گاهی ورزش، تکنیک‌های نادرست و رعایت نکردن نکات بهداشتی می‌تواند برای سلامت ورزشکار مضر باشد. این مطلب در مورد ورزشکارانی است که دچار مشکلات پوستی مرتبط با ورزش و محیط ورزشی می‌شوند. * نکته مهمی که ابتدا باید به آن اشاره کنیم، وجود تعریق در ورزشکار است. میزان آبی که از پوست تبخیر می‌شود زیاد […]

گاهی ورزش، تکنیک‌های نادرست و رعایت نکردن نکات بهداشتی می‌تواند برای سلامت ورزشکار مضر باشد. این مطلب در مورد ورزشکارانی است که دچار مشکلات پوستی مرتبط با ورزش و محیط ورزشی می‌شوند.

* نکته مهمی که ابتدا باید به آن اشاره کنیم، وجود تعریق در ورزشکار است. میزان آبی که از پوست تبخیر می‌شود زیاد است و فرد آب زیادی را حین ورزش از دست می‌دهد.

* عرق انسان حاوی سدیم است و تجمع نمک روی پوست باعث قرمزی و سوختگی و حساسیت می‌شود. به همین دلیل است که ورزشکاران باید بعد از هر بار فعالیت بدنی استحمام کنند.

* ورزشکارانی که در محیط پر رطوبت هوا فعالیت می‌کنند، این شرایط محیطی به نفع رشد میکروارگانیسم‌ها است و احتمال بروز بیماری‌های قارچی و تشدید سایر بیماری‌های پوستی در آن‌ها زیاد می‌شود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که پاهای ورزشکار ساعت‌ها داخل کفش می‌ماند که محیطی مرطوب و بدون جریان هوا است که این مسئله نیز به رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها کمک زیادی می‌کند بنابراین یک ورزشکار همواره باید به بهداشت پاهای خود، پوشیدن جوراب نخی و شستن مدام آن با آب و صابون و شستن مرتب پاها دقت داشته باشد.

* بعضی از ورزشکاران رشته‌های ورزشی مانند فوتبال، دوندگی، دوچرخه‌سواری و… را انتخاب می‌کنند که فرد باید در فضای باز و زیر نور آفتاب ورزش کنند. این ورزشکاران در معرض مستقیم اشعه آفتاب و تأثیر سوء آن روی پوست هستند. همچنین ورزش‌های کوهستانی مانند اسکی، کوهنوردی و… نیز ورزشکار را در معرض سرمازدگی قرار می‌دهد. البته سرما و گرمای زیاد می‌تواند باعث خشکی و تاول در پوست هم شود. حفاظت از پوست با کلاه، ضدآفتاب و پوشیدن دستکش هنگام سرما برای جلوگیری از عوارض سرما و گرما کمک‌کننده است.

* هر چقدر لباس کمتر شسته شود، احتمال بروز عفونت‌های پوستی بیشتر می‌شود. لباس کثیف محل تجمع باکتری و آلودگی است و در این افراد ممکن است بیماری‌های پوستی عفونی دیده شود.

* همچنین در ورزش کشتی که تماس بدن دو فرد با هم زیاد است، بیماری‌های مختلف قارچی، تبخال پوستی، کورک، زردزخم و… دیده می‌شود. بعضی از بیماری‌های پوستی از طریق تماس پوست با پوست قابل انتقال هستند. کورک نباید ترکانده شود چون عفونت به اطراف پوست گسترش پیدا خواهد کرد. بهترین راه این است که منطقه به خوبی با آب و صابون شستشو داده شود.
*گاهی هم به دلیل اصطکاک بین لباس و پوست ناشی از فشار حریف ورزشی یا سطح جسم سخت ایجاد می‌شود. اصطکاک می‌تواند موجب قرمزی و از بین رفتن سطح پوست، تاول و… شود. در این مواقع ناحیه باید تمیز نگه داشته شود و تا بهبود آن ورزش انجام نشود. همچنین این ورزشکاران باید از لباس‌های نخی با بافت محکم و نرم استفاده کنند تا احتمال سایش کمتر شود.