روزهای تابستان هم در حال گذر هستند و کم کم به نیمه تابستان و اوج گرما نزدیک تر می شویم. اگر از روزهای گرم تابستان خسته شده‌اید و به دنبال یک مکان مهیج و بکر می‌گردید که بتوانید تنی به آب زده و گرمای هوا را از یاد ببرید، به شما پیشنهاد می کنیم که […]

روزهای تابستان هم در حال گذر هستند و کم کم به نیمه تابستان و اوج گرما نزدیک تر می شویم. اگر از روزهای گرم تابستان خسته شده‌اید و به دنبال یک مکان مهیج و بکر می‌گردید که بتوانید تنی به آب زده و گرمای هوا را از یاد ببرید، به شما پیشنهاد می کنیم که به رودخانه نوردی بروید و آب بازی کنید. پیشنهاد این هفته ما به شما تنگ دار در مازندران است که در میان تورهای طبیعتگردی مشهور است. این نام را شاید به سبب دار و درخت‌هایش به آن نسبت داده اند؛ اما اهالی محل آن را به نام تنگ کُشکِ‌سرا می‌شناسند و آن‌قدر ناشناخته است که اثری از آن روی بیشتر نقشه‌های اینترنتی پیدا نمی‌کنید. پس بگذارید ما گام‌به‌گام راهنمای شما برای پیش رفتن در دل این دره باصفا باشیم.

 

نیلوفر منصوری: در فاصله کمی از شهرهای نوشهر و چالوس، جاذبه‌ای تماشایی و هیجان انگیز وجود دارد که شما را برای آب بازی، آبتنی و تفریح فرامی خواند. طبیعتی زیبا و بکر که به دلیل وجود گیاهان و درختانی که شاخه‌های‌شان بر تنگه سایه انداخته است، از سایر هم نوعانش متفاوت است.

در قلب جنگل خانیکان، رودخانه ای سرکش وجود دارد که از دل دره ای تنگ عبور می کند. جنگلی با درختان بلند کهنسال که در بالای دره دست در دست هم داده اند. نور آفتاب به سختی به کف تنگه می رسد. شاخ و برگ های به هم تنیده که کف دره را عاری از هر نور و تابشی کرده اند. دیواره های دره سنگ را کمتر به خود می بیند؛ همگی پوشیده از سرخس ها و برگ های سبز پرسیاوشان است. شاخه های پیچک از هر سو آویزان هستند. گاهی دلت می خواهد دست بندازی و خود را با آن ها به بالای دره بکشی و گاهی هم یاد فیلم تارزان می افتی که می خواهی از این سوی دره به آن سوی دره پرواز کنی.

همه اینها شاید به سان رویا و فیلم های تلویزیونی باشد که در دل جنگل های وحشی و بکر دیده ایم. اما وقتی صدای سهره جنگلی و بلبل در میان دیوارها می‌پیچد و لابه‌لای شرشر آب رودخانه گم می‌شود، با واقعیتی شگفت انگیز مواجه می شوی. واقعیتی که طبیعتی چنان بکر و دست نخورده دارد که شاید اگر دیگر گردشگران را همان‌جا نبینید اصلا شک کنید که بشود پا به این تنگ گذاشت؛ اما درست آمده‌اید. از همین جا قرار است به آب بزنید.

 

طبیعت دست‌نخورده یک رودخانه

از همان ابتدا می توانید پا در آب خنک رودخانه تنگ دار بگذارید. خلاف جهت آب را که بالا می روید مناظر زیبایی در جلویتان ظاهر می شود. صخره های پوشیده از خزه و پرسیاوشان منظره بی نظیری را برایتان ساخته است. عمق آب در هر قدمتان متغیر است. گاهی تا مچ پا و گاهی هم بیش از دو متر عمق آب است. هنگامی که آب تا زانوی شما است، بازهم باید مراقب باشید، زیرا ممکن است در قدم بعدی تا سر در آب فرو بروید.

یکی از ویژگی های برجسته این تنگه که آن را بسیار زیبا و رویایی کرده، وجود سنگریزه ها و سنگ های ریز و درشتی است که در زیر آب وجود دارد. شفافیت و زلال بودن آب به حدی است که به راحتی می توانید این سنگ های رنگارنگ و ترکیبی را ببینید که قدم زدن روی آن ها را برای شما بسیار لذت بخش می کند. راهتان را که ادامه دهید، فشار آب و جریان آن به شما هیجان وصف ناپذیری می دهد. به حوضچه هایی می رسید که می توانید از روی صخره ها در آن شیرجه بزنید و گرمای شهر را با خنکی آب عوض کنید. هنگام شیرجه زدن، مراقب باشید که در حوضچه آب تخته سنگ نباشد.

از زیبایی های دیگر این دره، وجود صخره‌های پوشیده از خزه و پرسیاوشان است. تنگ دار از دو طرف با دیواره هایی بلند محصور شده است، دیواره‌‌های بزرگ و عظیم که در طول مسیر گاهی سر به هم آورده‌ا‌ند و منظره یک غار را تداعی می‌کنند و گاه از هم فاصله می‌گیرند و محوطه‌ای زیبا می‌سازند. صدای دلنشین آبشار، فرود و صعود‌های زیبا و شنا در میان حوضچه‌‌های زلال، همه و همه از جمله ویژگی های جذاب و بیاد ماندنی حضور در تنگه زیبای ‌تنگ دار است.

توصیه ما به شما این است که در روزهای غیرتعطیل پا به این دره بگذارید تا زیبایی های این دره را بیشتر لمس کنید.

 

 

۱

تنگ دار با داشتن طبیعتی بکر و دست نخورده میزبان تعداد بیشماری از گردشگران به خصوص در فصول گرم سال است. دلیل قطعی بر اینکه اسم تنگ دار از چه چیزی گرفته شده است وجود ندارد اما می توان حدس زد که شاید یکی از دلایل آن وجود جنگل و درخت های فراوان اطراف این تنگ است.

۲

همچنین در تنگه معمولا باریکه‌ای از آب که دو چشمه یا آبشار و یا حتی رودخانه های مجاور را به‌طور طبیعی به یکدیگر متصل سازد، وجود دارد که به آن باب نیز گفته می‌شود. دره تنگ دار در دل جنگل های روستای کوشکسرا واقع شده است. تنگ دره‌ای است که بیش ‌از اندازه‌ طبیعی ژرف و باریک باشد. دیواره‌های تنگ اغلب قائم و فوق‌العاده پرشیب است.

۳

تنگ دار در حاشیه روستای کشک‌سرا از توابع نوشهر مازندران قرار گرفته است. در نقشه گوگل آن را با نام اشتباه خُشکه‌سرا می‌توانید پیدا کنید. رودخانه دایمی کُرکُرود در دل این دره جریان دارد. مسیر رودخانه‌نوردی در طول تنگ ۱۶۰۰ متر است و پس از پشت سر گذاشتن آن با بالا رفتن از کوه به محوطه جنگلی خانیکان پا می‌گذارید.