مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره خرید تضمینی زعفران گفت: پارسال ٦٨ هزار و ٥٠٠ تن از این محصول خریداری شد که ٤٢ تن آن به طور شفاف در بورس کالا با ضمانتنامه های بانکی به فروش رفت. «حسین شیرزاد» عصر دیروز در حاشیه سیزدهمین جشنواره تعاونی های برتر ملی افزود: اکنون قیمت زعفران […]
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره خرید تضمینی زعفران گفت: پارسال ٦٨ هزار و ٥٠٠ تن از این محصول خریداری شد که ٤٢ تن آن به طور شفاف در بورس کالا با ضمانتنامه های بانکی به فروش رفت.
«حسین شیرزاد» عصر دیروز در حاشیه سیزدهمین جشنواره تعاونی های برتر ملی افزود: اکنون قیمت زعفران ٦٠٥ یورو یا هشت میلیون تومان است.
وی افزود: هرچه قیمت زعفران به بهای منطقی آن نزدیک تر شود به نفع تولیدکنندگانی است که در مناطق کمتر برخوردار زندگی می کنند.
شیرزاد ادامه داد: سازوکارهای بورس باعث بهبود و تقویت بازار زعفران شده تا جایی که به تعادل بازار و فراهم سازی بستر برندسازی انجامیده است.
وی ورود سازمان تعاون روستایی در بازار زعفران را سبب کاهش نوسان قیمت و بروز مشکل برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان دانست و ادامه داد: ما در ورود بعدی خود به بازار زعفران از نظر انجمن های تخصصی و شورای ملی زعفران استفاده می کنیم. وی پیش بینی کرد: سال آینده تولید زعفران به ٤٠٠ تن برسد.
دستورالعمل خرید توافقی خرما با موافقت وزیر
شیرزاد گفت: خرید تضمینی خرما کار منطقی نیست، به همین دلیل ما خرید توافقی این محصول را در دستور کار داریم و وزیر جهاد کشاورزی با این اقدام موافقت کرده و دستورالعمل های آن تدوین شده است. وی افزود: این دستورالعمل تا ۲ روز دیگر به امضای وزیر جهادکشاورزی می رسد.
به گفته وی، خرید تضمینی خرما از شهرهای خرمشهر و آبادان آغاز می شود و تاکنون پنج مرکز خرید راه اندازی شده است که پس از امضای وزیر، خرید توافقی آغاز می شود.
وی گفت: در نظر داریم هر کیلوگرم خرما را به قیمت ٢٩٠٠ تومان از تولیدکنندگان خریداری کنیم که قیمت خرمای درجه دو ١٥ درصد و درجه سه ٣٠ درصد کمتر از این نرخ است. این مسوول خرید حدود هفت هزار تن خرما را برای امسال پیش بینی کرد.
٢٥ هزار تن سیب زمینی خریداری شد
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: امسال برای حمایت از تولید، ۲۵ هزار تن سیب زمینی بهاره با هدف مدیریت بازار و جلوگیری از ضایعات به صورت تضمینی خریداری شد.
به گفته وی، سازمان مرکزی تعاون روستایی برای حمایت از تولیدکنندگان و تعادل بازار در زمان اوج تولید و زمانی که محصول روی دست تولیدکنندگان باقی می ماند، وارد عمل می شود.