همه ما یا لااقل بخش اعظمی از نسل ۶۰ و ۷۰، بازی سوپرماریو را انجام داده اند. هیچ گاه هم نپرسیده ایم چرا ماریو، این همه به قارچ ها علاقه داشت و چه می شد که وقتی قارچ می خورد، بزرگ می شد و از همه عجیب، تر آن همه موجودات عجیب و غریب دور […]
همه ما یا لااقل بخش اعظمی از نسل ۶۰ و ۷۰، بازی سوپرماریو را انجام داده اند. هیچ گاه هم نپرسیده ایم چرا ماریو، این همه به قارچ ها علاقه داشت و چه می شد که وقتی قارچ می خورد، بزرگ می شد و از همه عجیب، تر آن همه موجودات عجیب و غریب دور و بر او چه می کردند.
قارچی که در بازی قدیمی مشهور سوپر ماریو از آن استفاده شده بود در واقع یک قارچ جادویی به نام قارچ مگس میباشد. شاید حس توهم و ریختن ترسی که این گونه قارچها در انسان ایجاد میکنند الهام بخش این بازی بوده است و به همین خاطر ماریو قارچ خور هنگام خوردن آنها بزرگ میشد.
حداقل ۱۴۴ گونه قارچ با اثر روانگردانی وجود دارد که به قارچ جادویی معروف هستند. ترکیب سیلوسایبین موجود در این قارچها باعث میشود استفاده کننده احساس کند مغزش در حال آب شدن است ولی در واقع این قارچ عکس این حرکت را انجام میدهد و اتصالات مغز را زیاد میکند.
در این شرایط مغز فعالیت نواحی را به هم ارتباط میدهد که در حالت عادی با هم ارتباطی ندارند. این تغییر توضیح دهندهی فعالیت مغزی استفاده کنندگان از این قارچ است که حالت رویا مانند را تجربه میکنند. این قارچها از قدیم و در برخی آئینهای مذهبی نیز مورد استفاده بودهاند و توهماتی را در شخص ایجاد میکنند و حتی ممکن است تأثیری بر روی شخصیت او در دراز مدت داشته باشند. قارچهای جادویی همچنین باعث ریختن ترس افراد در هنگام استفاده میشوند. برخی اوقات حیوانات نیز ممکن است از قارچهای جادویی بخورند. بعنوان مثال گوزن شمالی سیبری معمولاً از این قارچها خورده و خوردن ادرار این حیوان در مراسم مذهبی سیبری برای ایجاد تجربیات وهمآلود در آئینهای مذهبی مرسوم بوده است هر چند که اثر این قارچ بر روی خود گوزن شمالی نامعلوم است.