مدیر مرکز مطالعات سیاست تجاری اندیشکده ‘کاتو’ گفت، ‘دونالد ترامپ’ به احتمال زیاد ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را مرحله به مرحله مشمول تعرفه می کند و این امر موجب تشدید تنش های تجاری بین واشنگتن و پکن خواهد شد. ‘سیمون لستر’ گفت: جهان در انتظار زمان و چگونگی اجرای تصمیم ترامپ در زمینه اعمال […]

مدیر مرکز مطالعات سیاست تجاری اندیشکده ‘کاتو’ گفت، ‘دونالد ترامپ’ به احتمال زیاد ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را مرحله به مرحله مشمول تعرفه می کند و این امر موجب تشدید تنش های تجاری بین واشنگتن و پکن خواهد شد. ‘سیمون لستر’ گفت: جهان در انتظار زمان و چگونگی اجرای تصمیم ترامپ در زمینه اعمال تعرفه بر فهرستی از کالاهای چینی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار است و به احتمال زیاد این کار را مرحله به مرحله انجام خواهد داد.

لستر امروز در گفت وگو با این شبکه آمریکایی افزود: اعمال تعرفه قبلی بر ۵۰ میلیارد دلار واردات از چین، در مرحله نخست با وضع تعرفه بر ۳۴ میلیارد دلار کالای چینی آغاز و مرحله دوم آن با اعمال تعرفه بر ۱۶ میلیارد دلار محصولات چینی تکمیل شد. تعرفه جدید ۲۰۰ میلیارد دلاری نیز احتمالا مرحله ای و با وضع تعرفه بر ۲۰ میلیارد دلار کالای چینی شروع می شود.

به گفته لستر، با توجه به بی ثمری دور جدید مذاکرات چین و آمریکا درباره تعرفه های اعمال شده، وضع تعرفه جدید آمریکا بر محصولات چینی باعث تشدید تنش تجاری بین آمریکا و چین به عنوان اقتصادهای برتر جهان خواهد شد. آمریکا تا کنون ۵۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی را مشمول تعرفه کرده و پکن نیز به همین روش تلافی کرده است.

بلومبرگ هفته گذشته با استناد به اظهارات مقامات آگاه اعلام کرده بود که آمریکا این هفته ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را مشمول تعرفه می کند. چین نیز از آمادگی خود برای تلافی این اقدام آمریکا با وضع تعرفه بر ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی خبر داد.

 

نیرنگ یونایتد ایرلاین آمریکا

شرکت هواپیمایی ‘یونایتد ایرلاین’ آمریکا با یک اقدام زیرکانه علیه ‘اصل یک چین’ اعلام کرده است که در فهرست برنامه های هوایی خود بجای استفاده از نام تایوان و هنگ کنگ از ارزهای ملی آنها اسم می برد. چین که بشدت به آمریکا و کشورهای دیگر هشدار داده بود اگر با این کشور مسیر پروازی دارند نمی توانند نام تایوان و هنگ کنگ را زیرمجموعه خود قرار دهند، باز هم به این فریبکاری واشنگتن اعتراض کرده است.

وزارت خارجه چین در بیانیه ای آورده است که اصل چین واحد زیربنای همکاری پکن با کشورهای دیگر به حساب می آید و نقض آن از سوی دیگران به روابط چین با آنها لطمه وارد می کند. با این وصف یونایتد ایرلاین اعلام کرده است که از این پس در فهرست پروازی خود بجای نام های تایوان و هنگ کنگ از ارزهای آنها نام می برد و در این فهرست جدید از دلار جدید تایوان، یوان چین و دلار هنگ کنگ اسم برده است. روزنامه گلوبال تایمز چین در این باره می نویسد که آمریکا با این اقدام در واقع تلاش کرده است تا چینی ها را احمق فرض کند و این یک فریبکاری آشکار علیه اصل یک چین است.

دولت چین پیشتر خواستار آن شده بود که خطوط هوایی دنیا از این پس به جای اینکه مستقیما هنگ کنگ و تایوان را نام ببرند به آنها به عنوان بخشی از چین اشاره کنند اما استفاده از نام این مناطق با ارزهای ملی آنها، این توصیه و هشدار را نادیده گرفته است.

‘هوا چون یینگ’ سخنگوی وزارت خارجه چین نیز پیشتر در مصاحبه با خبرنگاران در پکن گفته بود که در دنیا فقط یک چین وجود دارد و تایوان هم بخشی از خاک این کشور است. وی افزود که فرقی نمی کند کشوری بخواهد با روش های مختلف از این اصل شانه خالی کند مهم اینجا است که جامعه بین المللی روی این موضوع پکن اشتراک نظر دارد و به اصل یک چین پایبندی نشان می دهد.

 

هشدار وزیر دفاع انگلیس نسبت به تهدید داعش

وزیر دفاع انگلستان هشدار داد که تروریست‌های داعش مستقر در افغانستان و سایر حامیان آنها همچنان تهدیدی جدی برای کشورش و سایر ملل اروپایی هستند. گاوین ویلیامسون، وزیر دفاع انگلستان در گفتگو با شبکه خبری اسکای نیوز و در جریان سفرش به افغانستان گفت:‌ ما همچنان شاهد فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان هستیم و شواهدی داریم که نشان می‌دهد آنها نه فقط برای انگلیس بلکه برای تمام قاره اروپا تهدید هستند. آنچه ما می بینیم تهدیدی واقعی از سوی این گروه ها برای انگلستان است.

وی ادامه داد: تلاش ها برای جلوگیری از حملات بعدی از سوی آنها ادامه دارد. ما به گونه‌ای اقدام می کنیم که اطمینان حاصل کنیم دیگر حملاتی شبیه به حملات منچستر نداشته باشیم.

تهدید تروریستی همچنان در سال‌های اخیر در انگلستان در سطح بالا باقی مانده است. این کشور با یکسری حملات تروریستی مرگبار از جمله پل وستمینستر، لندن و پارلمان در مارس ۲۰۱۷ روبرو بوده است. اخیرا نیز جرارد باتن، رهبر حزب مستقل انگلیس به کشورهای اروپایی درباره تهدید تروریستی از جانب “مهاجران بی‌هویت با فرهنگ‌های بیگانه” هشدار داده بود. از سال ۲۰۱۵، اروپا با بدترین بحران مهاجرت در طول تاریخ خود مواجه بوده است.