وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خیام، کمبدیل و اگر اغراق نباشد از ستارگان بیبدلیل ایران است که بیش از گذشته باید قدر دانسته شود. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدعباس صالحی در مراسم بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری که در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد، نیشابور را شهر مقاومت و پایداری توصیف کرد و افزود: […]
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خیام، کمبدیل و اگر اغراق نباشد از ستارگان بیبدلیل ایران است که بیش از گذشته باید قدر دانسته شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدعباس صالحی در مراسم بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری که در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد، نیشابور را شهر مقاومت و پایداری توصیف کرد و افزود: نیشابور شهری است که نحلههای گوناگون در طول تاریخ در آن و در کنار هم زیستهاند، شهر مقاومت و پایداری است که در مقابل هجوم تاتار ایستاد و گرچه به ظاهر قلع و قمع شد ولی ققنوسوار برخاست و سرداران بزرگی از این سرزمین برخاستند.
او گفت: این شهر از یک سو شهر اهل بیت(ع) است که امام مهربانی بر آن گام نهاده و حدیث گفته و اصحاب امامان در این محیط زیستهاند. از سوی دیگر نیشابور شهر دانش است که در برگ برگ اوراق دانش نامی از آن در رشتههای مختلف وجود دارد و همچنین شهر ادب و هنر از ثعلبیها تا ادیب نیشابوری اول و دوم و از خیام و عطارها تا شفیعی کدکنیهاست.
او با بیان اینکه نیشابور گنجینه ماندگار تاریخ ایران است که در میان این گنجینه خیام چون ستارهای میدرخشد، گفت: در تاریخ ایران دانشمندان و فیلسوفان فراوان داشته و داریم اما خیام در ابعاد گوناگون فلسفه، نجوم، ریاضیات و شعر در زمان خود و پس از آن مشهور بود.
صالحی خاطرنشان کرد: بسیاری از فیلسوفان، ستارهشناسان و ریاضیدانها نیز شعر میگفتند ولی خیام در بین همه اینها ستاره و در همه حوزهها ابرمرد بود.
او اظهار کرد: خیام ستارهشناسی بود که تقویم جلالی را خلق کرد، ریاضیدان و فیلسوفی بود که لقب حجت الحق گرفت و شاعری بود که شعرش آب روان روزگاران شد.
وزیر ارشاد گفت: خیام در همه این رشتهها ستاره ایران و جهان بود و در تمام این حوزهها ایران را با نام خیام میشناسند.
صالحی در پایان تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش میکند بنیاد خیام به صورت جدیتر پیگیری شود تا بیشتر از گذشته بتوانیم از آموزههای خیام بهرهمند شویم و او را به کمک ایراندوستان و خیامدوستان قدر بدانیم.
همچنین در این مراسم نخستین نشان ویژه خیامشناسی را استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، کاووس حسن لی، شاعر، پژوهشگر و خیامشناس از دستان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد و از برگزیدگان جشنواره از توس تا نیشابور نیز قدردانی شد.
٢٨ اردیبهشتماه در تقویم رسمی ایران به عنوان «روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری» ثبت شده است.