‌همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی توسط انجمن علمی تاریخ دانشگاه شیراز و با همکاری انجمن علمی ادبیات دانشگاه شیراز، انجمن شاهنامه پژوهی پارس و کانون ادبی دانشگاه شیراز در تالار علامه جعفری دانشگاه شیراز برگزار شد.   ‌به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه شیراز در […]

‌همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی توسط انجمن علمی تاریخ دانشگاه شیراز و با همکاری انجمن علمی ادبیات دانشگاه شیراز، انجمن شاهنامه پژوهی پارس و کانون ادبی دانشگاه شیراز در تالار علامه جعفری دانشگاه شیراز برگزار شد.

 

‌به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه شیراز در همایش بزرگداشت فردوسی که با شاهنامه‌خوانی آغاز شد، در خصوص نقش دولت سامانیان در شکل‌گیری شخصیت باستان‌گرای فردوسی به سخنرانی پرداخت‌.

 

 

 

سید ابوالقاسم فروزانی در خصوص شخصیت فردوسی اظهارکرد: فردوسی دهقانی ایرانی نژاد بود که در دهه‌های اولیه قرن چهارم هجری در توس به دنیا آمد. او ادامه دهنده راه دقیقی توسی در به نظم در آوردن شاهنامه ابومنصوری بود‌.

 

فروزانی گفت: تنها سامانیان بودند که با احیای زبان فارسی و میراث فرهنگی ایران موفق به حفظ هویت ملی ایرانیان شدند و نقش فردوسی در این جریان بسزاست‌.

 

عبدالرسول خیراندیش استاد تاریخ دانشگاه شیراز نیز گفت: شاهکار بزرگ فردوسی در این است که شاهنامه را از کتابی صرفا در ذکر وقایع خاندان شاهی و دربار فراتر برده و متون حماسی را وارد شاهنامه کرده که این متون به پهلوان نامه معروف است. فردوسی این دانایی و مهارت و هنر را دارا بوده که یک سیر پیوسته و مستمر از تاریخ ایران را با داستان‌های عاشقانه شورانگیز مثل زال و رودابه، بیژن و منیژه و یا صحنه‌های بزم و رزم که رسا و گویا و گیرا برای همه زمان‌ها بوده؛ پیوند داده است‌.

 

 

 

احمد فضلی نژاد رئیس بخش تاریخ دانشگاه شیراز آخرین سخنرانی بود که در این همایش به بررسی شاهنامه با عنوان فردوسی و نام ایران پرداخت‌.

 

 

این استاد دانشگاه افزود: حدود ۱۷۰۰ بار در شاهنامه از ایران و ایرانیان یاد شده است و نخستین باری که نام ایران در شاهنامه ذکر می‌شود، مربوط به رویداد‌های دوره ضحاک است. جامعه آرمانی فردوسی جامعه‌ای ترکیب یافته از دین توحیدی اسلام، آیین کشور داری ساسانیان و فرمانروایی ایرانیان بر جهان بود‌.

 

 

فضلی‌نژاد همچنین گفت: اهمیت شاهنامه فردوسی نه فقط آن حماسه عظیمی است که خلق کرده بلکه در آن است که شاهنامه دفتر هویت ایرانیان و یادآور تمدن سازی پیشینیان خردمند آنها است‌.

 

گفتنی است همزمان با برگزاری همایش بزرگداشت فردوسی در دانشگاه شیراز؛ برنامه مرشد خوانی توسط هئیت ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی فارس اجرا شد‌.