کتاب و کتابخانه، مجموعه ارزشمندی را شکل می دهند که می تواند در راه شکوفایی و بالندگی افراد و جوامع نقش سازنده ای ایفا کند. امروزه گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی و پیچیدگی ها زندگی روزمره سبب شده که سرانه مطالعه در کشور ما تا حدود زیادی کاهش پیدا کند. بدون شک کاهش مطالعه […]
کتاب و کتابخانه، مجموعه ارزشمندی را شکل می دهند که می تواند در راه شکوفایی و بالندگی افراد و جوامع نقش سازنده ای ایفا کند.
امروزه گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی و پیچیدگی ها زندگی روزمره سبب شده که سرانه مطالعه در کشور ما تا حدود زیادی کاهش پیدا کند.
بدون شک کاهش مطالعه کتاب می تواند زنگ خطری برای جامعه ما باشد چرا که کتاب یکی از راه های کسب دانایی و توانایی است که به ما کمک می کند تا در جامعه خود موثر باشیم.
بدون شک توسعه کتابخانه ها وترویج مطالعه می تواند نقش بسیار موثری در جامعه ما ایجاد کند و درواقع کتاب و کتابخانه ها در فرآیندهای آموزشی و پژوهشی، ایجاد و توسعه عادت به مطالعه، پایدارسازی همبستگی های اجتماعی، حفظ ارزش ها، احیای تفکر دینی، ایجاد اعتماد به نفس و استقلال فردی و اجتماعی و حتی در فرآیندهای اقتصادی نقش مهم و مؤثری را فراهم کنند.
استان ایلام از جمله مناطقی است که در بحث زیرساخت های فرهنگی مثل احداث کتابخانه برای بالا بردن سرنه مطالعه نیازمند توجه است.
لزوم توجه به توسعه زیر ساخت فرهنگی استان
مدیر کل کتابخانه های استان ایلام گفت: کتاب به عنوان زیر ساخت فرهنگی در جامعه بسیار نیاز است چرا که کتاب نقش بسیار ارزشمندی در زندگی انسان دارد.
مراد جلیلیان در گفتگو با مهر بیان داشت: بدون شک کتاب و کتابخوانی نقش بسیار ارزشمند و مفیدی در آگاهی بخشی در جامعه دارد و ما هم تلاش کردیم در این راستا اقدامات موثری در سطح استان ایلام انجام بدهیم.
وی بیان داشت : توجه به توسعه زیر ساخت فرهنگی می تواند یک سرمایه ارزشمند تلقی شود و تاثیر بسیار مثنبی و ارزشمندی در فرهنگ کتاب و کتاب خوانی ایجاد می کند.
جلیلیان اظهارداشت: متاسفانه روند مطالعخ کتاب در جامعه ما بسیار کند است و ما باید تلاش کنیم که جامعه ما به سمت مطالعه برود واین امر زمانی محقق می شود که همه متولیان فرهنگی پای کار باشند.
۹ کتابخانه عمومی در استان در دست ساخت است
وی عنوان کرد: در راستای توسعه کتابخوانی در استان ایلام اقدامات خوبی انجام شده ولی کافی نسیت و انتظار داریم مسئولان استانی به این مهم توجه جدی داشته باشند.
مدیر کل کتابخانه های استان ایلام بیان داشت: خوشبختانه در بحث کتاب و کتابخوانی طی سال های گذشته توجه جدی به استان شده است و در حال حاضر ۹ باب کتابخانه عمومی با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در دست ساخت است که پیش بینی می شود تا پایان هفته دولت به بهره برداری برسد.
جلیلیان تصریح کرد: خوشبختانه سال گذشته ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل تملک داریی ها جذب شده و قطعا در سال جاری با پیگیری ها مستمر تلاش خواهیم کرد در شورای برنامه ریزی استان و شهرستان ها توجه ویژه ای به توسعه کتاب و کتابخوانی در استان شود.
ایجاد هفت باب کتابخانه روستایی در حال پیگیری است
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲ باب کتابخانه روستای در سطح استان ایجاد شده است، افزود: پیگیری های برای ایجاد هفت باب کتابخانه روستایی در دستور قرار گرفته است که امیدوار هستیم این امر محقق پیداد کند.
مدیر کل کتابخانه های استان ایلام بیان داشت: تعداد ۴۲ کتابخانه عمومی با ۶۷۰ هزار جلد کتاب و۳۴هزار عضو در مناطق مختلف استان فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: طی چهار سال گذشته تعداد کتابخانه های عمومی در سطح استان از رشد چشمگیری برخوردار بوده و با افتتاح کتابخانه عمومی مرکزی ایلام رونق مناسبی در ترویج کتابخوانی و علاقه مندی به مطالعه در مرکز استان ایجاد شده است.
وی گفت: سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار نفر به کتابخانه های عمومی استان مراجعه کرده اند که ۵۹ هزار نفر از این تعداد را بانوان تشکیل می دهند.
برنامه ریزی برای توسعه کتابخوانی در شهرستان های استان
علی اکبر شفیع زاده فرماندار شهرستان دره شهر با بیان اینکه انجمن کتابخانه های عمومی به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی تلاش زیادی در راستای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی دارد، گفت: برنامه ریزی و توسعه زیرساختها کتابخوانی با نگاه بلند مدت می تواند در این راستا مفید باشد.
وی با بیان اهمیت کتاب و کتابخوانی، بیان داشت: سال گذشته از محل اعتبارات تملک دارایی ها اعتبار مناسبی در این زمینه مصوب شد و در سال جاری نیز در این خصوص پیش بینی مناسبی صورت خواهد گرفت.
شفیع زاده اظهار داشت: با توجه به پراکندگی جمعیت شهرستان و نیاز به کتابخانه های بیشتر در سطح شهرستان، همه ما باید در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و افزایش سطح کمی و کیفی آن تلاش کنیم.