در حالیکه قوانین و مقررات بین المللی حقوق بشر و بشردوستانه از کودکان در هر شرایطی حمایت می کند، اما ائتلاف خود خوانده عربی همه قوانین، اصول، هنجارها و ارزش ها را نادیده گرفته و با قتل عام کودکان یمنی پایه ای ترین اصول حمایت از آنها را زیر پا می گذارد. جنگ یمن به […]

در حالیکه قوانین و مقررات بین المللی حقوق بشر و بشردوستانه از کودکان در هر شرایطی حمایت می کند، اما ائتلاف خود خوانده عربی همه قوانین، اصول، هنجارها و ارزش ها را نادیده گرفته و با قتل عام کودکان یمنی پایه ای ترین اصول حمایت از آنها را زیر پا می گذارد.

جنگ یمن به عنوان یک جنایت بی سابقه علیه کودکان ثبت خواهد شد. جنگی شرورانه در فرومایه ترین سطح که تاکنون شش هزار کودک را کشته یا زخمی کرده است . صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) تایید کرد که ۵۵ کودک این هفته در زمان حمله هوایی نیروهای تحت امر عربستان به یک اتوبوس در یمن کشته شدند.

این تراژدی نگرانی‌های شدیدی را در جهان برانگیخت و جامعه بین‌المللی آنچه را که ‘بزرگترین حمله به کودکان’ از زمان آغاز درگیری‌ها در یمن در سال ۲۰۱۵ خواندند، به شدت محکوم کردند.

‘سوزانا کروگر’ مدیر اجرایی نهاد آلمانی ‘کودکان را نجات دهید’، در این زمینه گفت که این سازمان خواستار انجام تحقیقات کامل، فوری و مستقل درباره حمله اخیر و سایر حملات علیه غیرنظامیان و زیر ساخت‌های غیرنظامی مثل مدارس و بیمارستان‌ها در یمن است.

وی افزود: ما شاهد افزایش نگران‌کننده چنین حملاتی در یمن هستیم و هیچ اقدامی برای مسوولیت‌پذیری عامل این حوادث صورت نگرفته است. اما این اولین بار نیست که کودکان در جنگ یمن آسیب می‌بینند.

بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، بیش از شش هزار کودک از مارس ۲۰۱۵ و در جریان چهار سال جنگ ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان با یمن، کشته یا زخمی شده اند.

سخنگوی ‘یونیسف’ به ‘دویچه‌وله’ گفت: یمن بدترین جای جهان برای کودکان است. با اطمینان می‌توان گفت که اکنون هیچ جای امنی در یمن برای کودکان وجود ندارد. تقریبا تمام کودکان در این کشور به دلیل جنگ نیازمند دریافت کمک‌های بشردوستانه هستند و مجموعه‌ای از عوامل چنین وضعیتی را به وجود آورده است.

این مقام یونیسف افزود: ایمنی و حفاظت از کودکان به دلیل حملات مکرر و به دلیل خشونت بی‌وقفه علیه کودکان رو به وخامت گذاشته است. اما همچنین وضعیت انسانی در یمن به دلیل جنگ وخیم‌تر شده است.

‘گرت کاپلار’ مدیر منطقه‌ای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا هم می گوید که ۲ میلیون کودک در یمن از سوء تغذیه شدید رنج می برند و بیش از ۱۱ میلیون کودک ( تقریبا تمامی دختران و پسران ) در کشور جنگ‌زده یمن نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه دارند.

او افزود: بر اساس ارزیابی یونیسف، در یمن هر ۱۰ دقیقه یک کودک به یک بیماری که قابل پیش گیری است، مبتلا می شود. جنگ در یمن متاسفانه جنگ علیه کودکان است. از ماه مارس سال ۲۰۱۵ تقریبا ۶ هزار کودک در یمن کشته و یا به سختی مجروح شده اند.  کاپلار گفت: هزاران مدرسه و مرکز بهداشت و درمان آسیب دیده یا کاملا تخریب شده‌اند.

بر اساس ارزیابی سازمان ملل بیش از ۲۰ میلیون نفر در یمن نیازمند کمک هستند و ۷ میلیون نفر هم در معرض خطر گرسنگی و قحطی قرار دارند. مقام‌های سازمان ملل هشدار داده‌اند که اگر محاصره همه‌جانبه یمن از سوی ائتلاف سعودی برداشته نشود، این کشور احتمالا در معرض بزرگترین قحطی جهان در طول‌ دهه‌های اخیر قرار می‌گیرد.

یونیسف در گزارشی اعلام کرد: بالغ بر نیم میلیون کودک یمنی به دلیل شروع جنگ با مداخله عربستان در این کشور در سال ۲۰۱۵ ، مدرسه و تحصیل را ترک کرده‌اند. یونیسف افزود: با در نظر گرفتن این رقم، اکنون تعداد کودکانی که در یمن از دسترسی به تحصیلات محروم هستند، به دو میلیون نفر می‌رسد.

‘مریتسل رلانو’ نماینده یمن در یونیسف هم معتقد است: به دلیل محدود شدن دسترسی به آموزش و تحصیلات در یمن اکنون یک نسل کامل از کودکان در این کشور آینده‌ای تیره و تار را در پیش‌رو دارند.

وی هشدار داد که با تشدید جنگ در یمن، رفتن کودکان به مدرسه نیز خطرناک‌تر شده چرا که کودکان در مسیر مدرسه با خطر کشته شدن روبرو هستند.

او گفت: بسیاری از والدین کودکان یمنی از بابت نگرانی نسبت به جان فرزندشان جلوی رفتن آنها را به مدرسه می‌گیرند. این فقدان دسترسی به تحصیلات باعث شده که خانواده‌ها و کودکان در این کشور رو به انجام اقدامات جایگزین خطرناکی مثل ازدواج زود هنگام، وادار کردن کودکان به کار و یا شرکت کردن آنها در جنگ بیاورند.

دفتر یونیسف در یمن بیست و هشتم تیر ماه گذشته در توییتی اعلام کرد: به رغم پیشرفت‌های حاصله در واکنش به شیوع وبا، سیستم نامطلوب بهداشت و درمان و درگیری‌های کنونی در یمن، بر این تلاش‌ها تاثیر گذاشته است.

در ادامه این توییت آمده است: طی ۱۳ ماه گذشته تعداد کل موارد گزارش شده مشکوک به ابتلا به وبا یک میلیون و ۱۱۸ هزار و ۳۸۱ مورد بوده به طوری که آمار تلفات و مرگ بر اثر وبا با عبور از آمار قبلی ۲ هزار نفری، حال به بیش از ۲ هزار و ۳۱۱ نفر رسیده است.