عمران خان رهبر حزب تحریک انصاف که پس از ۲۲ سال تلاش سرانجام اکثریت نسبی کرسی های پارلمان پاکستان را برای تشکیل دولت مرکزی به دست آورد، به عقیده کارشناسان و تحلیلگران در دولت آینده این کشور با مشکلات فراوانی روبرو است. ‘عمران خان’ در تبلیغات انتخاباتی خود، وعده ایجاد ۱۰ میلیون شغل، ساخت پنج […]
عمران خان رهبر حزب تحریک انصاف که پس از ۲۲ سال تلاش سرانجام اکثریت نسبی کرسی های پارلمان پاکستان را برای تشکیل دولت مرکزی به دست آورد، به عقیده کارشناسان و تحلیلگران در دولت آینده این کشور با مشکلات فراوانی روبرو است.
‘عمران خان’ در تبلیغات انتخاباتی خود، وعده ایجاد ۱۰ میلیون شغل، ساخت پنج میلیون واحد مسکونی برای مردم بی بضاعت، ارائه یارانه به کشاورزان و افزایش منابع پولی خزانه دولت را به مردم داده است و با توجه به اوضاع اقتصادی این کشور، تحقق این اهداف طی پنج سال آینده، چالش بزرگ برای اعضای بلند پایه حزب تحریک انصاف تصور می شود.
عمران خان قبل از انتخابات سراسری با بیان اینکه فساد مالی مشکل اصلی پاکستان است عزم خود را در ریشه کنی فساد در دستگاه های دولتی پاکستان اعلام کرد. نخستین چالشی که تیم تحریک انصاف با آن روبرو است، تعیین و تدوین سیاست کلی برای توسعه و رشد بخش های مختلف اقتصادی کشور است.
در این مسیر دولت جدید به رهبری عمران خان تنها می تواند عامل مهم تسهیل کننده ایجاد فرصت های شغلی باشد و تحقق پنج میلیون شغل در پاکستانکاری سخت و سنگین تلقی می شود.
حزب تحریک انصاف برای ایجاد فرصت های جدید شغلی باید زمینه را برای سرمایه گذاری عظیم به ویژه بخش های صنعتی و کشاورزی در پاکستان فراهم سازد. در این راه دولت آینده پاکستان باید با تعیین سیاست های دقیق اقتصادی ضمن جذب اعتماد سرمایه داران خارجی آنها را در سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در طرح هیا این کشور تشویق کند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی پاکستان با توجه به رشد سریع جمعیت، این کشور به ۱۰ میلیون واحد مسکونی جدید نیاز دارد، از سوی دیگر به گفته کارشناسان اقتصادی و با توجه به مشکلات بی شمار مالی، دولت جدید در صورت داشتن برنامه ای منسجم می تواند بین یک تا دو دهه آینده در ساخت پنج میلیون واحد مسکونی ارزان قیمت برای قشر کم درآمد نقش آفرینی کند.
این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند تامین اعتبار، ساخت و احداث خانه، خیابان، بیمارستان، مدارس و دیگر زیرساخت ها میتواند زمینه ایجاد صدها هزار شغل برای مردم این کشور فراهم سازد در نتیجه اعضای ارشد حزب تحریک انصاف برای دستیابی به این شرایط، به برنامه ریزی دقیق و بر اساس اصول و معیار کارشناسانه نیاز دارند.
هر چند ۷۰ درصد صادرات پاکستان را محصولات کشاورزی تشکیل می دهد، مناطق روستایی این کشور از زمان استقلال تاکنون از سوی سیاستمداران کمتر مورد توجه قرار گرفته شده است. بیشتر ساکنان مناطق روستایی درایالت های مختلف از کمترین امکانات زندگی از جمله برق، بهداشت و آموزش بی بهره اند. هر چند حزب تحریک انصاف اعلام کرده توجه ویژه ای برای ارتقاء سطح زندگی روستاییان به کار می بندد، باید گفت که آیا تنها حمایت مالی از روستاییان می تواند زمینه رشد اقتصادی پاکستان را هموار سازد؟
از سوی دیگر کارشناسان اقتصادی پاکستان بر این باورند که کنترل کسری حساب جاری و کاهش تورم نقش مهمی در رشد و پیشرفت اقتصاد این کشور دارد.