محمدحسین جعفری سمیع دبیر سرویس سیاسی اشاره: موازی کاری عملی است که از آن به عنوان آفت فعالیت‌های گروهی یاد می‌شود. یکی از جوامعی که همواره دچار این آفت بوده و کارهای عبث و توان فرسا در آن رواج داشته است، جامعۀ ایران می‌باشد. متاسفانه سالهاست که به انحاء مختلف شاهد موازی کاری در کشورمان […]

محمدحسین جعفری سمیع

دبیر سرویس سیاسی

اشاره: موازی کاری عملی است که از آن به عنوان آفت فعالیت‌های گروهی یاد می‌شود. یکی از جوامعی که همواره دچار این آفت بوده و کارهای عبث و توان فرسا در آن رواج داشته است، جامعۀ ایران می‌باشد. متاسفانه سالهاست که به انحاء مختلف شاهد موازی کاری در کشورمان بوده و هستیم و این موازی کاری‌ها همواره در حوزه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، امنیتی و… وجود داشته است.

رهبر معظم انقلاب نیز همواره جامعه و ارکان حاکمیت را به رعایت قانون و مقررات توصیه می کنند. ایشان در دیدار با اعضای مجلس خبرگان نیز تأکید کردند: «دعوا کردن راه اصلاح نیست، هم‌چنان که ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود و تجربه ثابت کرده است کار باید به وسیله مسئولان آن، در مجاری قانونی انجام بگیرد».

 

سیدرضا اکرمی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: واقعا در طول ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب، در حوزه های مختلف تشکیلات موازی داشته‌ایم. دولت باید نظارت و هدایت انجام دهد و آنجاکه خلاف اتفاق می افتد، قوه قضائیه رسیدگی کند. هر دستگاه موازی باید کوتاه بیاید، کنار برود و جای خود را به مجموعه ای که حق است بدهد تا اوضاع رو به راه شود.

 

عضو جامعه روحانیت مبارز درباره ورود مجلس خبرگان به حوزه وظایف مجلس شورا در نظارت بر دولت اظهار کرد: هر کسی باید وظیفه خودش را طبق قانون و نظر رهبری تشخیص دهد و طبق همان عمل کند. کار آنقدر زیاد است که اگر یک نماینده مجلس به قصه قانونگذاری و نظارت عمل کند اصلا وقت اضافی ندارد که به کارهای غیر حوزه وظایفش برسد یا دولتی ها آنقدر کار دارند که اگر به کار خود برسند وقت اضافی برای امور دیگر ندارند.

جلال میرزایی نماینده مجلس نیز اظهار داشت: برخی برای حل مسائل و مشکلات کشور نسخه ها و پیشنهادهایی مبنی بر ایجاد نهادهای موازی را مطرح می کنند.

وی خاطرنشان کرد: در مجلس شاهد هستیم برخی نمایندگان طرح هایی برای ایجاد نهادها و وزارتخانه های جدید مطرح می کنند یا دستور ایجاد تشکیلات ویژه در دولت می دهند تا اداره امور کشور سر و سامان یابد ولی این چاره کار نیست و فقط باعث ایجاد دستگاه های موازی می شود که هزینه بر است.

نماینده مردم ایلام در مجلس ادامه داد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با اعضای مجلس خبرگان رهبری ، اعضای این مجلس هم پیشنهادی مبنی بر ایجاد نهاد جدیدی مطرح کردند و این موضوع در برخی رسانه ها منعکس شد که موضع گیری معظم له در این زمینه کاملا به جا و دقیق بود.

میرزایی تاکید کرد: امروز به جای ایجاد نهادهای موازی باید نهادهای موجود را کارآمد کنیم تا این نهادها تخصصی تر و کامل تر عمل کنند.

 

در همین راستا  «محمد جواد حق شناس» با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: این امر کاملا دقیق، درست و بدیهی است و ما هم بر آن تاکید داریم.

وی با بیان این که در عرصه مدیریت همیشه این موضوع مطرح بوده است، یادآور شد: ما باید روش هایی را که منجر به شکل گیری سازمان ها و اقدامات موازی می شود، تغییر دهیم.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تاکید کرد: ایجاد تشکیلات و کار موازی موجب اتلاف منابع شده و بعضا به دلیل تفاوت درسلایق و دیدگاه ها ممکن است، موجب تزاحم شود.

عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: حتی موازی کاری در برخی مواقع باعث ایجاد تقابل بین سازمان هایی می شود که در یک حوزه مشخص و مشترک کار می کنند.

حق شناس تصریح کرد: این امر باعث کاهش کارآمدی نظام سیاسی می شود و ضربات جبران ناپذیری را بر اعتماد مردم وارد می کند.

وی با بیان این که بعضا مشاهده می شود که در یک حوزه مشخص دو سازمان دارای نظرات متفاوت و حتی متقابلی هستند، افزود: موازی کاری موجب ایجاد سوءتفاهم، بی اعتمادی و نهایتا شکسته شدن سرمایه اجتماعی می شود.

در نهایت با توجه به تجربه چهل ساله در مدیریت کشور و با توجه به صدماتی که موازی کاری در امور مختلف بر پیکره سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور وارد کرده است، شاید وقت آن باشد برخی مسئولین دقت نظر بیشتری به فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری داشته باشند و در عمل نیز این رهنمودها را سرلوحه تصمیمات و اظهار نظرهای خود کنند.