محمدحسین جعفری سمیع/دبیرسرویس سیاسی اشاره: در روزهایی که ملت باید برای روزهای سخت آینده آماده شوند و در شرایطی که کشور به شدت نیازمند وحدت و انسجام ملی است ، در روزهای اخیر بار دیگر شاهد تنش آفرینی جریان های مشکوک و تفرقه افکن وابسته به دلواپسان بودیم. اقداماتی که به رغم مغایرت آن با […]
محمدحسین جعفری سمیع/دبیرسرویس سیاسی
اشاره: در روزهایی که ملت باید برای روزهای سخت آینده آماده شوند و در شرایطی که کشور به شدت نیازمند وحدت و انسجام ملی است ، در روزهای اخیر بار دیگر شاهد تنش آفرینی جریان های مشکوک و تفرقه افکن وابسته به دلواپسان بودیم. اقداماتی که به رغم مغایرت آن با مصالح ملی و منافع کشور ، بارها و بارها اتفاق افتاده اما کمتر مورد بررسی و پیگیری قرار گرفته است. امروز این سوال در اذهان عمومی مطرح است که علت عدم برخورد با جریان های ساختارشکن وابسته به دلواپسان چیست؟ پیرامون این موضوع و راهکارهای عملی ایجاد انسجام ملی و بازپروری اعتماد عمومی «جمله» با قاسم میرزایی نیکو ، نماینده مجلس شورا و عضو فراکسیون امید به گفت و گو پرداخته که در ادامه می خوانید.
*ارزیابی شما پیرامون حوادث اخیر مدرسه فیضه قم و حواشی مراسم دعای عرفه در تهران چیست ؟
کشور با توجه به فشارهای خارجی و مشکلات داخلی در شرایطی قرار دارد که نیازمند وحدت و انسجام داخلی است. ترکیه نیز در چنین شرایطی قرار گرفت اما از چالش به وجود آمده در جهت ایجاد وحدت و انسجام ملی بر علیه فشارهای خارجی استفاده کرد. اما متاسفانه ما به جای آنکه از این فشارها و تهدیدات خارجی در جهت ایجاد انسجام و وحدت ملی بهره برداری کنیم ، به اختلافات داخلی دامن زدیم و حتی پا را از آن فراتر گذاشته و به تهدید یکدیگر پرداختیم. این حوادث اخیر در قم و تهران خود حکایت از آن دارد که این جریانات دارای یک عقبه است. بیان مطالبی همچون آن چیزی که در تجمع فیضیه و در مراسم روز عرفه تهران مطرح شد ، در کشوری که سازمان ها و نهادهای امنیتی قوی و فعالی دارد سوال برانگیز است و امیدواریم مسئولین مربوطه از این موضوع بی تفاوت نگذرند و آن را پیگیری کنند.
*به عنوان نماینده ملت ، چه بیشنهادی برای برون رفت از وضعیت موجود دارید؟
در واقع رمز پیروزی و موفقیت ما در عبور از شرایط فعلی اول ایجاد انسجام و وحدت و دوری از تفرقه افکنی است و دوم پرهیز از موازی کاری در دستگاه های اجرایی است. امروز دولت سایه به موازات دولت در امور کشور تاثیرگذار است. شاید وقت آن رسیده این دولت در سایه از سایه خارج شود و دوشادوش دولت حقیقی مشکلات کشور را برطرف کند. موضوع مهم دیگری که در ایجاد انسجام ملی و بازسازی اعتماد عمومی موثر است ، بحث مبارزه با فساد است. این موضوع که از روز گذشته به طور رسمی وارد فاز اجرایی شده ، افکار عمومی را به خود جلب کرده است و مردم توقع دارند این مبارزه بدون گزینش و تبعیض انجام پذیرد و همه بخش های تاثیرگذار و افراد را شامل شود. در شرایط فعلی کشور تنها با مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مفسدین اقتصادی به دور از مماشات می توان اعتماد را به جامعه بازگرداند. این مبارزه باید به صورت فراگیر و به دور از رفتارهای گزینشی انجام پذیرد تا تاثیر خود را در جامعه نشان دهد. یکی دیگر از مباحثی که در ایجاد وحدت و انسجام ملی تاثیرگذار است ، موضوع عفو کسانی است که جرم امنیتی و جنایی مرتکب نشده اند و تنها به دلیل ابراز عقیده محکوم شده اند. افرادی همچون دانشجویان و یا برخی از معترضین دی ماه و بعد از آن . باید پذیرفت که عفو عمومی در شرایط فعلی تاثیر زیادی در ایجاد انسجام و وحدت ملی دارد.
*چند ماه پیش نیز موضوع عفو عمومی در قالب یک طرح در مجلس مطرح شد و واکنش های زیادی به همراه داشت. با دتوجه به سنگ اندازی هایی که توسط برخی در داخل و خارج مجلس صورت می گیرد آیا اجرای این طرح ممکن است؟
بالاخره در شرایط فعلی تنها ۲ راه وجود دارد یکی سرخم کردن در مقابل افرادی که تلاش می کنند حرف خود را به کرسی بنشانند و در این راه هر ترفندی را بکار می گیرند و یا اینکه برای اتحاد و همبستگی داخلی مبارزه کنیم. جامعه زنجیره ای از ارتباطات میان مردم است و بسیاری از مردم و خانواده ها امروز درگیر مسائلی از این دست هستند که اگر شاهد عطوفت و بخشش نظام باشند ، یقیناً نگاه مثبت آنان را نسبت به نظام و کشور به همراه خواهد داشت و این نگاه مثبت در جامعه گسترش پیدا خواهد کرد. باید پذیرفت امروز حال عمومی جامعه خوب نیست. جامعه به شدت دچار ناامیدی و بی اعتمادی شده است و باید برای نجات جامعه از این وضعیت تلاش کرد.
*ارزیابی شما نسبت به آنچه که در جامعه می کذرد چیست و اصولاً اعتماد عمومی را در چه وضعیتی برآورد می کنید؟
بیشترین بی اعتمادی جامعه امروز نسبت به مسئولین است. به راحتی این موضوع را در رفتار مردم می توان دید. مردم دیگر نسبت به سخنان مسئولین اعتنایی نکرده و هیچ اعتمادی به وعده های آنان ندارند.امروزه در شبکه های مجازی به راحتی می توان واکنش مردم را نسبت به رفتار و سخنان مسئولین مشاهده کرد و به عمق بی اعتمادی آنان نسبت به مسئولین کشور پی برد. بنابراین تنها راه پیش روی مسئولین کشور اعتمادسازی است. باید اعتماد از دست رفته مردم را بازسازی کرد و برای این منظور نیز ابتدا باید از مردم دلجویی کرد.
*عاقبت عده ای توانستند در مجلس موضوع طرح سوال از رئیس جمهور را به مرحله اجرا درآورند. به نظر شما در شرایط فعلی ، سوال از رئیس جهور می تواند گره ای از مشکل کشور بگشاید؟
به نظر من تنها سوال از رئیس جمهور کافی نیست بلکه باید افراد دیگری نیز مورد سوال قرار گیرند. افرادی که هرکدام به نوعی در شرایط پیش آمده در کشور سهیم هستند. مسئولینی همچون مسئولین قوه قضائیه ، قوه مقننه و شورای عالی امنیت ملی و دیگر تصمیم گیرندگان کشور . به لطف خدا تصمیم گیرنده در کشور کم نداریم. ای کاش فرصت ، قدرت و موقعیتی بود که از همه این تصمیم گیرندگان سوال می شد. به هر ترتیب قرار است ۶ شهریور رئیس جمهور به مجلس بیاید و به سوالات پاسخ دهد. به نظر من نقش آقای روحانی در رابطه با پاسخگویی و نوع پاسخ هایی که ارائه می دهند بسیار مهم است. ایشان به خوبی می توانند از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند مگر اینکه خودشان به هر دلیلی از بیان مسائل اجتناب کنند.