‘رودریگو دوترته’ رئیس جمهوری جنجالی فیلیپین که روز گذشته سفر به اراضی اشغالی را آغاز کرد، درصدد خرید تسلیحات نظامی از رژیم صهیونیستی است. ‘دوترته’ مهم ترین هدف از سفر چهار روزه به سرزمین های اشغالی و اردن را خرید سلاح عنوان کرده است . فیلیپین در دهه های طولانی علاوه بر خرید تجهیزات نظامی […]
‘رودریگو دوترته’ رئیس جمهوری جنجالی فیلیپین که روز گذشته سفر به اراضی اشغالی را آغاز کرد، درصدد خرید تسلیحات نظامی از رژیم صهیونیستی است. ‘دوترته’ مهم ترین هدف از سفر چهار روزه به سرزمین های اشغالی و اردن را خرید سلاح عنوان کرده است .
فیلیپین در دهه های طولانی علاوه بر خرید تجهیزات نظامی از آمریکا از واشنگتن کمک های مالی دریافت کرده است. دوترته نخستین رئیس جمهوری فیلیپین است که در ۶۰ سال گذشته به سرزمین های اشغالی سفر می کند. برنامه مقابله با مواد مخدر وی با مخالفت و انتقادهای گسترده سازمان ها و نهادهای حقوق بشری در جهان از جمله دیده بان حقوق بشر و دیوان بین المللی دادگستری روبرو شده است.
براساس گزارش رسانه های فیلیپین ،آمارهای رسمی از اعدام چهار هزار و ۵۰۰ نفر از معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر از سال ۲۰۱۶ تاکنون حکایت دارد اما آمار غیر رسمی این تعداد را تا ۱۲ هزار نفر ذکر می کنند. وی بارها درسخنرانی هایش خود را هیتلر نامید و افزود از اینکه سه میلیون معتاد و قاچاقچی در فیلیپین را از بین ببرد خوشحال خواهدشد.
رسانه های آسیایی نوشتند به رغم اظهارات ضد یهودی ‘دوترته’ به سرزمین های اشغالی سفر کرده است. راساس گزارش رسانه های فیلیپینی در حال حاضر هزاران کارگر فیلیپینی در اراضی اشغالی مشغول به کار هستند. از زمان حضور دوترته در قدرت سیاست خارجی فیلیپین شاهد تغییرات مستمر و جهت گیری های متفاوت و متناقض بوده است.
مانیل در ادامه این سیاست ها با گسترش روابط خود با چین و روسیه به عنوان رقبای آمریکا در منطقه همچنان خود را از متحدان آمریکا نیز می داند. آمریکا و کانادا در سال گذشته چند قرارداد فروش تسلیحات به مانیل را کنار گذاشتند. دوترته نیز در پاسخ به این اقدام گفت مانیل دیگر به دنبال تسلیحات دست دوم آمریکا نیست .
‘استریت تایمز’ رسانه منطقه ای در جنوب شرق آسیا گزارش داد اسرائیل از بزرگترین صادرکنندگان اسلحه جهان بیش از ۶۰ درصد از تولیدات خود را به کشورهای آسیا- پاسفیک می فروشد. فیلیپین به عنوان مشتری مهم جدید در سال ۲۰۱۷ برای صهیونیست ها مطرح شد. به گزارش شبکه چند رسانه ای آسیا وان ، مانیل سال گذشته تجهیزات رادار و ضد تانک به ارزش ۲۱ میلیون دلار از اسرائیل خریداری کرده است.
انعقاد قراردادهای نظامی و همچنین کارگری از اهداف مهم دوترته در این سفر اعلام شده است. ۱۰ میلیون نفر از جمعیت افزون بر ۱۰۰ میلیون نفری فیلیپین به عنوان کارگران خارجی در سراسر جهان مشغول به کار هستند که سالانه درآمد ارزی گسترده ای را به این کشور باز می گردانند. کارگران فیلیپین در اراضی اشغالی ۳۰ هزار نفر برآورد شده اند. دوترته قرار است فردا -سه شنبه- با سفر به اردن با ملک عبدالله دوم پادشاه این کشور دیدار و گفت وگو کند. فیلیپین از سدهِ ۱۶ تا ۲۰ مستعمره اسپانیا و در نیمه اول سده بیستم مستعمره آمریکا بود. این کشور در سال ۱۳۲۵ش ـ ۱۹۴۶م از آمریکا استقلال یافته و روز ملی آن دوازدهم ژوئن است.