با نزدیک شدن فصل تابستان، دور جدیدی از سفرها هم در کشور آغاز میشود، اما باید توجه کرد که گرمای هوا در این فصل میتواند مشکلاتی را برای سلامتی مسافران بویژه بیماران به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است چند نکته ساده بهداشتی را رعایت کنیم تا خاطرات شادی را از سفر برای خود و […]
با نزدیک شدن فصل تابستان، دور جدیدی از سفرها هم در کشور آغاز میشود، اما باید توجه کرد که گرمای هوا در این فصل میتواند مشکلاتی را برای سلامتی مسافران بویژه بیماران به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است چند نکته ساده بهداشتی را رعایت کنیم تا خاطرات شادی را از سفر برای خود و عزیزانمان بسازیم.
قبل از شروع سفر، برنامه مسافرتتان را تنظیم کنید و در این برنامه مدت زمان مسافرت، مسیر دقیق و توقفگاههای بین راه را مشخص کنید. بهتر است از وضعیت هوای مقصد و مسیر سفر نیز اطلاع کافی داشته باشید و مراکز امدادرسانی را در طول مسیر شناسایی کنید. همچنین در صورت سفر به کشورهای دیگر، از وضعیت بهداشتی و غذایی آنجا اطلاعات کافی کسب کرده و در صورت نیاز واکسن بزنید.
پیش از ترک منزل یکبار دیگر وسایل مورد نیاز در طول سفر را بازبینی کنید، اگر با وسیله نقلیه شخصی مسافرت میکنید، آن را از لحاظ فنی کاملا بررسی کنید و نقایصش را برطرف کنید. همچنین لوازم یدکی و ایمنی ضروری و لوازم پرمصرف نظیر شمع، پلاتین، تسمه پروانه و لاستیک یدکی را به همراه ببرید و از مسافرت با خودروی معیوب به طور جدی بپرهیزید. در عین حال برای پیشگیری از سوانح رانندگی، در زمانی که مضطرب، ناراحت و خستهاید، رانندگی نکنید و اگر خوابآلوده هستید، خودروی خود را در محل مناسبی نگه دارید و استراحت کنید.
در هنگام بروز حادثه، آرامش خود را حفظ کنید، چون اگر با عجله و شتاب تصمیم بگیرید، مشکلات را بیشتر خواهید کرد. تا حد امکان در صورت نیاز به توقف، از توقفگاههای تعبیه شده در طی مسیر استفاده کرده و در توقفهای اضطراری نیز موارد ایمنی لازم را رعایت کنید. همچنین دقت کنید افرادی که دارای شرایط خاصی هستند، باید در طول سفرشان از دستورهای ویژهای پیروی کنند.
همیشه توجه داشته باشید که کودکان نسبت به تغییر شرایط محیط حساستر هستند، بنابراین نسبت به کودکان در طول سفر توجه بیشتری داشته باشید و دستهای خود و کودکان را مرتبا با آب و صابون بشویید. در عین حال آب و غذای کافی به همراه داشته باشید و تا جای ممکن در طول مسافرت، غذا را برای مصرف یک وعده غذایی تهیه کنید. در هر صورت باقی مانده غذا را در ظرف سربسته و در مکان سرد نگهداری کنید و قبل از مصرف غذای باقیمانده آن را به مدت کافی حرارت دهید. اگر مجبور به صرف غذا در اغذیه فروشیها و رستورانهای بین راه هستید، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید در غیر این صورت از مصرف غذا در اماکن غیربهداشتی خودداری کنید.
سعی کنید از غذاهای بستهبندی شده استفاده کنید، کنسروها را قبل از مصرف حتما ۲۰ دقیقه بجوشانید، از خرید قوطیهای کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا دارای نشتی خودداری کنید، در طی مسافرت از مصرف شیر و فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه از جمله خامه، کره، پنیر و کشک غیرپاستوریزه خودداری کنید، اگر در مسافرت مجبور به استفاده از شیرخام غیر پاستوریزه شدید، حتما آن را جوشانده و ۱۰ دقیقه در حال جوش به هم بزنید.
در سفر حتما از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید، در صورتی که از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید باید آن را جوشانده و سپس مصرف کنید. برای پیشگیری از اسهال در مسافرت از مصرف غذا در رستورانهای غیربهداشتی بپرهیزید و در تهیه و مصرف غذا و میوه نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنید. در صورت ابتلا به اسهال در مسافرت بکوشید مایعات بیشتری مصرف کنید و از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنید. چون عوارض آنها زیاد است و اثری در کاهش دوره اسهال ندارند.
برای جلوگیری از رشد باکتری در مواد غذایی، هنگام مصرف غذاهای گرم آنها را در دمای بالای ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داده و سپس مصرف کنید. غذاهای سرد را هم در دمای کمتر از چهار درجه سانتیگراد نگهدارید. همچنین توجه کنید که غذاهای خام و نیمپز ممکن است آلوده به عوامل عفونی باشند، بنابراین در مسافرت از مصرف آنها بپرهیزید. علاوه بر این از مصرف مواد غذایی، به ویژه نوشیدنیهای دستفروشان در مسافرت بپرهیزید.
اگر مبتلا به آسم، حساسیت، تشنج صرعی، بیماریهای قلبی، بیماری قند یا بیماریهای خاص دیگری هستید، هنگام مسافرت برچسب هشداردهنده روی پیراهن، گردن بند یا مچ بند داشته باشید. در مسافرت مقداری داروهای اولیه مانند مسکنهای ساده، پماد سوختگی، قرص مسافرت، محلولهای ضدعفونی و وسایل پانسمان در کیف بهداشتی خود همراه ببرید. در مسافرت به مناطق گرم و پیادهروی در زیر نور خورشید، حتما خود را بپوشانید تا از ابتلا به آفتاب سوختگی پیشگیری شود.