معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: قرار است پروژه آب‌شیرین‌کن خلیج‌فارس در پنج فاز و مطابق برنامه‌ریزی‌ها با اعتبار ۵۰۰ میلیون یورویی تا سال ۱۴۰۰ به پایان برسد.   رضا مدرس اظهار کرد: چالش بزرگی که امروز کشور با آن مواجه است چالشی ملی به‌عنوان کم‌آبی است.   وی با بیان اینکه  اراده حاکمیت […]

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: قرار است پروژه آب‌شیرین‌کن خلیج‌فارس در پنج فاز و مطابق برنامه‌ریزی‌ها با اعتبار ۵۰۰ میلیون یورویی تا سال ۱۴۰۰ به پایان برسد.

 

رضا مدرس اظهار کرد: چالش بزرگی که امروز کشور با آن مواجه است چالشی ملی به‌عنوان کم‌آبی است.

 

وی با بیان اینکه  اراده حاکمیت و دولت در یک برهه از زمان‌بر این قرار گرفت که همه ارکان خود را به سمتی سوق دهد که بتوانیم راه‌حل مشخص، منطقی و پایداری را برای حل این مشکل به کار گیرد که در این راستا شیرین سازی آب به‌عنوان یک پروژه پایلوت و الگوی بزرگ در کشور  صورت گیرد.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان با اشاره به اینکه با آمایش‌های صورت گرفته محل اجرای این پایلوت، استان هرمزگان و شهر بندرعباس در نظر گرفته شد، افزود: قرار بر این است ک یک‌میلیون مترمکعب آب از طریق تأسیسات نمک‌زدایی، شیرین سازی شود و بخشی به آب موردنیاز صنایع و شرب شهر بندرعباس و استان هرمزگان و بخشی به فلات مرکزی اختصاص داده شود.

 

مدرس با بیان اینکه حداقل اعتباری که تاکنون برای این پروژه گذاشته شده ۵۰۰ میلیون یورو است، تصریح کرد: با پیگیری‌هایی که صورت گرفته ۳۰ درصد از این آب به استان هرمزگان اختصاص پیدا می‌کند؛ بعدازآن که چندین سال این قول به‌صورت شفاهی داده شده بود، حدود ۴۵ روز پیش با پیگیری‌های آقای همتی صورت‌جلسه‌ای با شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص تعیین تکلیف سهم استان هرمزگان داشتیم و استراتژی و راهبرد استان و شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص این تخصیص انجام شد.

 

وی ادامه داد: بعدازآن میزان نیاز آبی که بر اساس اطلاعاتی که شرکت آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی استان داشتند مشخص و مقرر شد اعداد و ارقامی که مربوط به استان هرمزگان است و مسیر و خط لوله و وضعیت کار توسط این سه دستگاه مشخص شده کارگروهی تشکیل و میزان نیاز آبی فعلی استان و چشم‌انداز ۱۴۰۵، ۱۴۱۰ و ۱۴۲۵ مشخص شود.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان با اشاره به اینکه جلسات متعددی در این خصوص در حال برگزاری بوده و قول‌هایی که به‌صورت شفاهی داده شده بود به مرحله مکتوب شدن رسیده است، عنوان کرد: پیش‌نویس توافق‌نامه امضا شده و در حال تکمیل مراحل فنی است و امیدواریم هم‌زمان با اینکه تا بهمن‌ماه فاز اول این پروژه شروع می‌شود بتوانیم سهم استان هرمزگان را به‌صورت مکتوب و مشخص با خرید تضمینی داشته باشیم.

 

مدرس اضافه کرد: فاز اول این پروژه در اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ به بهره‌برداری رسیده و میزان تولیدی که صورت می‌گیرد و وارد مدار می‌شود ۲۰۰ هزار مترمکعب خواهد بود و تلاش ما بر این است که سهم استان را از همین ابتدا و از این ۲۰۰ هزار مترمکعب دریافت کنیم و توسط وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب کشور به‌صورت خرید تضمینی در اختیار استان قرار دهیم.

 

وی با بیان اینکه این پروژه مدتی به دلیل مشکل تأمین اعتبار دچار رکود شده بود که با پیگیری‌های آقای همتی دوباره سرعت گرفته است، خاطرنشان کرد: در سفری که رئیس‌جمهور به هرمزگان داشت این موضوع مطرح شد و رئیس‌جمهور به تشکیل کنسرسیوم‌های بانکی برای تأمین مالی این پروژه تأکید کرد که نتیجه‌اش سفر مدیر هیئت عامل صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران به بندرعباس بود، هم‌اکنون کنسرسیوم تشکیل شده و بر اساس آن تأمین مالی این پروژه روند بهتر و سریع‌تری گرفته است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان ابراز کرد: امیدواریم با شرایط حاکم و تأمین اعتبار ارزی ۵۰۰ میلیون یورویی که برای این پروژه صورت خواهد گرفت از اواخر سال جاری عملیات پیش راه‌اندازی را داشته و بر اساس گزارشات سرمایه‌گذار و تجهیزاتی که وارد کشور شده بتوانیم تا اردیبهشت‌ماه سال آینده ۲۰۰ هزار مترمکعب را وارد مدار کنیم که سهم استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد است.

 

مدرس با اشاره به اینکه مهم‌ترین نکته‌ای که وجود دارد این است که با توجه به پیگیری‌هایی که صورت می‌گیرد و پیش تفاهم‌نامه‌هایی که به امضای استاندار هرمزگان و شرکت آب و فاضلاب کشور رسیده سهم استان هرمزگان در هر فاز مشخص شده است، بیان کرد: خط لوله این پروژه در هرمزگان و شهر بندرعباس تا منتهی‌الیه مرزهای شمالی استان امتداد دارد و برنامه‌ریزی ما استفاده بهینه این منبع آبی در شهر بندرعباس، شهرها و روستاهای طول مسیر است.

 

وی ادامه داد: سهمی که در فاز اول برای استان هرمزگان در نظر گرفته شده ۳۰ درصد برای آب شرب و ۱۰ درصد برای صنعت است که در مرحله رایزنی هستیم، اساس کار پذیرفته‌شده و به دنبال این هستیم که میزان آب موردنیاز استان را تثبیت کنیم.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: این پروژه قرار است در پنج فاز و مطابق برنامه‌ریزی‌ها تا سال ۱۴۰۰ به پایان برسد.