معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طبیعت‌گردی برنامه‌ریزی شده و ضابطه‌مند می‌تواند به عنوان معیشت جایگزین برای دامداران منطقه مطرح شود گفت: علاوه بر حضور دام اهلی مازاد در منطقه، گردشگری بی‌ضابطه از مشکلات این منطقه است. حمید ظهرابی افزود: در طرح مدیریت پارک ملی لار، اکوتوریسم با مشارکت مستقیم […]

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طبیعت‌گردی برنامه‌ریزی شده و ضابطه‌مند می‌تواند به عنوان معیشت جایگزین برای دامداران منطقه مطرح شود گفت: علاوه بر حضور دام اهلی مازاد در منطقه، گردشگری بی‌ضابطه از مشکلات این منطقه است.
حمید ظهرابی افزود: در طرح مدیریت پارک ملی لار، اکوتوریسم با مشارکت مستقیم جامعه محلی پیش‌بینی شده است که در صورت همکاری سایر دستگاه‌ها، اجرای این طرح مدیریت می‌تواند هم گردشگری را در منطقه ضابطه‌مند کند، هم معیشتی جایگزین برای دامداران منطقه به وجود آورد. وی با بیان اینکه در کوهپایه قله دماوند در حوزه دو استان تهران و مازندران،در مجموع پروانه چرای ۸۳ هزار دام اهلی صادر شده است گفت: متاسفانه نظارت ضعیف بر ورود دام اهلی باعث شده تا دام ورودی به این منطقه بسیار بیشتر از تعداد پروانه‌های صادر شده برای چرای دام باشد و شاهد ورود ۳۰۰ هزار رأس به این مناطق هستیم. ورود ۳۰۰ هزار راس دام اهلی از مهمترین مشکلات حوزه آبریز لار و کوهپایه‌های قله دماوند است و سازمان جنگل‌ها و مراتع باید برنامه‌ای برای کاهش دام در این مناطق اجرا کند.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: حوزه آبریز رودخانه لار در کوهپایه‌های دماوند بالغ بر ۷۵ هزار هکتار وسعت دارد که در حوزه دو استان تهران و مازندران قرار گرفته است. پارک ملی لار یکی از ارزشمندترین ذخایر طبیعی کشور نیز با وسعت ۳۱ هزار هکتار در این ناحیه واقع شده است.