خوردن هندوانه برای رفع تشنگی و تامین آب مورد نیاز بدن، در روزهای گرم تابستان، بسیار حائز اهمیت است. به گزارش مهر، گیاه هندوانه گیاهی یک ساله و علفی متعلق به گونههای مختلف از خانواده کدوئیان است. خاستگاه این گیاه، جنوب آفریقا است ولیکن امروزه در ایران به مقدار فراوان کاشته میشود. این گیاه دارای […]
خوردن هندوانه برای رفع تشنگی و تامین آب مورد نیاز بدن، در روزهای گرم تابستان، بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش مهر، گیاه هندوانه گیاهی یک ساله و علفی متعلق به گونههای مختلف از خانواده کدوئیان است. خاستگاه این گیاه، جنوب آفریقا است ولیکن امروزه در ایران به مقدار فراوان کاشته میشود. این گیاه دارای ساقه پیچکدار، برگ هایی با بریدگیهای عمیق و منقسم به لوبهای مدور، گلهای زردرنگ و میوه آبدار است. در گذشته به این میوه “تربوزه” میگفتهاند.
هندوانه میوهای شیرین و آبدار است که مصرف آن علاوه بر رفع تشنگی و تامین آب بدن به دلیل محتوای آب بالا حاوی مقادیر قابل توجهی املاح و ویتامینها شامل آهن، پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ث، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است. مصرف یک لیوان آب هندوانه، ۲۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین ث و ۱۴ درصد نیاز روزانه به ویتامین آ را تامین میکند.
همچنین نتایج مطالعات نشان دهنده نقش مهم سیترولین در سیکل اوره بدن میباشد، به این ترتیب که سیترولین قادر است نیتروژن خون را جذب و آن را به ادرار تبدیل کند. این آمینو اسید همچنین قادر است اسیدآمینه آرژینین تولید کند که در افراد دچار کمبود این اسیدآمینه مفید میباشد. آرژینین همچنین میتواند رشد ماهیچهها را بهبود داده، سیستم ایمنی را تحریک کند و با خستگی مبارزه کند.
از دیدگاه طب ایرانی، هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و مصرف آن در افراد سردمزاج مناسب نیست. در صورت تمایل افراد سردمزاج به خوردن هندوانه، بهتر است هندوانه همراه با عسل یا شکر میل شود. آب هندوانه به عنوان مسکن تشنگی، مدر و خنکی در بیماران مبتلا به تب و بیماریهای عفونی کاربرد دارد. مربای پوست هندوانه نیز جهت تقویت هضم توصیه شده است.