مهرداد محمدی، آذربایجان غربی بعضی تراژدیها عجیب انسان را منقلب میکنند. تراژدیهای کودکان کانون اصلاح و تربیت، کودکان کار و هزاران داستانی که زندگی کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد و بر شخصیت و روان آنها تاثیر منفی میگذارد هر کدام پستی و بلندیهای خاص خودش را دارد. همه اینها تلخند. با این اوصاف، امید […]
مهرداد محمدی، آذربایجان غربی
بعضی تراژدیها عجیب انسان را منقلب میکنند. تراژدیهای کودکان کانون اصلاح و تربیت، کودکان کار و هزاران داستانی که زندگی کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد و بر شخصیت و روان آنها تاثیر منفی میگذارد هر کدام پستی و بلندیهای خاص خودش را دارد. همه اینها تلخند. با این اوصاف، امید بذری در دل این کودکان است تا شاید روزی بتوانند از این پستی و بلندیها رها شوند. اما تراژدیهایی هستند که دنیای کوچک عروسکها را زیر چکمههای سیاه له میکنند و نمیگذارند فرشتهها در دل خود آرزو بپرورانند.
قصههای دانشآموزان شینآبادی یکی از همین تراژدیها است. ۱۵ آذرماه ۱۳۹۱ بود که مدرسه دخترانه انقلاب اسلامی شین آباد در شهرستان پیرانشهر به دلیل استفاده از بخاری نفتی غیر استاندارد، دچار حادثه آتش سوزی شد، در واقع در یک حادثه تلخ زندگی روی دیگر خود را به این کودکان نشان داد و گفت که با همه کودکان مهربان نیست.
*آن ۳۰ دانشآموز
حسین احمدی نیاز، وکیل برخی از دانش آموزان حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد درباره وضعیت این دانش آموزان گفت: ۲۸ دانش آموز این مدرسه دخترانه آسیب دیدند و در این میان ۲ دانش آموز فوت کردند همچنین از ۲۶ دانش آموز مصدوم، ۱۴ تن دچار مصدومیت جدی شدند و اکنون همچنان مشکل عمده دانش آموزان شین آبادی، درمان است اما نگاه و آرزوی شان این است که حادثه ای که برای آنان اتفاق افتاد، برای دانش آموزان دیگر رخ ندهد.
این حقوقدان، آسیب های پیش روی دانش آموزان از منظر اجتماعی را بسیار بالا دانست و گفت: حقوق دانش آموزان در ایران تدوین نشده است و مشخص نیست که دانش آموزان از چه حق و حقوقی برخوردار هستند و ضرورت تدوین آن احساس می شود همچنین مسائلی در ارتباط با دانش آموزان وجود دارد که باید مورد واکای قرار گیرد.
*درمان تا ۱۵ سال ادامه دارد
رضا اسدیتبار، فوق تخصص جراحی پلاستیک،ترمیمی و سوختگی هم در گفتوگو با جمله با بیان اینکه فرایند درمان کودکان شین آبادی ۱۵ سال طول میکشد، گفت: بسیاری از عمل های جراحی، باید در زمان بالغ شدن آنها انجام شود و چندین مرحله ای و زمانبر است.
وی با بیان اینکه درمان این کودکان نیازمند تجهیزات درمانی و اقلام مصرفی خاصی است، اظهار کرد: درمان سوختگی از پنج تا ۲۵۰ میلیون تومان متفاوت است. به طور متوسط هر بیمار در مرحله حاد درمان خود ۲۰ میلیون تومان هزینه میپردازد. در مجموع سالیانه ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه درمان سوختگی فقط در مرحله حاد میشود.
این پزشک فوق تخصص ادامه داد: متاسفانه شرایط تحریم دارویی در روند درمان این کودکان تاثیرگذار است.
*۱۷۲ عمل جراحی بر روی کودکان شین آبادی
در این باره دکتر فاطمی تا کنون برای این ۱۲ دانش آموز ۱۷۲ عمل جراحی انجام شده و پیش بینی میشود که درمان آنها تا ۱۵ سال دیگر ادامه دارد.
*به پزشکان خارجی را اعتماد کنید
وزیر بهداشت هم در این باره با اشاره به اینکه مجموعه پزشکان اعزام دختران شینآباد به خارج از کشور را صلاح نمیدانند، گفت: خارج از کشور نیز نمیتوانند کار بیشتری برای این عزیزان انجام دهند، هر کاری بخواهد انجام بگیرد در داخل کشور قابل انجام است.
سید حسن قاضیزاده هاشمی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای دختران مدرسه «شینآباد» اظهار داشت: آتشسوزی این مدرسه و حوادث ناشی از آن متأسفانه بسیار ناراحت کننده بود که دختران این مدرسه را درگیر عوارض سوختگی کرد.
وی بیان کرد: اقدامات مختلفی برای این عزیزان انجام شد و حتی بعضی از دختران شینآباد با خدمات دولتی تا ۵۰ نوبت عمل شدند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه مطالبه برخی از والدین دختران برای استفاده از خدمات پزشکی خارج از کشور تصریح کرد: مجموعه پزشکان چنین درخواستی را به صلاح نمیداند، چرا که اقدامات برای این دختران در یک خدمت خلاصه نمیشود و در خارج از کشور نیز نمیتوانند کار بیشتری انجام دهند، هر کاری بخواهد انجام بگیرد، در داخل کشور قابل انجام است.
قاضیزاده هاشمی گفت: امکانات و پزشکان خوبی در داخل کشور داریم، از اینرو خانوادهها به پزشکانی که در طول این چند سال در کنار آنها بودند اعتماد کنند و خدمات را از همین پزشکان بگیرند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: مسئولیت ما نسبت به این دختران تنها در امر درمان نیست بلکه باید برای بیمه این افراد نیز فکری شود، وزارت آموزش و پرورش متولی اصلی رسیدگی به امور این عزیزان است و ما نیز در کنار آنها هستیم و میخواهیم که به نظام سلامت کشور اعتماد داشته باشند.