معاون اسبق وزیر نفت، گفت: آمریکا مجبور است به خریداران نفت ایران معافیت بدهد، چون در غیر این صورت قیمت نفت بالا می رود و اقتصادهای زیادی که به هم متصل هستند به هم می ریزد. سید مهدی حسینی درباره ادعای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا، برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران گفت: […]
معاون اسبق وزیر نفت، گفت: آمریکا مجبور است به خریداران نفت ایران معافیت بدهد، چون در غیر این صورت قیمت نفت بالا می رود و اقتصادهای زیادی که به هم متصل هستند به هم می ریزد.
سید مهدی حسینی درباره ادعای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا، برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران گفت: تقاضا برای نفت در دنیا سالانه بین یک و نیم تا دو میلیون بشکه افزایش می یابد. یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت است به طوری که طبق آخرین گزارش سازمان ملل جمعیت دنیا در سال ۲۰۵۰ به ۹ تا ۱۰ میلیارد نفر می رسد در واقع از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۵۰ جمعیت دنیا دو برابر می شود و این یکی از پارامترهایی است که مصرف انرژی را بالا می برد.
این کارشناس انرژی دلیل دوم افزایش تقاضا برای مصرف انرژی را رشد اقتصادی عنوان کرد و افزود: متوسط رشد اقتصادی دنیا سه تا چهار درصد است. البته میزان رشد کشورهایی مثل چین و هند به ۸ تا ۹ درصد هم رسیده است رشد اقتصادی هم با مصرف انرژی رابطه مستقیم دارد و این هم از پارامترهایی است که باید مد نظر قرار گیرد.
وی سومین دلیل افزایش تقاضا برای مصرف نفت را بهبود استاندارد زندگی در کشورهای مختلف عنوان کرد و افزود:البته پارامترهایی مثل ملاحظات زیست محیطی و یا رشد تکنولوژی هم تقاضا را کاهش می دهد، ولی در یک سبد انرژی میزان تقاضا برای نفت بین یک و نیم تا دو میلیون بشکه است.
معاون اسبق وزیر نفت ادامه داد: عربستان سعودی مدعی است دو میلیون بشکه ظرفیت مازاد دارد اما واقعیت غیر از این است . عربستان چنین ظرفیتی را ندارد. شاید به صورت مقطعی بتواند ۲۰۰ هزار یا ۳۰۰ هزار بشکه بتواند بالا ببرد ولی اینکه یکدفعه این میزان تولید خود را بالا ببرد چنین چیزی نیست. روسها هم بد بازی می کنند ولی فکر نمی کنم آنها هم بتوانند ظرفیت خود را به این میزان افزایش دهند.
حسینی افزود: اینطور نیست که دنیا بگوید ما نفت ایران را نمی خواهیم . تقاضا برای نفت ایران وجود دارد و فکر هم نمی کنم بتوانند نفت دیگری را جایگزین کنند. در بدترین حالت ممکن است در بازه زمانی کوتاه مدت و به قصد وارد کردن شوک چنین کاری بکنند ولی این اقدام نمی تواند درازمدت و ادامه دار باشد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است بخواهند با استفاده از ذخایر استراتژیک یک مرتبه نفت زیادی در بازار بریزند و بگویند نفت ایران را نخرید از این طریق در کوتاه می توانند حرکت شوک گونه ای ایجاد کنند، اما این کار هم به اصطلاح یک بار مصرف است.
این کارشناس حوزه انرژی یادآورشد: اگر خیلی بخواهیم بدبین باشیم، ممکن است با همه تهدیداتی که دارند ما را به دوران تحریم برگردانند و ما حدود یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه صادرات داشته باشیم.
حسینی همچنین درباره مذاکرات خریداران نفت ایران با آمریکا برای گرفتن معافیت از آمریکا اظهار داشت: آمریکا مجبور است معافیت هایی به خریداران نفت ایران بدهد چون قیمت نفت آنقدر بالا می رود که اقتصادهای زیادی در دنیا به هم می ریزد چرا که اقتصادهای دنیا به هم متصل هستند.