سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، چهارشنبه میزبان اختتامیه نخستین جشنواره عکس احیا بود. عمومیت بخشیدن به فرهنگ احیاء بناهای تاریخی در بین اقشار جامعه، معرفی ظرفیت منحصر به فرد میراث فرهنگی سراسر کشور، شناساندن وظایف صندوق احیاء و نقش آن در باز زنده سازی ابنیه تاریخی و فرهنگی از مهمترین اهداف این جشنواره […]

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، چهارشنبه میزبان اختتامیه نخستین جشنواره عکس احیا بود. عمومیت بخشیدن به فرهنگ احیاء بناهای تاریخی در بین اقشار جامعه، معرفی ظرفیت منحصر به فرد میراث فرهنگی سراسر کشور، شناساندن وظایف صندوق احیاء و نقش آن در باز زنده سازی ابنیه تاریخی و فرهنگی از مهمترین اهداف این جشنواره بود. اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره؛ رامین افشاری، روح الله مهدی نژاد، سیدرضا موسوی و مجتبی چناری بودند. اختتامیه این جشنواره، سی خرداد با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

شهلا منصوریه: فراز و فرودهای مختلفی را پشت سر گذاشتیم، اما ما همواره در تاریخ بودیم، هستیم و خواهیم بود. معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان این مطلب گفت: همه می‌دانیم که میراث ‌فرهنگی باعث هویت کشور است که بخشی از این میراث‌فرهنگی، معماری و آثار و ابنیه تاریخی ماست.
علی اصغر مونسان افزود: این روزها، روزهایی است که دشمنان طراحی‌های جدیدی را علیه کشور تدارک دیده‌اند اما باید با افتخار بگوییم که ملت ما همیشه سربلند ایستاده است، ما افت‌ و خیز داشته‌ایم؛ فراز و فرودهایی را نیز پشت سر گذاشته‌ایم و حتی گاهی زانوهایمان نیز به زمین برخورد کرده است، اما دوباره بلند شده‌ایم و تجربه نشان می‌دهد که هرگاه ما منسجم بوده‌ایم شکستی را متحمل نشده‌ایم.
مونسان با بیان این‌که ما در تاریخ بودیم، هستیم و خواهیم بود، ادامه داد: امید دارم به پشتوانه میراث بزرگی که در اختیار مردم عزیز ماست از بحران‌ها عبور کنیم و مشکلات را پشت سر بگذاریم.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: ما کشورهایی را در همسایگی خودمان داریم که با جغرافیا و تاریخ محدود تلاش می‌کنند تا برای خود هویت فرهنگی ایجاد کنند، اما خوشبختانه ما این‌همه داشته‌های فرهنگی‌ تاریخی، آثار و بناهای ارزشمند و شخصیت‌های دانشمند بزرگی داریم که باید کمک کنیم با برنامه‌ریزی در هر سه بخش این سازمان بتوانیم روند روبه‌رشدی را طی کنیم.
مونسان افزود: بازار گردشگری کشور ما این‌قدر بزرگ است که گردشگران ایرانی در چند کشور همسایه موجب رونق شده‌اند، بنابراین نباید از گردشگری داخلی غفلت کنیم چراکه این حوزه نیز به‌اندازه گردشگری خارجی، دارای اهمیت است که با توجه به داشته‌های ارزشمند و آثار فرهنگی‌تاریخی و آداب‌ورسوم زیبا و آیین‌های ماندگار باید بتوانیم گردشگری داخلی را نیز رونق دهیم.
وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری داخلی در کشورمان افزود: منطق حکم می‌کند که ابتدا گردشگری داخلی را رونق دهیم و افراد ابتدا داشته‌های تاریخی خودمان را ببینند و سپس به بازدید از دیگر ظرفیت‌های و جاذبه‌های گردشگری در دنیا بپردازند.
او ادامه داد: تمام تلاش ما این است که بتوانیم نقش مهمی را در اقتصاد ایفا کنیم و فعال کردن اقتصاد هنر یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید پیگیری شود. خوشبختانه ظرفیت‌های بسیار خوبی داریم و باید بتوانیم از این ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده کنیم.
رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سپس به ظرفیت‌های صنایع‌دستی در کشور اشاره کرد و گفت: در کنار میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی نیز دارای ظرفیت‌های بسیار مهمی است و نقش مهمی در اقتصاد ملی دارد.
مونسان ادامه داد: بناهای تاریخی را در پروسه‌ای به بخش خصوصی می‌سپاریم و خوشبختانه این بناها در حال مرمت و احیاست و این آثار ضمن پاسداشت و حفاظت، محلی برای کسب‌وکار افراد مختلفی می‌شود.
معاون رئیس‌جمهوری سپس به برگزاری جشنواره عکس احیا اشاره کرد و افزود: برگزاری این جشنواره کمک بزرگی به معرفی به آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی خواهد کرد و امیدوارم این جشنواره به‌صورت بین‌المللی نیز برگزار شود تا گردشگران خارجی نیز با این آثار بیش‌ازپیش آشنا شوند.

۱
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی: کشور ما از ویژگی‌هایی برخوردار است که یکی از آن ویژگی‌ها، تاریخ مصور است. ایران در یک نگاه در تمام مناطق از شمال و جنوب و شرق و غرب آن تاریخی مصور است و کمتر کشوری را می‌توان یافت که بتوان به این صورت آن کشور را معرفی کرد.
۲
حجت ‌الاسلام‌ والمسلمین سید محمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و فعال حوزه فرهنگ و سیاست: یکی از مشکلاتی که با آن در بخش‌های مختلف مدیریتی روبه‌رو هستیم تغییر زودبه‌زود مدیران است که در سازمان میراث‌فرهنگی نیز شاهد این مشکل هستیم اما راه‌حل این مشکل این است که از رؤسای قبلی به‌عنوان مشاور استفاده کنیم و به ایده‌های آنان توجه شود.
۳
پرهام جانفشان مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن فرهنگی تاریخی: ۵۸۰۰ عکس بسیار خوب از بناهای مختلف خصوصاً بناهایی که کمتر دیده شده است از طریق این جشنواره به دست ما رسیده است که لوکیشن آن بنا بر روی گوگل مپ ثبت شده است. این تعداد عکس از ۱۴۰۰ عکاس به این جشنواره ارسال شده است.