قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت بیان کرد:‌ در حال حاضر غذاهایی را مصرف می‌کنیم که به علت آلودگی به سموم شیمیایی ما را در معرض بیماری‌هایی چون سرطان قرار می‌دهد. وی با تاکید به اینکه می‌گوییم چرا میزان سرطان‌ها بالا رفته است، به دلیل آلوده بودن غذاها و در نتیجه توسعه ناهماهنگ است، خاطرنشان […]

قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت بیان کرد:‌ در حال حاضر غذاهایی را مصرف می‌کنیم که به علت آلودگی به سموم شیمیایی ما را در معرض بیماری‌هایی چون سرطان قرار می‌دهد.

وی با تاکید به اینکه می‌گوییم چرا میزان سرطان‌ها بالا رفته است، به دلیل آلوده بودن غذاها و در نتیجه توسعه ناهماهنگ است، خاطرنشان کرد: همکاری بین بخشی می‌تواند در کنترل این مسائل حائز اهمیت باشد.

فرشاد با بیان  اینکه عامل ۸۵ درصد بیماری‌های کشور را بیماری‌های غیرواگیر دانسته‌اند، افزود: قبلا آمار بیماری‌های واگیر بالا بود اما اکنون بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه عدم تحرک، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و … عامل بیماری‌های غیرواگیر است، گفت: باید به سراغ مردم رفت و دانش آنها را در این زمینه بالا برد.

قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه همدان به عنوان استان پرخطر بی‌تحرکی و چاق شناخته شده است، افزود: برنامه تأمین سلامت کارکنان دولت اجرایی شود.

وی خاطرنشان کرد: ۴ میلیون نفر استخدام دولت هستند و در قانون ذکر شده که دولت موظف به فراهم کردن سلامت کارکنان خود است.

فرشاد با طرح این سوال که آیا برنامه‌ای برای اینکه کارمندان با رغبت به سرکار آیند، وجود دارد؟، افزود: وقتی آنها با کسالت وارد مجموعه می‌شوند در نتیجه از نظر روحی و روانی محیط کار مناسب نیست.

قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت با اهمیت به ایجاد کانون‌های سلامت در محلات، گفت: با راه‌اندازی این کانون‌ها بخشی از وظایف  تقسیم می‌شود چیزی که در دنیا شاهد هستیم.

وی با تاکید به بالا بردن مشارکت مردم، خاطرنشان کرد: با کمک شهرداری ساختمان محله ایجاد شود تا تقویت تشکل‌ها را در راستای حفظ سلامتی مردم شاهد باشیم.

فرشاد با بیان اینکه امیدوارم تا پایان سال شاهد تشکیل این کانون‌ها در استان باشیم، افزود: همکاری مردم با مشارکت بخشی و نه با دارو، بیمارستان و حتی واکسیناسیون راه ارتقای سلامت است.

قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت بیان کرد:در هر شهرستان شاخص‌هایی شناسایی شود تا بتوانیم نابرابری‌ها را کاهش دهیم.

وی در خصوص  مسئله نشتی پمپ بنزین بلوار پژوهش همدان، با بیان اینکه گویا مردم نسبت به این مسئله شاکی هستند و اگر می‌خواهیم آنها راضی نگه داریم باید به خواسته‌ها توجه کنیم، خواستار رفع مشکل این جایگاه سوخت شد.

 

 

افزايش قیمت لبنیات صنعتی عامل ابتلا به تب مالت در همدان

مدیرگروه پیشگیری با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت همدان نیز در این نشست از افزایش آمار مبتلایان به تب مالت به دلیل گرایش به مصرف مواد لبنی سنتی و افزایش قیمت لبنیات صنعتی خبر داد.

سیدجلال‌الدین بطحایی، با اشاره به وضعیت بیماری تب مالت در استان، اظهار کرد: آخرین آمار مبتلایان به بیماری تب مالت در کشور ۱۵ هزار و ۶۴۰ مورد گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به بیماری تب مالت در استان افزایش یافته است، تاکید کرد: باید قبل از اینکه شاهد افزایش آمار باشیم کنترل‌های لازم را در دستور کار قرار دهیم.

مدیرگروه پیشگیری با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت همدان با بیان اینکه بیماری تب مالت در غرب کشور بیشترین موارد ابتلا را داشته است، افزود:‌ همدان در سال ۹۵ بعد از استان لرستان، کردستان و زنجان چهارمین استان آلوده بود که در سال گذشته سومین استان شناخته شد.

مدیرگروه پیشگیری با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت همدان با اشاره به اینکه سال ۹۳ یک‌هزار و ۶۸۵ مورد موارد انسانی در استان گزارش شده بود،  گفت: این میزان در سال ۹۴ به یک هزار و ۳۶۵ رسیده بود و در سال ۹۵، بیش از ۸۶۹ نفر شد.

وی با بیان اینکه از سال ۹۶ بار دیگر آمار افزایش داشته و در این سال به ۹۶۲ نفر رسیده و تا پایان مردادماه امسال ۴۴۴ نفر ثبت موارد داشتیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال شاهد افزایش میزان مبتلایان نباشیم.

بطحایی با بیان اینکه در نقاط شهری افزایش مبتلایان را شاهد  بودیم و این به دلیل گرایش به مصرف مواد لبنی سنتی به دلیل افزایش قیمت لبنیات صنعتی بوده است، افزود:‌ در سال گذشته به جز شهرستان بهار و ملایر سایر شهرستانها با افزایش موارد ابتلا به تب مالت مواجه بودند.

وی بیان کرد: در پنج ماهه امسال نسبت به مشابه سال قبل، به جز شهرستان همدان، تویسرکان، کبودراهنگ، بهار، ملایر در بقیه شهرستان‌ها با افزایش موارد مبتلا شاهد بودیم.