وزیر امور خارجه آمریکا گفت، دولت واشنگتن تاکید دارد که عربستان محدودیتهای مربوط به غنی سازی اورانیوم را همانند سایر کشورهای خاورمیانه پذیرفته است. به گزارش ایسنا روزنامه واشنگتن پست، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است اگر عربستان به دنبال همکاری در زمینه انرژی ایجاد شده از انرژی اتمی و بخش تجاری در […]
وزیر امور خارجه آمریکا گفت، دولت واشنگتن تاکید دارد که عربستان محدودیتهای مربوط به غنی سازی اورانیوم را همانند سایر کشورهای خاورمیانه پذیرفته است.
به گزارش ایسنا روزنامه واشنگتن پست، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است اگر عربستان به دنبال همکاری در زمینه انرژی ایجاد شده از انرژی اتمی و بخش تجاری در این زمینه است و میخواهد با کمپانیهای آمریکایی همکاری داشته باشد نباید به غنی سازی اورانیوم دست بزند.
وی ادامه داد: عربستان گفته است که به دنبال برنامه صلح آمیز انرژی اتمی است و ما به آنها گفتیم که از آنها توافق بخش ۱۲۳ را میخواهیم که براساس آن نباید غنی سازی اورانیوم صورت گیرد.
اظهارنظرهای وزیر امور خارجه آمریکا در جریان جلسه استماع در مقابل کمیته روابط خارجی سنای آمریکا مطرح شده است.
پامپئو در پاسخ به سوالی از سوی رند پل، سناتور آمریکایی درباره اینکه دولت آمریکا چگونه میتواند بر یک معیار با ایران و سایر کشورهای خاورمیانه تاکید داشته باشد، گفت: ما دقیقا به سعودیها آنچه را گفتیم که از ایرانیها خواستهایم.
این نخستین اظهارنظر دقیق آمریکا درباره سیاست همکاری اتمی با ریاض است که باعث اختلاف نظر در میان برخی از قانونگذاران آمریکایی، مقامهای دولتی و کارشناسان منع تسلیحات شده است. عربستان اعلام کرده که به دنبال ساخت دو راکتور اتمی برای به دست آوردن وجهه بینالمللی است.
این درخواست از سوی دولت ریاض از سوی پنج گروه بینالمللی شامل کنسرسیومی تحت امر کمپانی وستینگهاوس که هم اکنون با ورشکستگی روبروست و کمپانی “بچل” در حال بررسی است و دولت عربستان گفته بود که یکی از آنها را تا پایان مارس سال جاری میلادی انتخاب میکند.
با این حال عربستان هنوز نیازمند مذاکره برای پذیرفتن توافق ۱۲۳ آمریکا مبنی بر عدم غنی سازی اورانیوم است.
این در حالی است که یکی از کمپانیهای کره جنوبی که از تکنولوژیهای آمریکایی استفاده میکند در حال ساخت چهار راکتور در امارات است.
عربستان این مساله را مطرح کرده است که حق غنی سازی اورانیوم خود را دارد و به قوانین مربوط به توافق منع گسترش تسلیحات (NPT) پایبند است.
اما برخی از قانونگذاران آمریکایی نسبت به دستیابی عربستان به تجهیزات اتمی نگرانی خود را ابراز کردهاند به ویژه پس از آنکه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در گفتوگوی تلویزیونی خود با شبکه خبری سیبیاس اعلام کرد: عربستان به دنبال دستیابی به بمب اتمی نیست اما اگر ایران بمب اتمی خود را داشته باشد عربستان نیز به دنبال آن خواهد بود.
همچنین ۱۴ تن از کارشناسان منع گسترش تسلیحات در نامهای به مقامهای ارشد کمیته امور خارجه کنگره آمریکا نوشتند: ایالات متحده هرگز نباید وارد توافق همکاری اتمی با کشوری شود که علنا اعلام کرده تحت شرایط خاص به دنبال ساخت تسلیحات اتمی است و این مساله نقض الزامات و تعهدات براساس NPT است.
وزارت خارجه آلمان:
سفارتمان را به قدس منتقل نمی کنیم
معاون وزیر خارجه آلمان ضمن تاکید بر حمایت کشورش از راه حل تشکیل دو کشور بر اساس قطعنامه های بین المللی، مخالفت برلین با انتقال سفارت آلمان به شهر اشغالی قدس را اعلام کرد.
به گزارش از وفا، «آندرس میکالس» معاون وزیر خارجه آلمان امروز پنجشنبه در دیدار با «ریاض مالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در مقر وزارت خارجه فلسطین در شهر رام الله از روابط مستحکم آلمان و فلسطین تمجید کرد و بر تداوم حمایت مالی برلین از موسسات فلسطینی تاکید کرد.
مالکی در این دیدار تاکید کرد که درخواست وی از دادستان کل دادگاه کیفری بین المللی برای انجام تحقیقات درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین؛ به ویژه در زمینه شهرک سازی های رژیم اشغالگر قدس در اراضی اشغالی فلسطین؛ از جمله قدس شرقی، اقدامی مهم در راستای تحقق عدالت در حق ملت فلسطین است.
وی افزود: این اقدام در راستای تلاش های حقوقی و دیپلماتیک طرف فلسطینی صورت می گیرد و هدف از آن تضمین محاکمه مسئولان اصلی این جنایت ها و تحقق عدالت در حق ملت فلسطین است.
مالکی همچنین در این دیدار به تشریح تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه شهروندان بی پناه فلسطینی؛ از جمله تجاوزات وحشیانه به تظاهرات های مسالمت آمیز حق بازگشت در نوارغزه اشاره کرد که منجر به شهادت ۶۳ فلسطینی تنها در یک روز شد.
وی ضمن تمجید از مواضع موسسات بین المللی؛ به ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در حمایت از تلاش های طرف فلسطینی برای درخواست حمایت شورای امنیت از ملت فلسطین در برابر جنایت های بی وقفه رژیم صهیونیستی، تاکید کرد که مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین مخالف تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در زمینه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و صدور دستور انتقال سفارت آمریکا به قدس هستند و کاخ سفید با این اقدام قوانین بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل را نقض کرد.
وزیر خارجه تشکیلات رام الله در عین حال بر پایبندی مقامات فلسطینی به تحقق صلح تاکید کرد و خواستار حمایت از طرح صلح محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شد که در ماه فوریه گذشته در شورای امنیت آنرا ارائه داد.
ریاض مالکی همچنین از روابط دوجانبه آلمان و فلسطین و موضع برلین در مخالفت با شهرک سازی و در حمایت از راهکار تشکیل دو کشور مرزهای سال ۱۹۶۷ تمجید کرد و از آلمان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی را به رسمیت بشناسند.
وی در پایان از آلمان به خاطر حمایت از مساله فلسطین و رای مثبت آن به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره قدس که خواستار عدم تغییر هویت شهر اشغالی قدس و ترکیب جمعیتی آن شده بود، تشکر و از حمایت های مالی آلمان و کمک های آن به آنروا در راستای حمایت از پروژه شیرین سازی آب در باریکه غزه قدردانی کرد و خواستار افزایش این سرمایه گذاری ها و حمایت از پایداری ملت فلسطین شد.
حمله هوایی عراق به مواضع داعش در سوریه
ستاد مشترک فرماندهی عملیات ارتش عراق از حمله هوایی این کشور به مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه خبر داد.
به گزارش روسیا الیوم، نیروی هوایی ارتش عراق مواضع داعش در سوریه را بمباران کرد. در بیانیه ستاد مشترک فرماندهی عملیات ارتش عراق آمده است: در راستای اجرای دستورات حیدر العبادی، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و بر اساس اطلاعات تجسسی دقیق، جنگنده های اف ۱۶ عراق صبح امروز مواضع فرمانده گروه تروریستی داعش و نیز قرارگاه و انبار موشک های این گروه تروریستی را در منطقه «هجین» در داخل خاک سوریه هدف قرار دادند.
در این بیانیه آمده است: بنا به اطلاعات تجسسی اولیه، اهداف تعریف شده برای این عملیات محقق شده و این مواضع به طور کامل ویران شده اند.
عراق پیش از این نیز اعلام کرده بود که با هماهنگی دمشق با حمله به مواضع گروه تروریستی داعش در خاک سوریه، دهها تن از فرماندهان و عناصر آن را به هلاکت رسانده و مواضع و قرارگاههای اصلی آن را ویران کرده است.