شاخصهای بلندمدت نشاندهنده افت شدید اوضاع معیشتی و اقتصادی ساکنان سرزمینهای اشغالی است که با افزایش فحشا و فروپاشی اجتماعی جامعه صهیونیستی همراه شده است. تصویب قانون یهودیت دولت اسرائیل بار دیگر به تبعیض نژادی و آپارتاید رسمیت داده و نقاب دروغین دموکراسی و حقوق بشر را از چهره متزلزل رژیم صهیونیستی برداشته است. رژیم […]
شاخصهای بلندمدت نشاندهنده افت شدید اوضاع معیشتی و اقتصادی ساکنان سرزمینهای اشغالی است که با افزایش فحشا و فروپاشی اجتماعی جامعه صهیونیستی همراه شده است. تصویب قانون یهودیت دولت اسرائیل بار دیگر به تبعیض نژادی و آپارتاید رسمیت داده و نقاب دروغین دموکراسی و حقوق بشر را از چهره متزلزل رژیم صهیونیستی برداشته است. رژیم اسرائیل با تصویب این قانون عملاً اعلام کرد که به هیچ یک از مبانی اساسی پذیرفتهشده در عرف و منشورهای بینالمللی پایبند نیست و قانون شهروندی و مساوات میان شهروندان و پذیرش حق تمامیت ارضی دیگران جز بهانهای برای اعمال سیاستهای تجاوزطلبانه این رژیم، ارزشی دیگر برای آنها ندارد، از همین رو بسیاری از تحلیلگران و نظریهپردازان مسایل سیاسی و اجتماعی، تصویب این قانون را اقدامی نشاندهنده استیصال تلآویو و رقابت با زمان بر سر نزدیک شدن موعد فروپاشی رژیم جعلی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی میدانند.
از سوی دیگر نگاهی به درون رژیم صهیونیستی نیز نشاندهنده تناقضهای ساختاری میان این جامعه ۷۲ملت بوده و رشد بالای پدیدههای ناهنجار اجتماعی و اخلاقی نظیر فسادهای جنسی و اداری و اخلاقی آنها را بیش از پیش بهسمت اضمحلال پیش میبرد. آنچه در این مقاله بررسی میشود، اختلالهای رفتاری و انحطاط اخلاقی صهیونیستها در عرصههای مختلف است که انشاءالله زمان موعود برای حذف این غده سرطانی از منطقه را نزدیک میکند.
رژیم صهیونیستی همواره سعی داشته چهرهای روشن و امیدبخش از زندگی در سرزمینهای اشغالی را ارائه دهد تا بیش از پیش بتواند صهیونیستها را از نقاط دیگر دنیا به فلسطین بکشاند. تلآویو در همین راستا حساسیت زیادی درباره عدم انتشار اخبار مربوط به اوضاع نابسامان اقتصادی ساکنان سرزمینهای اشغالی از خود نشان میدهد، اما واقعیتها و آمار موجود که حتی محافل صهیونیستی نیز آن را رد نمیکنند، نشاندهنده چیز دیگری است.
صندوق بینالمللی پول در بهار سال جاری با ارائه گزارشی اعلام کرد که بیشترین آمار فقر میان اعضای سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) در سرزمینهای اشغالی است. همچنین یک جمعیت غیررسمی در سرزمینهای اشغالی موسوم به لتیت با ارائه گزارشی در دسامبر گذشته به فقر شدید در سرزمینهای اشغالی واکنش نشان داده تأکید کرد که یکسوم ساکنان سرزمینهای اشغالی زیر خط فقر زندگی میکنند.
صندوق بینالمللی پول نیز در بیانیهای که در این خصوص صادر کرده بود، نوشت که بالا رفتن سطح فقر سبب بروز شکافهای گسترده در تولید و بهکارگیری اقلیتهای فلسطینی و یهودیان حریدیم در جامعه صهیونیستی شده است. این بیانیه هشدار داد که در صورتی که شکافهای کار و تولید برای این دو گروه پر نشود، تغییرات زیادی در ترکیب جمعیتی سرزمینهای اشغالی طی دهههای آینده ایجاد شود که به ثبات و توسعه در اسرائیل آسیب میزند.
از مهمترین نمودهای فقر در سرزمینهای اشغالی اقدامات نژادپرستانهای است که کابینه رژیم صهیونیستی ضد فلسطینیان داخل سرزمینهای اشغالی اعمال میکند، در همین راستا گزارشهای رسمی رژیم صهیونیستی که در دسامبر گذشته منتشر شد، نشان میدهد که نیمی از خانوادههای فلسطینی ساکن سرزمینهای اشغالی زیر خط فقر زندگی میکنند.
بر اساس گزارش سازمان لتیت در حال حاضر بیش از یک میلیون کودک فقیر در سرزمینهای اشغالی زندگی میکنند. مجموع افرادی که زیر خط فقر هستند، بالغ بر ۲٫۵ میلیون نفر است که ۳۰ درصد از ساکنان سرزمینهای اشغالی را شامل میشود. از این تعداد نزدیک به یک و نیم میلیون نفر بالغ و بیش از یک میلیون نفر کودک هستند. این آمار بدان معنا است که از هر سه کودک ساکن در سرزمینهای اشغالی یک نفر از آنها در فقر زندگی میکند. گزارش مؤسسات صهیونیستی به این موضوع اشاره میکند که ۱۰ درصد از افرادی که از کمکهای جمعیتهای مختلف استفاده میکنند، در سطلهای زباله برای خود دنبال غذا میگردند یا با گدایی امورات خود را بهسر میبرند. ۸۵ درصد از این افراد نیز از خرید داروهای لازم برای خود چشمپوشی میکنند.
۵۸ درصد از صهیونیستهایی که در نظرسنجیهای مربوط به این مؤسسه شرکت کردهاند، اعلام کردند که از اینکه دوستان خود را به منزلشان دعوت کنند، خجالت میکشند. ۱۳ درصد از این افراد نیز ابراز داشتند که در سال گذشته بهعلت تنگدستی دست به خودکشی زدهاند.
گزارش مؤسسات بیمه سرزمینهای اشغالی نیز نشان میدهد که خانوادههایی که در سرزمینهای اشغالی زیر خط فقر بهسر میبرند، در حال افزایش است، این رقم در سال ۲۰۱۵ حدود ۵۵٫۶ درصد بود، اما در سال ۲۰۱۶ به ۵۸٫۶ درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین تعداد خانوارهایی که یکی از والدین آنها حضور ندارد و زیر خط فقر زندگی میکند از ۲۱٫۷ درصد در سال ۲۰۱۵ به ۲۶٫۱ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش پیدا کرده است. این گزارش رسمی البته تلاش کرده آمار غیرواقعی از افراد زیر خط فقر در سرزمینهای اشغالی ارائه دهد و این تعداد را در سال ۲۰۱۶ میلادی، ۱٫۸ میلیون نفر اعلام کرده که ۸۴۲ هزار نفر از آنها کودک و ۴۶۳ هزار و ۳۰۰ نفر از آنها خانوار هستند. / تسنیم