شاید شما هم شنیده باشید که بعضا والدین به فرزندان خود می‌گویند تو را از ارث محروم خواهم کرد، به نظر شما آیا والدین می‌توانند فرزندان را، یا بطور کلی هر فردی قانونا از ایشان ارث می‌برند را، از ارث محروم نمایند؟ برای پاسخ به این سئوال این مطلب را بخوانید. در این مطلب بر […]

شاید شما هم شنیده باشید که بعضا والدین به فرزندان خود می‌گویند تو را از ارث محروم خواهم کرد، به نظر شما آیا والدین می‌توانند فرزندان را، یا بطور کلی هر فردی قانونا از ایشان ارث می‌برند را، از ارث محروم نمایند؟ برای پاسخ به این سئوال این مطلب را بخوانید. در این مطلب بر آن شدیم تا وصیت و اقسام آن و شرایط قبول آن را بررسی نمایییم.
وصیت، یا تملیکی و یا عهدی است. وصیت تملیکی آن است که شخصی عین یا منفعتی از مال خود را رایگان برای بعد از مرگش به دیگری تملیک می‌نماید.( تملیک یعنی دارا کردن، مالک گردانیدن.) وصیت تملیکی به صورت عقد مُعَوَّض (متضاد رایگان، یعنی عقدی که در قبالش پرداختی صورت گیرد) نمی‌شود ولی شرط عوض در آن منافاتی با مجانی بودن وصیت ندارد.

محرومیت فرزندان از ارث
مطابق قانون محرومیت فرزند از ارث ممکن نیست. اگر فردی به موجب وصيت، يك يا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم كند، وصيت مزبور نافذ نيست.

کلام آخر
وصیت بر دو نوع است عهدی و تملیکی به وصیت عهدی وصایت نیز می‌گویند. اگر وصی به وصایت عمل نکند مُنعَزِل می‌شود (یعنی عزل می‌شود) و پس از آن مسئولیتی ندارد. موصی باید نسبت به مورد وصیت جایز التصرف باشد یعنی جرء دارایی او باشد. مثلا درباره خانه خود می‌تواند وصیت کند نه ملک همسایه. وصیت به مالی که وثیقه طلب دیگری است صحیح است، منتها، در مقام اجرای وصیت باید حق طلبکار بر او مقدم شمرده شود.یعنی ابتدا سهم بدیهی پرداخت شود بعد وصیت از آن مال اجرا شود