ایتالیا قصد دارد طرح احداث خط لوله انتقال گاز ترانس آدریاتیک موسوم به Trans Adriatic Pipeline route را به پیش ببرد. روزنامه «کوریره دلاسرا» نوشت: «سرجو ماتارلا» رئیس جمهوری ایتالیا در سفر اخیر خود به آذربایجان خاطرنشان کرد که ایتالیا پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ترانس آدریاتیک را پیش خواهد برد و این پروژه […]

ایتالیا قصد دارد طرح احداث خط لوله انتقال گاز ترانس آدریاتیک موسوم به Trans Adriatic Pipeline route را به پیش ببرد. روزنامه «کوریره دلاسرا» نوشت: «سرجو ماتارلا» رئیس جمهوری ایتالیا در سفر اخیر خود به آذربایجان خاطرنشان کرد که ایتالیا پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ترانس آدریاتیک را پیش خواهد برد و این پروژه در صدر فهرست موضوعات مورد بحث در هفته آینده میان ‘جوزپه کونته’ نخست وزیر ایتالیا با ‘دونالد ترامپ’ رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید خواهد بود و نخست وزیر ایتالیا در این خصوص به دولت آمریکا که خواستار کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه می باشد، تضمین های لازم را خواهد داد.

این در حالی که گروه های حامی محیط زیست در استان جنوبی ‘پولیا’ با تحقق طرح احداث خط لوله گاز ترانس آدریاتیک که قرار است از طریق کشورهای یونان و آلبانی به ایتالیا رسیده و گاز طبیعی را از دریای خزر به اروپا انتقال دهد، مخالفت کرده اند.

‘میکله امیلیانو’ استاندار پولیا نیز که بارها این پروژه را مورد انتقاد قرار داده، اخیراً از ‘آلساندرو باتیستا’ از شخصیت های برجسته جنبش پنج ستاره خواسته است تا او را در جابجایی محل پایانی پروژه از اطراف شهرستان لچه به شمال شهرک ‘ملندونیو’ در همین استان یاری کند.

این روزنامه نوشت: هفته گذشته آذری ها نیز که از تأخیر ایتالیا در پیشبرد کارهای مربوط به احداث خط لوله مذکور چندان راضی نیستند، در جریان سفر ‘ماتارلا’ در این خصوص صراحت به خرج داده و از زبان ‘الهام علی اف’ رئیس جمهور آذربایجان به سبک محترمانه عنوان کردند : اگر قصد پیشبرد عملیات احداث پروژه را ندارید، فقط کافیست آن را اعلام کنید. ما مسیرهای جایگزین متعددی در اختیار داریم. اتریش و سایر کشورها بسیار خوشحال خواهند شد.

کوریره دلاسرا افزود: در مجموع باید گفت آذری ها مساله تأخیر ایتالیا در پیشبرد کارهای احداث، عدم قطعیت های قضایی و سیاسی و حتی موضوع پرداخت غرامت (بالغ بر ۳۰ الی ۴۰ میلیارد یورو بنا بر تخمین شرکت نفت و گاز ‘سوکار’ آذربایجان و حدود ۲۰ میلیارد یورو بنا بر ارزیابی وزرات توسعه اقتصادی ایتالیا) بابت خروج از پروژه ای که در سال ۲۰۱۳ از سوی ‘انریکو لتا’ نخست وزیر وقت ایتالیا نیز به امضا رسیده بود را مطرح و برجسته ساخته اند. این در حالیست که هدف دولت جدید ایتالیا تکمیل این پروژه همراه با دادن ضمانت های مربوطه در زمینه زیست محیطی می باشد.

 

کمک مالی دولت اوباما به القاعده

یک اندیشکده محافظه‌کار در گزارشی فاش کرد، دولت اوباما ۲۰۰ هزار دلار به گروهی وابسته به القاعده پول داده بود. به گزارش روزنامه دیلی میل، گرچه در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما گروه شبه‌نظامی القاعده هدف گرفته شده و اسامه بن لادن به هلاکت رسید اما این دولت در سال ۲۰۱۴ اعتباری را در نظر گرفت و پولی برای” آژانس امداد اسلامی” (ISRA) مستقر در سودان واریز کرد آژانس وابسته به گروه تروریستی القاعده.

نه تنها دولت اوباما این اعتبار را تامین کرد بلکه می‌دانست که آژانس امداد اسلامی یک دهه پیشتر در اکتبر ۲۰۰۴ به دلیل ارتباط با اسامه بن لادن به عنوان یک نهاد تحت حمایت مالی تروریست‌ها شناخته شده است.

این تخصیص اعتبار از سوی “مجمع خاورمیانه” در نشریه “نشنال ریویو” فاش شد. انتقال مالی مارس ۲۰۱۴ بخشی از یک مبلغ ۷۲۳ هزار و ۴۰۵ دلاری بود که آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا (USAID) برای خیریه‌ای اوانجلیکی تحت عنوان ورلد ویژن (چشم‌انداز جهانی) در نظر گرفت و ۲۰۰ هزار دلار از این اعتبار به آژانس امداد اسلامی در خارطوم، پایتخت سودان رسید.

طبق این گزارش، اعتبار مذکور برای کمک به تامین “امداد بشردوستانه شامل تامین اضطراری غذا، آب، بهداشت و خدمات بهداشتی برای آوارگانی که تحت تاثیر درگیری جاری در سودان” قرار داشتند اختصاص یافت. پس از آنکه آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا در نوامبر ۲۰۱۴ به خیریه ورلد ویژن اطلاع داد تا تمام فعالیت‌ها با آژانس امداد اسلامی را به حالت تعلیق درآورد و این دو سازمان منتظر تایید دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (USFAC)  ماندند تا مشخص شود که آیا نام این آژانس در لیست تروریستی قرار دارد یا خیر.

در شرایطی که ورلد ویژن منتظر پاسخ بود، مدیر ارشد آن اعلام کرد چنانچه دولت آمریکا ظرف مدت یک هفته پاسخ ندهد همکاری با آژانس امداد اسلامی را ادامه می‌دهد. نهایتا دفتر کنترل دارایی‌های خارجی پاسخ داده و اعلام کرد این آژانس جنجالی نهادی است که در فوریه ۲۰۱۵ تحریم شده است. اما اندکی بعد، خیریه ورلد ویژن در نامه‌ای به دولت اوباما خواست تا “وجوهات مرتبط با کارهای انجام شده” را به آژانس امداد اسلامی پرداخت کند.

تا مه ۲۰۱۵ دفتر کنترل دارایی‌های خارجی مجوز “یک بار انتقال حدود ۱۲۵ هزار دلار به آژانس امداد اسلامی” را تایید کرد. یک مقام ورلد ویژن، این حرکت را “کمک بزرگی” توصیف کرد زیرا “آژانس امداد اسلامی بی‌قرار شده و به اقدام حقوقی تهدید کرده بود و این امر می‌توانست به وجهه و جایگاه ما در سودان لطمه بزند.” به دنبال این کشف شگفت‌آور، آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا اعلام کرد سیاست‌هایش را از آن زمان مورد بازنگری قرار داده و دیگر اینکه، انتقال مذکور در دوره ریاست جمهوری اوباما انجام شده است.