مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: با تلاش نیروهای یگان حفاظت این اداره کل ۳۷ قطعه شیء از باند قاچاق اشیای عتیقه در جیرفت کشف و ضبط شد. غلامرضا فرخی افزود: ماموران یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمان در ادامه رصد و پایش جرایم علیه مواریث تاریخی و فرهنگی و به […]
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: با تلاش نیروهای یگان حفاظت این اداره کل ۳۷ قطعه شیء از باند قاچاق اشیای عتیقه در جیرفت کشف و ضبط شد.
غلامرضا فرخی افزود: ماموران یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمان در ادامه رصد و پایش جرایم علیه مواریث تاریخی و فرهنگی و به محض اطلاع از خبر واصله مربوط به نگهداری مقادیری اشیای عتیقه در شهرستان جیرفت با تحقیقات گسترده و تلاش بی وقفه موفق به شناسایی افراد دخیل در امر قاچاق اموال تاریخی شدند.
وی بیان کرد: تیم عملیات یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با همکاری عوامل انتظامی و قضایی در عملیاتی غافلگیرانه در مراجعه به منزل یکی از قاچاقچیان عتیقه، ۳۷ قطعه شی شامل ۱۱ قلم شی فلزی، پنج قلم شی سنگی، یک قلم شی از جنس استخوان، ۶ قطعه سکه، ۲ عدد مدال و ۱۲ قلم مهره کشف و ضبط و در این رابطه نیز یک نفر را دستگیر کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: با توجه به بررسیهای اولیه کارشناسان میراث فرهنگی بخشی از اشیای مکشوفه دارای ارزش تاریخی بوده و قدمت آنها احتمالا به دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و معاصر بازمی گردد و بخشی دیگر نیز فاقد هرگونه ارزش تاریخی و فرهنگی است.
۲
یک شب زندگی در کویر
اقامتگاه های بوم گردی در نقاط کویری کشور مانند استان سمنان دارای ویژگی و خصوصیات خاصی هستند که در این گزارش سعی شده است این زیبایی ها، فرهنگ و معماری خاص مردم روستای بیابانک شهرستان سرخه در ساخت منازل به تصویر کشیده شود.
اقامتگاههای بومگردی، اقامتگاههایی هستند که در محیطهای طبیعی و بومی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه تأسیس شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی و توجه به تنوع اقلیم، زمینه حضور و اقامت طبیعتگردان و گردشگران را با کیفیتی قابل قبول فراهم میکنند.
این اقامتگاهها همچنین به عنوان یکی از الگوهای توسعه پایدار طبیعتگردی، سبب ارتقا و توانمندسازی جوامع محلی و جلب مشارکت سرمایهگذاران بومی میشود و با ایجاد فرصتهای شغلی جدید، در مناطق بومی، از یک طرف به رشد اقتصادی و بهبود معیشتی جامعه بومی کمک کرده و از طرف دیگر از رشد بیرویه مهاجرت به شهرهای بزرگ جلوگیری میکند.
در حال حاضر ۶۲ اقامتگاه بومگردی در روستاهای مختلف استان سمنان با مجوز در حال فعالیت و ارائه خدمات به گردشگران هستند، علاوه بر این تعداد اقامتگاه بومگردی فعال در استان سمنان، ۶۵ مرکز نیز برای دریافت مجوز تأسیس اقامتگاه بومگردی در روستاهای استان سمنان در نوبت هستند.