رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم میگوید: هنر «ماشو بافی» که یکی از میراثهای هنری و فرهنگی خلیج فارس است، فراموش شده و نیاز به باز زندهسازی دارد. ایسنا نوشت: عبدالرضا دشتیزاده درباره وضعیت «ماشو بافی» هنر سنتی روستای «کنارسیاه» بیان کرد: این عبای پشمی که بیشتر به وسیله ساربانها بافته میشد، پوششی […]
رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم میگوید: هنر «ماشو بافی» که یکی از میراثهای هنری و فرهنگی خلیج فارس است، فراموش شده و نیاز به باز زندهسازی دارد. ایسنا نوشت: عبدالرضا دشتیزاده درباره وضعیت «ماشو بافی» هنر سنتی روستای «کنارسیاه» بیان کرد: این عبای پشمی که بیشتر به وسیله ساربانها بافته میشد، پوششی مناسب برای سفرهای دریایی ملوانان به آفریقا و هند بوده است. او با بیان اینکه آخرین بافنده ماشو بافی یوسف عبدالله بوده که حدود ۲۰ سال پیش از دنیا رفته است، گفت: با همکاری دهیاری و شورای روستای کنارسیاه با خانواده آخرین ماشو باف جزیره قشم مصاحبههایی انجام شد. نمونهای از این هنر را حلیمه دختر ۹۵ ساله مرحوم عبدالله نشان داد که در بین وسایل قدیمی نگهداری میشد. به گفته حسن فرزند دیگر عبدالله مرحوم پدرش ۲۰ سال پیش به رحمت خدا رفته است و آنها این حرفه را به صورت خانوادگی انجام میدادهاند.
رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه متاسفانه تمام وسایل کارگاه کوچک عبا بافی که در این منطقه وجود داشته، از بین رفته است، افزود: این میراث هنری باید در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شود. از طرفی باید با دعوت از عبابافان سنتی در مناطق دیگر به باز زندهسازی ماشو بافی در این منطقه کمک کرد. روشن است که احیای این میراث هنری باعث تولید اشتغال جوانان روستای کنار سیاه و دیگر روستاهای جزیره میشود. دشتیزاده اظهار کرد: جزیره قشم در خود کسانی دارد که گنجینههای این سرزمین هستند. این افراد معمولا در گمنامی از بین ما میروند و هیچ یادی از آنها نمیشود. این گنجینههای انسانی خالق بسیاری از میراثهای هنری و فرهنگی خلیج فارس هستند. طبق بررسیهای مردم شناسی که چند ماه اخیر در جزیره قشم انجام شده است، نوعی عبای ضخیم به نام «ماشوبافی» در گذشته انجام میشد که امروزه هیچ اثری از آن نیست.