسی جوامع فقیرتر به محیطهای کمتر برخوردار به امکانات بهداشتی محدودتر است و نمیتوان نسبت به این موضوع بیتوجه بود و با توجه به اینکه بخشی از ساکنان شهرهای جدید دسترسی محدودی به امکانات بهداشتی دارند، مسئولیت اجتماعی، جبران این خلأ دسترسی است.