رقابت‌های وزنه برداری بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ گرچه از نظر نتیجه برای ایران خوب بود اما نکات زیادی داشت که نگرانی‌ها را نسبت به مسابقات جهانی و همچنین المپیک ۲۰۲۰ افزایش می‌دهد. رکوردگیری که از وزنه برداران مدعی در هفته اول لیگ برتر به عمل آمد فهرست تیم اعزامی به بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی را اینطور […]

رقابت‌های وزنه برداری بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ گرچه از نظر نتیجه برای ایران خوب بود اما نکات زیادی داشت که نگرانی‌ها را نسبت به مسابقات جهانی و همچنین المپیک ۲۰۲۰ افزایش می‌دهد. رکوردگیری که از وزنه برداران مدعی در هفته اول لیگ برتر به عمل آمد فهرست تیم اعزامی به بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی را اینطور مشخص کرد: مجید عسگری در دسته ۶۹ کیلو، علی مکوندی در ۸۵ کیلو، سهراب مرادی و کیانوش رستمی در ۹۴ کیلو، علی هاشمی و محمدرضا براری در ۱۰۵ کیلو و بهداد سلیمی و سعید علی حسینی در دسته فوق سنگین.

از همان ابتدا نام عسگری به عنوان وزنه بردار ذخیره در فهرست قرار گرفت و همین موضوع سبب شد او تمرین را کنار گذاشته و از لیست نفرات اعزامی خارج شود.این در شرایطی بود که کیانوش رستمی تصمیم گرفته بود در وزن سهراب مرادی در بازی‌های آسیایی شرکت کند و با وجود ناکامی در رکوردگیری، اما باز هم نامش در میان نفرات اعزامی قرار گرفت تا مشخص شود فدراسیون نیز موافق تغییر وزن اوست.

پیش از این از اردوی تیم ملی شنیده می‌شد که کیانوش رستمی از سهراب مرادی خواسته با توجه به تغییر اوزان وزنه برداری از مسابقات جهانی عشق آباد ترکمنستان، هر دو در بازی‌های آسیایی تغییر وزن دهند که طبیعتا چنین چیزی مورد قبول مرادی واقع نشد و به این ترتیب دو قهرمان المپیک در یک دسته قرار گرفتند چراکه در وزنه برداری برخلاف خیلی از رشته‌ها «دو پادشاه در یک اقلیم می‌گنجند» و حضور دو قهرمان مدعی در یک دسته، جای کسی را تنگ نمی‌کند و هر کسی رکورد بهتری داشته باشد مدال خوشرنگ‌تری را از آن خود خواهد کرد همان اتفاقی که در دسته سنگین وزن هم رخ داد و طلا و نقره این دسته در بازی‌های آسیایی از آن ایران شد.

آنهایی که از تصمیم کیانوش رستمی در مورد تغییر وزن انتقاد می‌کردند، اعتقاد داشتند این وزنه بردار لااقل می‌توانست با کنترل وزنش، در بازی‌های آسیایی نیز در دسته ۸۵ کیلو وزنه بزند تا همچون گذشته دو طلا در دو دسته ۸۵ و ۹۴ کیلو از آن خود کنیم – البته در صورتی که آماده باشد- و پس از آن به دسته بالاتر می‌رفت، اما کیانوش رستمی که عادت دارد تنهایی تصمیم بگیرد و به تنهایی همه تصمیماتش را اجرا کند، این بار هم خودش اینگونه تصمیم گرفت که بازی‌های آسیایی جایی برای محک زدن خودش در دسته جدید باشد.

مجید عسگری نخستین نماینده وزنه برداری ایران در بازی های آسیایی بود که روز ۳۱ مرداد ماه در دسته ۶۹ کیلو روی تخته رفت. رفت و بازگشت عجیب او، خیلی‌ها را به این اعتقاد رسانده بود که به عنوان توریست عازم جاکارتا می‌شود! طبیعی هم بود کسی که اردو را به ظن اینکه جایی در تیم اعزامی ندارد ترک کرده و سپس دوباره به این جمع اضافه شده و وقتی وضعیت بدنی‌اش را می‌بیند اعلام می‌کند که نمی‌تواند در جاکارتا کاری از پیش ببرد و عنوان می‌شود تصمیمش احساسی بوده و در نهایت در قالب تیم ملی عازم اندونزی می‌شود؛ نمی‌تواند حتی در جدول باقی بماند.

محمدحسین برخواه سرمربی تیم ملی هم در مورد عسگری پیش از اعزام گفته بود که با شرایط موجود عسگری شانسی برای کسب مدال نخواهد داشت. عسگری که در گروه B قرار گرفته بود، وی در مهار وزنه های ۱۳۳ و ۱۳۵ کیلوی یک ضرب ناموفق بود تا بدون اینکه شانس حضور در حرکات دوضرب را داشته باشد اوت کند.

اوتی بعدی تیم ملی، علی مکوندی بود. دردسته ۸۵ کیلو، همان وزنی که اگر کیانوش رستمی صلاح نمی دید در این مقطع وزنش را تغییر دهد، شاید یک طلای قطعی داشتیم. مکوندی هم در گروه B وزنه زد و او هم سه بار در مهار وزنه ۱۵۳ کیلو ناکام بود تا از دور رقابت‌ها حذف شود.

همانطور که انتظار می‌رفت سهراب مرادی بهترین وزنه بردار ایران در بازی‌های آسیایی بود. او در رقابت‌های دسته ۹۴ کیلو پس از ۱۹ سال رکورد یک ضرب دنیا را با وزنه ۱۸۹ کیلوگرمی شکست در حالی که رکورددار یک ضرب ۹۴ کیلو پیش از این کاکیاسویلی از یونان بود که سال ۱۹۹۹ وزنه ۱۸۸ کیلو را بالای سر برده بود.

سهراب مرادی در اولین حرکت دوضرب ۲۲۱ کیلوگرم را مهار کرد و با مجموع ۴۱۰ کیلوگرم طلای بازی‌های خود را قطعی کرد اما کیانوش رستمی که در یک ضرب توانست تنها وزنه ۱۷۵ کیلویی را بالای سر ببرد و در مهار دو وزنه دیگر ناکام بود، در حمله به وزنه ۲۱۸ کیلوگرم ناکام ماند و از دور رقابت‌ها کنار رفت. براین اساس با وجودی که پیش بینی خیلی‌ها پیش از آغاز رقابت‌ها طلا و نقره این دسته برای سهراب مرادی و کیانوش رستمی بود، طلا با اقتدار از آن ایران شد اما نقره و برنز این دسته از آن وزنه برداران قطر و تایلند با مجموع ۳۸۱ و ۳۸۰ کیلو شد.