یک دیپلمات عالی رتبه کره جنوبی اعلام کرد، دولت این کشور در نظر دارد به صورت رسمی تخاصم در شبه جزیره کره را تا پایان سال جاری میلادی به پایان برساند. به گزارش ایسنا خبرگزاری یونهاپ، خانم کنگ کیونگ-ها وزیر امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد: رهبران کره شمالی و آمریکا در اجلاس تاریخی خود […]
یک دیپلمات عالی رتبه کره جنوبی اعلام کرد، دولت این کشور در نظر دارد به صورت رسمی تخاصم در شبه جزیره کره را تا پایان سال جاری میلادی به پایان برساند.
به گزارش ایسنا خبرگزاری یونهاپ، خانم کنگ کیونگ-ها وزیر امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد: رهبران کره شمالی و آمریکا در اجلاس تاریخی خود درباره این مساله گفتوگو کردهاند و کره جنوبی نیز درباره ایجاد یک جدول زمانبندی خاص و چارچوب مناسب منعطف است.
وی ادامه داد: ما دراینباره در مشورت نزدیک با آمریکا هستیم. من میدانم که مذاکرات مشابهی در اجلاس تاریخی آمریکا و کره شمالی انجام گرفته است.
وزیر امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد: پایان رسمی این جنگ به معنای ورود به روند تاسیس یک رژیم صلح در شبه جزیره کره است. من فکر میکنم چین میتواند یک نقش بسیار مهم در این روند کلی بازی کند و در همین راستا کره جنوبی مذاکراتی را با چین خواهد داشت.
او در ادامه اظهاراتش اعلام کرد که دولت کره جنوبی نمیخواهد خود را درگیر جدول زمانی کند.
وی ادامه داد: کره جنوبی از نزدیک مذاکرات سطوح عالی میان کره شمالی و آمریکا را پس از سند سنگاپور دنبال میکند.
وزیر امور خارجه کره جنوبی در ادامه اظهاراتش اعلام کرد که وی امیدوار است مذاکرات جداگانهای را با همتای کره شمالیاش در حاشیه نشست منطقهای آ.سه.آن که قرار است در اوایل ماه اوت در سنگاپور برگزار شود داشته باشد.
او درباره ایجاد یک خط تماس تلفنی مستقیم میان ترامپ و کیم جون اون گفت: هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است.
پامپئو نیز اعلام کرد که هنوز اقدام عملی در این باره صورت نگرفته با این حال چند روز پیش ترامپ اعلام کرد که شماره تلفنش را به کیم داده است.
وزیر امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد: این مساله در مذاکرات کارشناسان مورد گفتوگو قرار خواهد گرفت.
او همچنین اعلام کرد: موضع ما این است که تحریمها باید تا زمانیکه گامهای حقیقی و معناداری از سوی کره شمالی برای خلع سلاح هستهای برداشته شود، ادامه یابد.
این در حالی است که در گذشته اعلام شده بود که رفع تحریمها تنها پس از کامل شدن روند خلع سلاح هستهای انجام میگیرد. این نوع تلاش ها و اظهارنظرها در شرایطی است که مناسبات بین¬الملل نشانگر این است که حل مساله دو کره به مانند گذشته امری غیر ممکن نیست.
فعالان صلح افغان به کابل رسیدند
صدها فعال صلح افغان که با پای پیاده از مقر اصلی طالبان در ولایت هلمند به راه افتاده بودند، امروز دوشنبه وارد کابل شدند تا صدای اعتراضشان را از جنگ ۱۷ ساله به گوش مقامهای افغانستان برسانند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این فعالان مرد شامل معلمان، دانشجویان و قربانیان جنگ هر روز به تعدادشان در میانه راه افزوده شده و هدفشان ارائه طومار درخواستهای صلحطلبانه خودشان به رهبران افغان است.
اقبال خیبر ۲۷ ساله که دانشجوی پزشکی در هلمند است، میگوید: چیزهایی دیده و آموختهام که هرگز تصورش را هم نمیکردم. ما مردمِ گرفتار در مناطق تحت کنترل طالبان و مناطقی که تحت کنترل دولت را دیدهایم و همگی از جنگ خسته شدهاند.
این راهپیمایی اعتراضآمیز که اولین در نوع خودش در افغانستان است، از دل تحصن اعتراضی و اعتصاب غذا در لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند زاده شد. جنبش مذکور که همزمان با انفجار خودروی بمبگذاری شده ۲۳ مارس در همین شهر آغاز شد، موجی از اعتراضات مشابهی هم در سراسر این کشور به راه انداخت.
به گفته اقبال خیبر، معترضان گافی جادههای اصلی را در کنترل میگیرند و گاهی به سمت روستاها رفته و به عمد مناطق خطرناکی را برای گفتوگو با مردم انتخاب میکنند تا به ترس آنها غلبه کنند.
او افزود: ما درد و رنج عمیق مردم از جنگ را دیدهایم. واقعیت این است که وجدانم آرام نمیگیرد. من لطمه میبینم و از خودم میپرسم چرا زودتر برای آغاز روند صلح تلاش نکردیم؟
دولت افغانستان و شبهنظامیان به مناسبت پایان ماه مبارک رمضان آتشبس موقت اعلام کرده بودند که با استقبال فراوانی روبرو شد.