محمدرضا شمس با بیان این‌که آموزش به کودکان درباره بدن خودشان جزو دغدغه‌های نویسنده‌ها نبوده است، می‌گوید: این‌که به بچه بگوییم اجازه نده کسی به بدنت دست بزند، تابو است و چون ما هم آموزش ندیده‌ایم، راه بیان این مسائل برای کودکان را بلد نیستیم.   این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان درباره ظرفیت ادبیات […]

محمدرضا شمس با بیان این‌که آموزش به کودکان درباره بدن خودشان جزو دغدغه‌های نویسنده‌ها نبوده است، می‌گوید: این‌که به بچه بگوییم اجازه نده کسی به بدنت دست بزند، تابو است و چون ما هم آموزش ندیده‌ایم، راه بیان این مسائل برای کودکان را بلد نیستیم.

 

این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان درباره ظرفیت ادبیات در زمینه آگاهی‌بخشی به کودکان برای شناخت بدن خود و پیشگیری از اتفاق‌هایی مثل تعرض و تجاوز به آن‌ها، اظهار کرد: آموزش این مسائل باید از خانواده شروع شود و به مهدکودک و پیش‌دبستانی و مدرسه راه بیاید. متأسفانه در این مملکت ساده‌ترین مهارت‌های زندگی به کودکان آموزش داده نمی‌شود. سیستم آموزشی ما به‌روز نیست؛ نه معلمان می‌دانند و نه شاگردان. هیچ‌کس نمی‌داند، زیرا آموزش داده نشده است. پدر و مادرها هم  بیشتر از این‌که به این مسائل توجه کنند درگیر کارهای خود هستند و برای کودکان وقت زیادی نمی‌گذارند.

 

او سپس گفت: اگر بخواهیم جلو این اتفاق‌ها را بگیریم باید من نویسنده در داستان‌هایم به آن‌ بپردازم و معلم در مدرسه به کودکان آموزش دهد. این معضل بزرگی است و برای حل آن باید دست به دست هم دهیم. خیلی از نوجوانان ما در سن ۱۵-۱۶ سالگی هنوز قدرت نه گفتن ندارند، زیرا به آن‌ها آموزش داده نشده است

شمس خاطرنشان کرد: تاکنون در ادبیات کودک به این مسائل پرداخته نشده زیرا این تابو است که به بچه بگوییم اجازه نده کسی به بدنت دست بزند.  باید راه بیان این مسائل برای کودکان را پیدا کنیم و این تابوها را بشکنیم. همان‌طور که گفتم آموزش‌ لازم  به ما داده نشده است و من به عنوان نویسنده نمی‌دانم این موضوع را چگونه باید مطرح کنم.