به رغم انتشار اخباری مبنی بر نزدیک بودن اعلام ائتلافی چهارجانبه در عراق شامل النصر، الفتح، الحکمة و سائرون اما ماموریت ملحق کردن “الفتح” به این ائتلاف همچنان بعید به نظر میرسد چراکه گفته میشود صدر و العبادی با تشکیل فراکسیونی تنها شیعه مخالفند. این در حالی است که صدر همچنان به دیدارهایش با رهبران […]
به رغم انتشار اخباری مبنی بر نزدیک بودن اعلام ائتلافی چهارجانبه در عراق شامل النصر، الفتح، الحکمة و سائرون اما ماموریت ملحق کردن “الفتح” به این ائتلاف همچنان بعید به نظر میرسد چراکه گفته میشود صدر و العبادی با تشکیل فراکسیونی تنها شیعه مخالفند. این در حالی است که صدر همچنان به دیدارهایش با رهبران لیستهای پیروز در انتخابات عراق ادامه میدهد.
محمد المیاحی، سخنگوی جریان الحکمة به رهبری عمار حکیم از اعلام ائتلافی چهارجانبه با حضور لیست “سائرون” وابسته به مقتدی صدر، “النصر” به ریاست حیدر العبادی، “الفتح” به ریاست هادی العامری و “الحکمة” خبر داده بود، در حالی که منابع این مساله را بعید دانستهاند.
از جمله دلایل این منابع، تطابق نداشتن دیدگاههای این سه لیست با دیدگاههای ائتلاف الفتح است که اساسا شامل سازمان بدر به رهبری هادی العامری و “صادقون” به ریاست قیس الخزعلی میشود که رهبری “عصائب اهل الحق” را برعهده دارد.
العامری نیز اخیرا با مقتدی صدر با هدف بررسی تشکیل دولت دیدار داشت و فورا تشکیل ائتلافی تنها از شیعیان را بعید دانست. این نشست در عین حال توافقی را در بر نداشت.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای الحیاة، نزدیکان صدر معتقدند، او بابت اینکه هیچ خط قرمزی در ایجاد ائتلافها قرار نداده حسن نیت خود را ثابت کرده است.
آنها میگویند، صدر تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی که تنها شامل جریانهای شیعه باشد را نمیپذیرد و آن را تکرار تجربه “ائتلاف ملی” (شیعه) میداند که به باور او دستاوردی نداشته است. حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نیز اخیرا توئیت کرد، مخالف تشکیل فراکسیون پارلمانی طایفهای است.
صدر در بیانیهای بعد از دیدار با العامری اعلام کرد: دیداری من با العامری با هدف بررسی روند سیاسی بود و ما بر لزوم تسریع تشکیل دولت پدرانه تاکید کردیم.
بعد از این نشست طرفداران صدر در خیابانهای بصره تظاهرات کردند. این درسایه نگرانی از احتمال شکست صدر به لحاظ سیاسی در ایجاد فراکسیون اکثریت است. حدود ۵۰۰ تن در مرکز شهر تظاهرات کرده و در حمایت از صدر شعار دادند.
این در حالی است که صدر همچنان به دیدارهایش با رهبران لیستهای پیروز انتخاباتی ادامه میدهد در این راستا دفتر جریان الحکمة روز دوشنبه اعلام کرد، عمار حکیم با مقتدی صدر مجددا دیدار کرده اما جزئیاتی از این دیدار منتشر نشده است.
۱۷ ماه مه نیز عمار حکیم و مقتدی صدر در نجف نشست داشتند. گفته میشود حکیم در شکلگیری بزرگترین فراکسیون پارلمانی که نقشی اصلی در تعیین نخست وزیر و تشکیل دولت آینده دارد نقش مهمی ایفا میکند.